Detaliul neobservat: Ciolacu se comportă deja ca un președinte al țării! În conferința cu Olaf Scholz a cerut trupe germane permanente în România

6
844
Marcel Ciolacu a comis o mare gafă diplomatică solicitându-i cancelarului german Olaf Scholz să trimită trupe germane în România. Aici staționează deja trupe franceze și nemții au refuzat miercuri, în mod oficial, solicitarea premierului român

Un episod foarte important, petrecut marți, în conferința comună a premierului român Marcel Ciolacu și a cancelarului german Olaf Scholz, a trecut neobservat în presa din țară: șeful Guvernului de la București a făcut o cerere neașteptată, care ține de președintele țării și de Parlament nu de primul ministru. Ciolacu i-a spus lui Scholz, spre aparenta surprindere a acestuia, că pe teritoriul României trebuie să existe baze militare germane permanente!

De la numirea sa în funcție, Marcel Ciolacu este într-o mare ofensivă de imagine atât pe plan intern, cât și pe plan extern. Toate gesturile și acțiunile sale sugerează ambiții majore ale președintelui PSD, pe care sistemul pare să-l fi ales ca să-l propulseze ca urmaș al lui Iohannis la Cotroceni în 2024.

Marți, într-o conferință de presă comună cu cancelarul german Olaf Scholz, ținută în timpul vizitei făcute în Berlin, premierul Marcel Ciolacu a surprins pe toată lumea cu următoarea afirmație: „Cred că pe teritoriul României trebuie să existe trupe germane permanente”. Doar câteva secunde mai târziu, el a întărit ideea, pentru a nu lăsa vreun dubiu că ar fi spus lucrul respectiv din greșeală: „Sper ca, în curând, să avem pe teritoriul României militari germani permanenți. Este evident că (în Ucraina – n. red.) va fi un conflict de lungă durată”.

Conform Capitolului II, Articolele 3 și 4 ale Legii 291 din 2 noiembrie 2007, înființarea pe teritoriul României a unor comandamente ori baze militare străine se face cu aprobarea Parlamentului. În situaţia în care intrarea și staționarea forțelor armate străine în România nu se execută în baza prevederilor unor tratate internaţionale la care România este parte, Preşedintele României solicită încuviinţarea Parlamentului.

Singurul caz în care apare implicat premierul este când poate propune președintelui intrarea forțelor armate străine în România „potrivit angajamentelor asumate prin tratate internaționale”. Dar în acest caz nu există niciun angajament internațional semnat de România cu Germania pentru ca Berlinul să trimită forțe militare în țara noastră.

Inițiativa de a cere și primi trupe germane pe teritoriul României aparține președintelui țării, care, așa cum am scris mai sus, solicită încuviințarea Parlamentului. Tot președintele este, conform atribuțiilor din Constituție, cel care face politica externă a României. Ciolacu nu avea de ce să facă aceste declarații într-un domeniu care nu-l privește.

Toate bezelele pe care Ciolacu le face occidentului, în ultimele săptămâni, sunt de natură să trimită semnale că este de încredere. Există toate semnele că președintele PSD are ca obiectiv câștigarea alegerilor prezidențiale de anul viitor. Pentru aceasta, sistemul îi pregătește un tur doi cu extremistul George Simion, mizându-se pe faptul că românii nu vor avea încotro și-l vor alege pe Ciolacu.

Privite din acest unghi, declarațiile făcute la întâlnirea cu cancelarul german au un sens. Olaf Scholz nici măcar nu i-a răspuns lui Marcel Ciolacu la propunerea de a trimite trupe germane permanente în România – foarte probabil, nu a știut dinainte ce urma să spună românul. Singurul mod în care Ciolacu poate deveni relevant pe această temă de discuție este dacă ajunge președintele țării.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Apropiați ai Gabrielei Firea apar într-un înfiorător dosar de tortură la un azil de bătrâni. O fostă responsabilă pentru aceste atrocități lucrează acum la Ministerul Familiei; Firea a luat-o cu ea de la Antena 1, via Primăria Capitalei

* Iohannis, înconjurat de plagiatori și impostori, a promulgat entuziast legile „României Educate”. Primul efect toxic: amnistierea plagiatorilor

* Victor Rebengiuc: „Pot să spun că sunt fericit într-o ţară condusă de Marcel Ciolacu? Asta e nenorocirea noastră” / „Revoluţia a fost o iluzie, ruşinea pe care o trăim acum. Moştenitorii comuniştilor au pus mâna pe putere, au furat toţi banii”

* Ministrul Boloș (PNL), amenințat în partid că „va fi dat cu capul de pereți”! Motivul: a îndrăznit să dezvăluie că UE ne taie fondurile europene dacă nu reducem deficitul

Nepotism scârbos al premierului Ciolacu: și-a numit-o șefă de cabinet pe Otilia Romașcanu, nașa fiului său, după ce pe nașul Lucian Romașcanu l-a făcut senator și ministru!

* VIDEO. Băsescu către jurnalistul-mutant de la Realitatea Plus: „Marș, mă! Documentează-te!”. Fostul președinte i-a aplicat chiar sloganul televiziunii. Răzbunarea frustratului: i-a închis telefonul

* CARTIANU: Solovioave, ai grijă că-ți rup urechile!

* VIDEO. Minciunile lui Putin. De la „Rusia nu are nimic de-a face cu Wagner” la „Wagner este finanțat în întregime de stat”. Mercenarii sunt responsabili de masacre în mai multe țări și declarați organizație criminală la nivel mondial

* „Du-te, copile, unde vezi cu ochii! Alege o meserie pe care s-o poți practica oriunde și apoi pleacă, du-te cât mai departe de țara asta!”

* România e regina Europei la tenis de masă: unguroaica noastră e mai tare decât chinezoaicele nemților! În finală: România – Germania 3-2, Bernadette Szöcs ne-a adus două puncte

6 COMENTARII

  1. TOVARASUL LOR beuran A FOST STERS LA FUND DE „NOUA” „justitie” INTR-UN DOSAR DE LUARE DE MITA. beuran L-A OPERAT PE hayssam, PRETINUL DE VANATOARE AL ciolacului.

  2. Dacă românii vor un președinte marionetă care nu a lucrat niciodată ci doar a dat din gură, cu bac-ul dat la vârsta înaintată, n-au decât să-l aleagă, oricum ca presente nu poți face multe, și așa că nu prea avem pe cine să punem stampila!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here