vineri, martie 29, 2024
AcasăNewsVIDEO. Anunț-surpriză al premierului Cîțu: "Vom încerca să producem un vaccin anti-Covid...

VIDEO. Anunț-surpriză al premierului Cîțu: „Vom încerca să producem un vaccin anti-Covid în România, la Institutul Cantacuzino!”. Discuții cu UE

-

Premierul Florin Cîțu a făcut un anunț-surpriză: România încearcă să producă în țară, la Institutul Cantacuzino, un vaccin anti-Covid! Guvernul a pornit discuțiile cu Comisia Europeană pe acest subiect, mai spune primul ministru.

Vestea a venit prin surprindere și oarecum întâmplător. Jurnaliștii l-au întrebat pe Cîțu dacă România ia în calcul cumpărarea vaccinurilor produse în Rusia și China. Șeful Executivului a răspuns: “Nu, am avut o comunicare cu Comisia Europeană, vom face un lucru mult mai bun. Vom încerca să producem vaccinul la noi, în România, la Cantacuzino”.

Discuțiile sunt la început și “vom vedea ce vaccin vom produce, dar asta este varianta pe care mergem noi”, a adăugat Cîțu. Țara noastră și-a arătat interesul “de a produce vaccinul în România”.

Vaccinurile prezente acum pe piață sunt obținute prin tehnici diferite. Rezultatul este în final același, obținerea imunității în fața Covid.

- Advertisement -

Mai sunt și alte țări interesate să producă vaccinurile anti-Covid pe propriile teritorii. Italia a anunțat că va scoate un vaccin în toamnă. Există un curent foarte puternic în favoarea decretării vaccinului ca bun al umanității, formula urmând a le fi comunicată tuturor țărilor. Deoarece pandemia este un pericol global, imunizarea oamenilor ar fi mai importantă decât profitul.

Nu ar fi prima oară în istorie când un vaccin ar fi lăsat “la liber”, pentru a putea ajunge la toată lumea.

Institutul Cantacuzino a trecut sub conducerea armatei din 2017. S-au făcut eforturi pentru retehnologizare și repornirea producției, dar până acum rezultatele au fost destul de dezamăgitoare.

- Advertisement -

Producerea vaccinului în țară ar avea efecte benefice multiple. În primul rând, ar reînnoda o tradiție de decenii întreruptă după revoluție. În al doilea rând, ne-ar pune la adăpost de riscurile dependenței de import, cum ar fi nelivrarea tranșelor promise sau chiar imposibilitatea de a achiziona vaccinuri, situație în care se află Ucraina.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

- Advertisement -

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -