În Bucureşti, mai rău ca în Australia după incendii! Poluarea aerului din Capitală a atins cote criminale: 667% peste limitele admise!

3
5251
Există de mulţi ani probe clare ale faptului că Bucureştiul ucide cu zile. Măsurătorile de mediu, făcute fie de instituţiile statului, fie de ONG-uri, demonstrează clar că aerul din Capitală e atât de poluat încât provoacă moarte fără dubii. Cei care trăiesc încă şi nu simt pe viu efectele inhalaţiilor nocive ar trebui să fie recunoscători doar divinităţii că n-au ajuns în situaţia celor pentru care toxinele din aer înseamnă moarte mai rapidă. Dar şi pentru ei, traiul în Capitală se reflectă inevitabil în durata vieţii.
Octavian Berceanu, consilier general USR, spune că aerul pe care bucureștenii îl respiră este comparabil cu cel din Australia, după incendiile devastatoare din ultimele săptămâni d ela Antipozi.

”Din cauza particularității stagnării aerului rece la nivelul solului concentrațiile de praf, particule fine și alte elemente toxice pentru organism aflate în suspensie, în aerul pe care-l respirăm, rămân blocate la sol într-un strat compact. Vara poluarea aerului este disipată prin curenții ascendenți calzi, iarna rămâne la 1-4 metri de sol. Statul ne minte prin furnizarea de date trunchiate, iar aceste minciuni cauzează lipsa măsurilor și 26.000 de decese anuale în România. Cei mai afectați sunt copiii care, în București, sunt obligați să respire un aer la fel de toxic ca cel rezultat din incendierea pădurilor din Australia. Populația din Sydney și nu numai este în pragul revoltei din cauza lipsei de măsuri din partea guvernului pentru că oriunde încearcă cetățenii să se refugieze respiră același aer mortal, așa cum noi îl respirăm zilnic în București. Australia nu emite date false pentru că cei răspunzători merg în pușcărie acolo”, a declarat Berceanu.

Rețeaua independentă de monitorizare a calității aerului din București – airly.eu – a înregistrat sâmbătă seară la ora 22.00 o depășire record de până la 667% (167 ug/m3) pentru poluarea cu PM 2,5 și 478% (239 ug/m3) pentru PM10 la stația de pe bulevardul Barbu Văcărescu, din Capitală (indicatorii respectivi reprezintă practic poluarea cu praf)!!!
 Și la stația de pe Șoseaua București-Târgoviște s-au înregistrat valori impresionante: depășiri de 654% (163 ug/m3) pentru poluarea cu PM 2,5 și 484% (242 ug/m3) pentru PM10. La toate cele 16 stații s-au înregistrat depășiri între 200 și aproape 700% pentru cei doi indicatori.
Rețeaua oficială de măsurare a calității aerului, aflată la Agenția pentru Protecția Mediului București, a înregistrat și ea depășiri, însă mai mici, deoarece nu este funcțională în totalitate, potrivit datelor consultate de Hotnews.ro.

Aşa cevaa… Doar după incendii respiri acest aer!

Aerul din Bucureşti a ajuns atât de poluat, ca şi când ar fi exact după incendiul de pe Şoseaua Fundeni!

Alexandru Rădulescu, voluntar la Asociația Comunității pentru Schimbare „Mama Natură”, a declarat că valori atât de mari au mai fost înregistrate în București când a avut loc incendiul de pe Șoseaua Fundeni, în urmă cu câteva săptămâni, iar Ro Alert a transmis populației să stea în casă!

”Situația de ieri este o premieră în rețeaua Airly, care monitorizează calitatea aerului din iarna lui 2018. Valorile înregistrate în seara de 4 Ianuarie până în dimineața de 5 Ianuarie sunt comparabile doar cu cele înregistrate la incendiul imens din Șoseaua Fundeni, din 20 Decembrie, numai că atunci a fost mai de scurtă durata concentrația toxică și a afectat o zona cam de 4 ori mai mică. Avem un număr important de poluatori în primii 500 din Europa și nu sunt monitorizați corect. România este printre singurele țări europene care nu raportează live datele colectate de stațiile naționale, ci o face anual, după „validarea” datelor, care înseamnă câteodată ștergerea de către ei a vârfurilor. Este o problema ce afectează siguranță națională. Am sunat la Guvern și la Garda de Mediu, nu păreau pregătiți să răspundă acestei situații și m-au trimis de la Guvern la Garda de Mediu, unde mi-au recomandat să mai sun eu să văd starea sesizării. Cum subiectul pădurilor este acum pe buzele tuturor, trebuie să educăm cetățenii României să își ceară dreptul la aer curat”, a explicat Alexandru Rădulescu.

