„PSD vrea să scoată România din Uniunea Europeană! Pentru amendamentele la buget, a indicat ca sursă de finanțare contribuția României la UE”

3
1180
Florin Cîțu

Premierul Florin Cîțu a criticat luni tactica PSD de a depune „mii de amendamente” la legea bugetului de stat. Aplicarea lor ar crește deficitul bugetar de la 7% la 13%, iar sursa de finanțare indicată de PSD este contribuția României la Uniunea Europeană, ceea ce echivalează cu scoaterea României din UE, spune Cîțu.

Da, am primit lista amendamentelor – cele făcute publice – de la PSD. Impactul bugetar e de aproape 6% din PIB, asta înseamnă să mergem cu deficitul aproape de 13% din PIB. M-am uitat la sursa de finanțare și, fără niciun fel de surprize, vedem exact ce vrea să facă PSD cu România: s-o scoată din UE. Sursa de finanțare reprezintă contribuția României la UE. Noi plătim contribuția la UE și de acolo vrea PSD să ia banii, ca să ne scoată din Uniunea Europeană”, a declarat Florin Cîțu.

Calendarul adoptării bugetului în Parlament depinde de Birourile permanente reunite. „Sper să fie cât mai repede”, a punctat premierul.

El a fost întrebat despre amendamentul lui Ludovic Orban, de a oferi studenților câte 24 de călătorii cu trenul pe an, între facultate și localitatea de domiciliu. „Am încredere că fiecare amendament depus de colegii mei va veni și cu sursa de finanțare. Nu putem depăși deficitul de de 7,16%”, a răspuns premierul.

PSD a pregătit „mii de amendamente” și amenință Guvernul Cîțu cu moțiunea de cenzură. O parte dintre aceste amendamente vizează creșterea alocațiilor, a salariilor bugetarilor și a pensiilor.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here