VIDEO. Băsescu către jurnalistul-mutant de la Realitatea Plus: „Marș, mă! Documentează-te!”. Fostul președinte i-a aplicat chiar sloganul televiziunii. Răzbunarea frustratului: i-a închis telefonul

3
8305

Traian Băsescu, fostul preşedinte al României și actual europarlamentar, a revenit la TV, după o lungă perioadă de tăcere, pentru a-l pune la punct pe un jalnic moderator de la Realitatea Plus, care spunea minciuni despre el în contextul morții afaceristului Dumitru Puzdrea, fost deputat PRM și PNL.

De mai multe luni, Traian Băsescu (71 de ani) a refuzat să mai apară în emisiuni televizate, preferând să-și ducă în tăcere mandatul de europaramentar.

Moartea afaceristului-politician Dumitru Puzdrea (80 de ani), autorul unei golănii imobiliare spre sfârșitul anilor ’90, l-a determinat pe Traian Băsescu să iasă din tăcere. El a intervenit telefonic miercuri la Realitatea Plus pentru a-l pune la punct pe realizatorul emisiunii „100%”, Laurențiu Botin, care făcuse afirmații mincinoase la adresa fostului președinte.

Botin a spus că terenul pe care a construit Puzdrea o clădire ilegală, aproape de Casa Presei, i-a fost retrocedat afaceristului-politician de primarul Capitalei din perioada 2000-2004, Traian Băsscu.

Acesta i-a transmis lui Botin sloganul postului Realitatea Plus, „Marș, mă!” (lansat de conspiraționista ex-PSD-istă Anca Alexandrescu), și l-a trimis să se documenteze.

Reacția lui Botin a fost una de complexat frustrat: în loc să prezinte scuze pentru minciunile debitate, i-a zis și el „Marș, mă!” lui Băsescu și nu l-a mai lăsat pe fostul președinte să vorbească.

De altfel, „buldogul” Botin este tipul de jurnalist-mutant care lansează intoxicări după cum îi dictează interesele personale sau cele ale familiei Păcuraru (proprietara postului Realitatea Plus), apoi, când îi demontezi minciunile, te înjură sau îți închide telefonul. O dată nu și-ar recunoaște greșeala sau vina!

Aceasta a fost „soluția” aplicată și lui Băsescu: după ce a încasat acel „Marș, mă!”, l-a târnosit vreo două minute pe fostul președinte, i-a zis și el „Marș, mă!”, apoi i-a închis telefonul, deși Băsescu încerca să spună ceva, să arate cât de tendențios îi este interlocutorul.

Ultima parte a dialogului Băsescu – Botin

Traian Băsescu: Domnu’ Botin, dați-mi voie ca după această intervenție să vă spun „Marș, mă!”, că asta e sloganul vostru.

Laurențiu Botin: Și ce mai vreți să mai faceți, domnu’ președinte, acuma? Acuma, pe bune, ce vreță să mai faceți?

Băsescu: Nu vreau să fac nimic, doar să vă spun…

Botin: Domnu’ Băsescu, cu tot respectul pentru tot ce ați fost și ce ați făcut, dar chiar încercați să porniți ce? Să porniți ce, în momentul de față?

Băsescu: Domnul Botin, ascultă-mă Puțin…

Botin: … Pentru faptul că sunteți un om gregar, acum, să intrați și să ne jigniți în mod direct, chiar nu mă interesează.

Băsescu: Voi ne jigniți în fiecare seară cu „Marș, mă!”…

Botin: Am crezut că apreciați un jurnalist care încearcă să-și facă meseria

Băsescu: Auzi, mă, nu-mi faci tu mie morală…

Botin: Sloganul nostru este: „Marș, mă!’”. La revedere!

Băsescu: Marș, mă, tu!

Botin: Așa să-i rămână numele! Ați îmbătrânit urât.

VIDEO: Secvența cu „Marș, mă!” din dialogul Băsescu – Botin

„Vă acuz de dezinformare”

Supărarea lui Traian Băsescu a pornit de la minciunile care defilau pe ecranul Realitatea Plus, în emisiunea lui Botin.

În prezentarea cazului se afirma: „Recent s-a redeschis și mega-dosarul în care Traian Băsescu este acuzat că i-a retrocedat lui Puzdrea un teren de peste 40.000 de metri pătrați, spun sursele noastre”.

Pe ecran scria cu litere mari, strigătoare: „URMEZĂ: Combinațiile oculte sub umbrela banilor dintre baronul găsit mort și Băsescu: tun de 60 de milioane de euro – transmisiune specială”.

 

În intervenția sa, Traian Băsescu i-a dat lui Botin cu minciinile-n nas: „În primul rând, vă acuz de dezinformare, pentru că puneți pe bandă, acolo, «Combinații oculte între Puzdrea și Băsescu…». E o minciună! E o minciună, pentru că nu-mi puteți arăta niciun act în care eu să fi retrocedat un centimetru pătrat firmei lui Puzdrea. Terenul pe care a construit domnul Puzdrea n-are nicio legătură cu vreo retrocedare semnată de primarul general Traian Băsescu. (…) Ce spuneți dvs. sunt niște povești”.

Băsescu l-a trimis pe Botin la Dispoziția nr. 885 din 12 martie 2003 a Primăriei Capitalei, care se găsește pe site-ul instituției.

Conform deciziei, Primăria Capitalei n-a retrocedat niciun metru pătrat lui Dumitru Puzdrea, ci moștenitorilor legali ai fostului proprietar, profesorul de drept Constantin Stoicescu. Iar suprafața n-a fost de „peste 40.000 de metri pătrați”, ci de 24.685 de metri pătrați.

Ulterior, posesorii terenului i l-au vândut lui Puzdrea.

Titu ticălos în emisiunea lui Botin

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Revoluționarii-infractori complotează la PSD să-l mazilească pe secretarul de stat care l-a lăsat fără certificat pe Ciolacu! Dodu a tăiat de la privilegii mulți impostori

* Eliminarea pensiilor speciale, pasată de PSD-PNL generației viitoare! Coaliția a votat o lege prin care reforma e amânată 5 ani și se va termina peste 20!

* Legea mafiei imobiliare, clocită de PSD-PNL în Parlament, va aduce România în situația Turciei la un cutremur, avertizează Ordinul Arhitecților. „Fenomen nociv”, „haos urbanistic” și „dispreț față de locuitorii onești”

* Fraudă la Bac în „România Educată”: la ora 3.56, înaintea testării la Limba română, au început brusc căutările pe Dexonline.ro. Elevii cu pile au primit subiectele înainte

* Amenințare bolnavă a Rusiei teroriste: „Nu avem de ales, va trebui să lansăm un atac nuclear asupra Europei!”

EDITORIAL CARTIANU: Solovioave, ai grijă că-ți rup urechile!

Nepotism scârbos al premierului Ciolacu: și-a numit-o șefă de cabinet pe Otilia Romașcanu, nașa fiului său, după ce pe nașul Lucian Romașcanu l-a făcut senator și ministru!

* Acești bogați care controlează Biserica Ortodoxă Română. Cazul preotului „influencer” Constantin Necula – predicatorul nabab

VIDEO. Simulare: așa a făcut implozie submersibilul Titan, lângă Titanic, pe fundul Oceanului Atlantic! Moartea celor 5 pasageri a fost instantanee

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here