Ce reprezintă particulele PM10 și PM2,5

Particulele în suspensie reprezintă un amestec complex de particule foarte mici și picături de lichid, care în măsurătorile oficiale apar astfel:

 • PM 2.5: 25 ug/m3 – valoarea-țintă anuală, 20 ug/m3 – valoarea limită anuală care trebuie atinsă până la 1 ianuarie 2020
 • PM 10, valori limită: 50 ug/m3 – valoarea limită zilnică pentru protecția sănătăţii umane; 40 ug/m3 – valoarea limită anuală pentru protecția sănătăţii umane

Surse naturale ale acestor particule sunt eerupții vulcanice, eroziunea rocilor, furtuni de nisip și dispersia polenului.

Surse provocate de activitatea umană sunt industria, sistemul de încălzire a populației, centralele termoelectrice. Traficul rutier contribuie la poluarea cu pulberi produsă de pneurile mașinilor, atât la oprirea acestora cât și datorită arderilor incomplete.

Efecte asupra sănătăţii populaţiei

Dimensiunea particulelor este direct legată de potențialul de a cauza efecte. O problemă importantă o reprezintă particulele cu diametrul aerodinamic mai mic de 10 micrometri, care trec prin nas și gât şi pătrund în alveolele pulmonare provocând inflamații și intoxicări.

Sunt afectate în special persoanele cu boli cardiovasculare și respiratorii, copiii, vârstnicii şi astmaticii.

Firea, pusă doar pe scandal „soră cu moartea”

Copiii cu vârsta mai mică de 15 ani inhalează mai mult aer, și în consecință mai mulți poluanți. Ei respiră mai repede decât adulții și tind să respire mai mult pe gură, ocolind practic filtrul natural din nas. Sunt în mod special vulnerabili, deoarece plămânii lor nu sunt dezvoltați, iar țesutul pulmonar care se dezvoltă în copilărie este mai sensibil.

Poluarea cu pulberi înrăutăţeşte simptomele astmului, respectiv tuse, dureri în piept și dificultăți respiratorii.

Expunerea pe termen lung la o concentrație ridicată de pulberi poate cauza cancer și moartea prematură.

De altfel, măsurătorile arată că şi concentraţia de pulberi cancerigene în aerul respirat din Bucureşti este mult peste limita admisă în UE. Primăria Capitalei nu a demonstrat că e interesată câtuşi de puţin de lungirea vieţii bucureştenilor.

Gabriela Firea şi-a dedicat activitatea de primar general scandalurilor şi concertelor plătite cu sume imense, lăsând populaţia să moară lent, atât din cauza poluării fără egal în Europa, cât şi din multe alte cauze de viaţă insalubră.

 

 

3 COMENTARII

 1. Mda, se pare ca dna ambasador Barbulescu astepta ceva filtre de aer, ca se circula cu masca pe fata in Canberra…nu toata lumea insa poate cere filtre de aer, nici macar in Australia!!!! Si acolo chiar ca se plateste cu functia pentru orice fapta de coruptie ori semne de incapacitate politica…se shimba prim-ministrii chiar foarte des, mai ales de propriul partid!!
  La noi psd-aua prefera sa dispara decat sa faca ceva pentru popor, isi apara penalii si hotiile pana la ultima suflar, se aude, mai ciolacule?!?! Astia in loc sa incerece sa opreasca polutia, o incurajeaza!!!

 2. Se trezește țara.

  Trăim în praf, gunoaie și moloz de 30 ani.

  În plus, în Ploiești suntem gazați sistematic cu deșeuri petro-chimice pe principiul ”ce nu se măsoară nu există”.

  Australienii sunt îngrijorați că după 3 luni de incendii poluarea lor se apropie de nivelul României.

  #CorupțiaUcide #PoluareNuAlege

  #MinistrulMediuluiDoarme

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.