Scandalos: basculantele Romprest descarcă munți de gunoaie în Parcul Herăstrău! Clotilde Armand: „Am sesizat serviciul de Mediu al Poliției Locale”

2
4589

Scene incredibile, joi, în Parcul Herăstrău, din centrul Bucureștiului: basculantele Romprest au făcut munți de gunoaie, descărcând tone de deșeuri printre copaci. Scenele sunt realmente șocante, iar Clotilde Armand, primărița Sectorului 1, a anunțat că a sesizat serviciul de Mediu al Poliției Locale.

Conform datelor pe care le are Clotilde Armand, la această situație s-a ajuns pentru că ALPAB (Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement), aflată sub controlul Consiliului General al Municipiului București, nu a reînnoit contractul cu Romprest, care strânge gunoaiele. De ce s-a întâmplat acest lucru, probabil că doar Nicușor Dan, primarul general al Bucureștiului, poate explica.

Dincolo de cine este sau nu vinovat de situație, realitatea este că Herăstrăul a ajuns groapă de gunoi la propriu.

Clotilde Armand a anunțat că, deși Parcul Herăstrău este administrat de Primăria Bucureștiului, e dispusă să intervină cu forțe de la Sectorul 1 pentru a salubriza zona până când se va încheia un nou contract între ALPAB și Romprest.

Primărița Sectorului 1 a avut deja, astă-iarnă, un război prelungit cu compania de salubritate Romprest. Forțând achitarea unor facturi declarate ilegale de Curtea de Conturi, conducerea companiei a dat ordin să nu mai fie strâns gunoiul. Acțiunea a început chiar în ajunul alegerilor parlamentare, PSD profitând de situație pentru a acuza „proasta administrare” a noilor primari.

Până la urmă, Clotilde a câștigat în instanță diferendul, Romprest a reluat strângerea deșeurilor, iar conducerea executivă a companiei a fost schimbată.

Ce spune Clotilde Armand despre situația incredibilă din Herăstrău

„Asta se întâmplă acum în Parcul Herăstrău. Am sesizat serviciul de Mediu al Poliției Locale să verifice situația. Astfel, această problemă a fost generată de expirarea contractului dintre Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement (ALPAB), instituție aflată în subordinea Consiliului General al Municipiului București care administrază Parcul Herăstrău, și Compania Romprest. Din această cauză, în diferite zone ale parcului, au apărut depozite de gunoaie care pun în pericol sănătatea locuitorilor Capitalei. Pentru a veni în sprijinul cetățenilor, Primăria Sectorului 1 este gata să intervină și să ajute Primăria Generală să strângă gunoaiele până când ALPAB va încheia un nou contract de salubrizare. Chiar dacă Parcul Herăstrău nu se află în administrarea noastră, asta nu înseamnă că nu ne interesează ce se întâmplă acolo. Nu putem sta cu brațele încrucișate și să asistăm la îngroparea în gunoaie a celui mai important parc al Capitalei.“

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Ministrul Drulă, după acțiunea în forță de la metrou: „Un cartel se destructurează cu ranga. E ultima zvâcnire a Mafiei”

* Călin Georgescu-AUR, rusofil pe față la Pandele TV, promovat de Sputnik: „Șansa României este înțelepciunea rusească. Complexul militar industrial american este interesat să împingă către un conflict”

* VOCILE MOSCOVEI. Șoșoacă: „Îmi cer scuze Ambasadei Rusiei”. Cerva: „O să bat la Ambasada Rusiei, cu flori, și o să-mi cer scuze”

* Epuizată de lupta cu Oculta, soția lui Cataramă le cere bani românilor, ar ajuta-o să-și revină

* Avertismentul medicului Gabriel Diaconu: Fără vaccinare masivă, vor muri peste 500.000 de români din cauza Covid-19

2 COMENTARII

  1. MAFIILE de la Metrou și de la firmele-de-salubritate își… joacă ultima carte în RĂZBOIUL cu NOUA PUTERE POLITIC-ADMINISTRATIVĂ de la Primăria-Generală și din sectoarele 1, 2 și 6: ȘANTAJUL cu… „PUNEREA-N-CAPUL-PRIMARILOR” a populației!!!!!!

    „REGII-GUNOAIELOR” (de la „Romprest”) au încercat, pentru început, la Sectorul 1, dar… franțuzoaica i-a pus cu botul pe labe, în Instanță!
    Apoi, altă firmă de salubritate a încercat la 2, adică în sectorul celuilalt primar al Alianței U.S.R.-P.L.U.S.: NICI-O ȘANSĂ, nici acolo!

    Acum încearcă să îngenuncheze… direct Primăria-Generală (!): NU există altă soluție decât INSTANȚA-de-JUDECATĂ!!!!!!!

  2. „Herastrau, mon amour”…L-a adus intro stare jalnica, fostul primar, primarita Firea…fire-ar ea… care a mizat pe pomeni si balciuri pentru a avea un nou mandat. Domnule Primar General, aveti si asta pe cap! Stanga (sinistra) uraste Dreapta (drept. dreapta). O boicoteaza si o critica pentru ca „nu face”. Iar AUR care a ajuns tinichea, chibiteaza si spera.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here