Dâncu despre Rafila: “Ce spuneți dacă fiul unui torționar s-ar face medic pentru a răscumpăra păcatele tatălui?”

5
4252
Dr. Alexandru Rafila

Vasile Dâncu, președintele Consiliului Național al PSD, a încercat să-l apere pe Alexandru Rafila, despre care s-a aflat că e fiu de agent al Securității venit din URSS, sugerând că s-a făcut medic pentru a răscumpăra păcatele tatălui torționar. Într-o declarație bizară acordată publicației locale Ziarul de Cluj, Dâncu a spus mai întâi că nu crede informațiile potrivit cărora tatăl lui Alexandru Rafila a fost șeful Securității Arad. Apoi a menționat că, evident, fiul n-are nicio vină pentru faptele tatălui. Dar nici n-a făcut o legătură între carierele ulterioare ale tatălui și fiului, pe de o parte, și apartenența la structurile represive fabricate de sovietici după cucerirea țării, în 1944.

Vasile Dâncu: „Eu nu cred… Voi vorbi cu domnul Rafila. Dar putem să pedepsim pe cineva pentru păcatele strămoşilor? Are vreo vină dacă s-ar adeveri că tatăl lui a fost un ticălos? Poate toată viaţa a suferit şi el din cauza asta. Doar în vremea de tristă amintire originea sănătoasă era un criteriu. Aşa s-a ajuns la crime. Ce spuneţi dacă fiul unui torţionar s-ar face medic pentru a vindeca parte din suferinţa lumii pentru a răscumpăra păcatele tatălui? Nu ar fi o poveste frumoasă şi de un umanism total?”.

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a confirmat însă că maiorul Alexandru Rafila senior, născut în URSS, în 1920, a fost șeful Securității Arad în perioada 1948-1949. După cum a relatat chiar Alexandru Rafila fiul, tatăl său a luptat pe front până în 1945. La 25 de ani a fost trimis la “specializare”, apoi pus șef al Securității Arad într-o perioadă în care represaliile împotriva poporului român erau paroxistice, cu zeci de mii de oameni uciși sau aruncați în pușcării fără judecată.

Pentru aceste operațiuni, coordonate și supravegheate de ofițeri NKVD sovietici, fuseseră aleși cei mai ticăloși și brutali executanți – cel mai adesea, analfabeți, infractori sau trădători.

În loc să vadă o problemă în faptul că, din nou, fiul unui torționar securist ajunge să reprezinte PSD la cel mai înalt nivel, Marcel Ciolacu a acuzat că ar fi vorba despre un „atac murdar dus de PNL”.

Maiorul Alexandru Rafila senior s-a făcut doctor la 40 de ani, în 1960. Fiul a urmat aceeași carieră în medicină, fiind propulsat de Victor Ponta, în 2012, reprezentant al României la Organizația Mondială a Sănătății.

Astă-vară, Alexandru Rafila junior (58 de ani) a fost ofertat de Ponta să candideze la Primăria București. Unele surse spun că a refuzat după ce a primit o contraofertă de la tabăra Firea-Pandele, din PSD, să fie pus în fruntea listei pentru Camera Deputaților la alegerile parlamentare din 6 decembrie.

Acest lucru s-a și întâmplat în urmă cu câteva zile.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

5 COMENTARII

 1. Dumneavoatra ce a-ti rascumpara?ati trait in familii perfecte? PE EL L-A AJUTAT…creierul pe..multi nu i-a ajutat nimic…nu vreau sa sune rau…dar suferim… de ranchiuna…hai sa vedem…omul…si nu …familia si trecutul…A nu se intelege gresit…hai sa lasam…deoparte..judecatile tendentioase…asa actual…de unde e SARS COV2-China cu asemenea judecata hai sa-i radem…de pe fata pamantului!!!!!!!!!!!!!!

  • Daca vroia sa spele pacatele lui taica-su,ramanea medic neutru politic si mai ales NU se inscria in partidul fiilor de tortionari-s-a inscris inca din anul 2009 si era secretarul lui Banicioiu in mandatul lui ponta,raspunzator ca si ei pentru moartea copiilor arsi la Colectiv,prin nepasare ,inactiune!!!Psd,partidul hotilor cu dosare grele la DNA ,se pare ca e partidul sau de suflet !Minte cu nerusinare ca e tehnocrat!Asa,in loc sa spele imaginea tatalui,o spala pe cea a hotilor pe care vrea sa-i reprezinte in parlament !HUOOOO!!

 2. As spune ca d-l Dancu ne ia de prosti.

  Rafila jr e platit foarte bine pentru ”serviciile” sale. Asa cu a fost executia golaneasca pe care a executat-o impreuna cu Tataru impotriva dr Victor Costache.

  Daca Rafila jr se spasea de crimele tatalui nu ar fi avut tupeul si ironia pe care tine sa le afiseze seara de seara.

  Deci Rafila sr a fost parte a echipei de exterminare a elitelor romanesti. Iar Rafila jr se sacrifica facand parte din noua elita ce conduce Romania de 70 cu efecte dezastruoase.

  As spune sa se duca dracului cu tot cu pesede. Ce tampit poate crede ca fiul unui criminal antiroman este altceva decat antiroman?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here