miercuri, februarie 28, 2024
AcasăNewsDe la 1 aprilie trebuie să avem 100.000 de vaccinări pe zi....

De la 1 aprilie trebuie să avem 100.000 de vaccinări pe zi. S-ar putea recomanda și „suprarapelul”, cu a treia doză

-

Doctorul militar Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-Covid, a anunțat duminică seară, la Digi 24, că România trebuie să ajungă, de la 1 aprilie, la 100.000 de persoane imunizate pe zi. Asta ar însemna o creștere de 2-5 ori a ritmului actual, care se situează între 20 și 40.000 de persoane pe zi.

Acest obiectiv s-ar putea atinge prin deschiderea tuturor celor 750 de centre de vaccinare, unde oamenii să fie imunizați cu toate vaccinurile disponibile – BioNTech/Pfizer, Moderna, AstraZeneca deocamdată, posibil și altele ulterior.

Obiectivul este imunizarea unei mase critice de oameni, astfel încât până în toamnă să scăpăm de epidemie. Studiile din Israel arată că vaccinarea este eficientă.

De lunea viitoare (15 februarie) ne așteptăm la deschiderea a 180 de centre noi de vaccinare. De la jumătatea lunii martie se vor deschide încă 200 de centre.

- Advertisement -

Din învățământ, doar 27.000 de angajați au fost vaccinați până acum, deși școlile au început de luni. Alți 110.000 sunt programați în luna martie. Profesorii sunt printre categoriile de populație cele mai reticente la imunizare.

O problemă pare a fi apariția noii tulpini din Africa de Sud a virusului. Vaccinurile s-a dovedit că nu sunt foarte eficiente împotriva acestei mutații. Valeriu Gheorghiță spune că se va ajunge, probabil, la un suprarapel, adică la administrarea unei a treia doze. Companiile producătoare de vaccin lucrează chiar acum la modificarea acestuia pentru a acoperi și mutația sud-africană.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

- Advertisement -

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -