De la 1 ianuarie 2024, toate legumele, fructele și florile se vor vinde cu factură electronică, inclusiv în piețe. Este zona comercială cu cea mai mare evaziune fiscală

4
1115

Toate vânzările de legume, fructe, flori vor fi făcute pe factură electronică începând cu 1 ianuarie anul viitor, au precizat surse guvernamentale, potrivit Agerpres.ro.

Printre multele măsuri proaste pregătite de Guvernul Ciolacu, se strecoară și una foarte bună: fiscalizarea uriașei piețe de legume, fructe și flori, care acum constituie zona cu cea mai mare evaziune fiscală din România.

Dacă premierul Marcel Ciolacu nu se va speria de eventualele consecințe electorale ale acestei măsuri nepopulare, dar absolut necesare, factura lectronică va fi obligatorie pentru toate tranzacțiile cu legume, fructe și flori, inclusiv pentru cele din piețele agro-alimentare. În prezent, piețele sunt raiul evaziunii fiscale; la fel, magazinele de flori.

În piețele din Occident, orice vânzător de legume, fructe sau flori are casă de marcat electronică și emite bon fiscal chiar și pentru doi castraveți.

Potrivit aceloraşi surse guvernamentale, regimul cu factură electronică se va aplica, tot de la 1 ianuarie 2024, pentru vânzările la toate produsele accizate şi, respectiv, la toate vânzările de produse către bugetul de stat.

Guvernul PSD-PNL are nevoie urgentă de multe miliarde de euro pentru a astupa uriașa „gaură bugetară” și a reduce deficitul sub 4,4%. Altfel, fondurile europene sunt în pericol!

Și o tranșă de 3,1 miliarde de euro din PNRR ne-ar putea fi blocată dacă nu eliminăm pensiile speciale.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* CCR apără cu dinții scandaloasele pensii speciale ale magistraților. Pierdem miliarde de euro și din intern, și din extern

* Ciolacu și Ciucă anunță biruri mari pentru populație și firave tăieri bugetare. Accentul e pe propagandă: se vorbește de economii de 12 miliarde de lei, împărțite echitabil, dar greul cade tot pe privat!

* Raport EFOR: Banii partidelor, primiți ca subvenție de la stat, sunt înghițiți de televiziunile tot mai nesătule. În 6 luni, 12 din cele 25 de milioane de euro primite de partide au ajuns la presă

* Curtea de Justiție a UE desființează regimul mafiot Iohannis – PSD – servicii: prescripția faptelor decisă de CCR, prin care au scăpat toți infractorii, este ilegală!

* EDITORIAL CARTIANU. Inginerul Ursu n-a murit. Polițistul Gigină n-a murit. La Colectiv, nimeni n-a murit. Nici la Revoluție, nici la mineriade…

* RTV insinuează că Firea și Pandele au încercat să-l omoare pe fostul senator SRI-ist Daniel Savu (PSD), prietenul fugarului Sebastian Ghiță, patronul televiziunii

* Un senator USR spune că a fost amenințat la Primăria Voluntari de deputatul Daniel Ghiță (PSD), fost luptător K1 și „om de casă” al familiei Firea-Pandele

* Principalul vinovat instituțional pentru „azilele groazei”, secretarul de stat impus de Lia Olguța Vasilescu, a rămas în funcție. Jurnalistul Vanghele: „Ăsta e creatoru’ sistemului ăstuia nemernic, lumpenu’ ăsta patibular”

* Domnule președinte Manolescu, când o dați afară pe poeta Firea din Uniunea Scriitorilor?

* VIDEO. Hulpavul preot Calistrat povestește cum își dijmuiește enoriașii: 10% din toate cheltuielile nunții! „L-ați luat pe Dumnezeu de prost? Ai citit în Scriptură ce înseamnă zeciuiala? 10% trece-mi în cont sau pune-mi în plic!”

4 COMENTARII

  1. Deci, baba cu leusteanu’ trebuie sa dea si factura electronica. Excelent sa vedem cati vor mai vinde in piete, cat va fi pretul. Toate aceste masuri doar pentru a face colecta la pensiile speciale. Iar pentru cheltuielile nesabuite ale Statului nimeni nu raspunde.

  2. Așa. Pntru două legaturi de marar deci bon fisscal! Dar pentru mormanul de bani pe care il iau site-urile ca sa manipuleze (HotNews) sau sa cenzureze (G4 Media) se da bon fiscal. Say aia au voie ca sunt commplicii mafiei criminale care distruge Romania

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here