Își pregătește și Andreea Cosma fuga în Serbia? Penala PSD își tot pune bani într-o bancă din Belgrad, unde se află și Ghiță

0
4475
Gâdea între frații Cosma

Deputata penală Andreea Cosma (PSD), condamnată în primă instanță la 4 ani de închisoare, își crește rezervele dintr-un cont bancar deschis la o bancă din Belgrad. Într-un an de deputăție, ea și-a sporit suma depozitată în capitala Serbiei de la 9.000 la 20.000 de euro. În medie, aproape 1.000 de euro pe lună.

Consultând cu atenție declarațiile de avere ale deputatei Andreea Cosma, ziariștii de la Newsweek.ro au făcut câteva observații interesante.

Contul bancar de la Belgrad a fost deschis în 2018. Coincidență: în același an, Andreea Cosma a dat declarații de martor autorităților sârbe în procedura de acordare a azilului politic lui Sebastian Ghiță, fost deputat PSD. Informația a fost confirmată chiar de Ghiță: „Eu am primit azil politic, chiar dacă e o procedură destul de grea. Judecătorii au studiat informațiile prezentate de Onea și Negulescu, informații falsificate, și au decis acordarea de azil politic. Da, au fost audiați martori aici. Vlad și Andreea Cosma au fost audiați prima oară aici în Serbia”.

2018: 9.000 €; 2019: 20.000 €

În iunie 2018, în contul belgrădean al Andreei Cosma se aflau 9.000 de euro. Suma părea mică pe lângă cei 187.000 de dolari de la Bank AUDI Liban.

În 2019, suma ajunsese la 20.000 de euro, așadar crescuse cu 11.000 de euro în aproape 12 luni.

Dor de ducă?!

Nu este exclus ca Andreea Cosma să-și pregătească o retragere strategică la Belgrad, pe modelul Sebastian Ghiță. Mai ales că mandatul ei în Parlamentul României se încheie cel târziu peste 11 luni, în decembrie 2020. Și, odată cu el, dispare și imunitatea.

Oricum, e ciudat să-ți depozitezi banii într-o bancă din Serbia, țară care nu e membră a Uniunii Europene. Mult mai sigure sunt băncile din România, ca să nu mai vorbim de cele din Elveția, Austria, Germania etc.

Dar, vorba Mafiei PSD Prahova, care i-a dat țării atât pe Sebastian Ghiță, cât și pe cei din clanul Cosma: deputata Andreea pune bani negri pentru zile și mai negre.

Patru ani și restul zile

Andreea Cosma a fost condamnată, în primă instanță, la 4 ani de închisoare şi 2 ani pedeapsa complementară a interzicerii unor drepturi, pentru săvârşirea infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu în formă continuată, comisă în calitate de notar. Consecinţele au fost deosebit de grave: prejudiciu de 10.674.784 de lei, conform Digi 24.

Conform anchetatorilor, Andreea Cosma, în calitate de notar, „a acceptat să autentifice contractele de vânzare cumpărare prin care SC Plopeni Industrial Parc SA a înstrăinat mai multe imobile ce făceau parte din activul «Ciuperceasca», fără respectarea dispoziţiilor legale în vigoare privind achiziţiile publice şi fără a se ţine seama nici măcar de valorile minimale ce trebuiau a fi avute în vedere potrivit studiului de evaluare «Valori de piaţă-etalon minim informativ» practicat de Camera Notarilor Publici Prahova la data încheierii contractelor de vânzare-cumpărare, respectiv la nivelul anului 2008”.

Gâdea și Badea se închinau la evlavioasa Andreea, în Biserica Preacinstitului Varan

Clanul Cosma – penal pe toate fronturile

Andreea Cosma (44 de ani), cu cei 4 ani de închisoare ai săi, nu este singurul membru penal al familiei sale. Sunt deja trei condamnați, toți cu funcții înalte obținute sub steagul PSD.

Tatăl său, Mircea Cosma (74 de ani), fost preşedinte al Consiliului Județean Prahova, a fost condamnat la 8 ani de închisoare într-un dosar de corupţie.

În același dosar a fost condamnat şi fratele Andreei Cosma, fostul deputat Vlad Cosma (36 de ani), la 5 ani de detenţie, tot pentru fapte de corupţie.

Mircea Cosma și fiul său au contestat sentința, iar procesul încă se judecă.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Iranian în România: „La şcoală, ne puneau să ridicăm pumnii în sus și să strigăm: «Moarte Americii!», «Moarte Israelului!». Asta ne învăţau”

*Ce ne transmite „melteanul cu BMW”: „Să-mi bag p…a în rasa voastră de români proști și spurcați”. E un fotbalist ratat

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here