VIDEO. Fugarul Rizea pierde cetățenia moldoveană și va fi extrădat. Fugarul Ghiță îl avertizase: „Te-ai apucat să enervezi pe toată lumea… Fii și tu grijuliu! Ai grijă pe acolo!”

0
4087

Republica Moldova a anunțat că-i retrage cetățenia fugarului condamnat Cristian Rizea, fost deputat PSD, acesta urmând să fie extrădat în România. Refugiat la Chișinău, Rizea se apucase să-i toarne pe foștii săi ciraci, furios că, în timp ce aceștia “s-au aranjat toți”, pe el l-au lăsat pe mâna DNA, să fie condamnat la 4 ani și 8 luni de închisoare cu executare.

Într-o convorbire înregistrată de Rizea și difuzată la Realitatea Plus, Sebastian Ghiță îl avertizase și și-l amenințase voalat pe PSD-istul fugar să-și țină gura, pentru că “ai enervat pe toată lumea”.

Pe scurt, Cristian Rizea – care a publicat și un prim volum cu dezvăluiri, promițând acum un al doilea – spune că foști și actuali generali din serviciile secrete, mână-n mână cu politicieni și oameni de afaceri, căpușează statul român, pe care-l secătuiesc de sume exorbitante.

Sebi Ghiță către Rizea: “Tu te-ai apucat să enervezi pe toată lumea. Trebuie să vorbești cu ăia din România! Ești bine, sănătos? Ai grijă pe acolo…

Într-un serial de dezvăluiri în direct la Realitatea Plus, în emisiunile Ancăi Alexandrescu – fosta purtătoare de cuvânt a guvernului PSD și apropiată a lui Dragnea –, Rizea a făcut dezvăluiri și acuzații șocante despre foarte multe personaje: clanul Firea-Pandele, Victor Ponta, Sebastian Ghiță, generalii SRI Adrian Ciocârlan și Florian Coldea, Dana și Radu Budeanu, Bogdan Buzăianu, Viorica Dăncilă, Dragoș Dobrescu, Puiu Popoviciu, Remus Truică, Cristian Burci, Dragoș Săvulescu, Ion Țiriac și mulți, mulți alții.

El a arătat că prin foarte multe mijloace – metoda despăgubirilor fiind una dintre ele, iar cea a contractelor de achiziție cu Guvernul și cu primăriile fiind alta – se scurg miliarde în buzunarele “băieților deștepți” care stau la Monaco și chefuiesc în petreceri care costă și 500.000 de euro pe seară.

Cristian Rizea a relatat că a fost sunat de Sebastian Ghiță. Acesta i-a transmis, printre diverse amabilități vădit ipocrite, și câteva mesaje: „Tu acum te-ai apucat să enervezi pe toată lumea“, „trebuie să vorbești cu ăia din România, nu cu mine!“, „fii și tu grijuliu“, „ai grijă pe acolo“.

Rizea nu s-a potolit, însă, și a continuat dezvăluirile în noi episoade la Realitatea TV.

La sfârșitul săptămânii trecute, președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a anunțat că țara sa îi va retrage cetățenia lui Cristian Rizea, transmițându-le autorităților de la București că “puteți să faceți ce vreți cu el”, semn că în culise au avut loc discuții pe această temă.

Înregistrarea convorbirii Sebastian Ghiță – Cristian Rizea

Sebastian Ghiță: Vreau să-ți mai dau niște detalii, niște relații, că am văzut că te-ai făcut scriitor.

Cristian Rizea: M-am făcut, da, da…

Ghiță: Și cu mine, prietenul tău, tovarășul tău de luptă, te-ai găsit?

Rizea: Păi, ce am făcut, mă… Păi voi vă aranjați toate treburile, tot, ați făcut bani… Eu n-am făcut nici bani, n-am făcut nimic și tot pe mine… toată lumea.

Ghiță: N-are legătură cu banii sau cu cineva. Tu acum te-ai apucat să enervezi pe toată lumea.

Rizea: Tati, toată lumea, să moară ce am mai scump, uită-te la mine, vreau să fie pentru toți aceeași lege. Unii sunt șmecheri, înțelegi? Și asta e, și uite acum de-aia nu ți-am răspuns. Scuză-mă! Mă găsești oricând, negociez cu cineva că văd că e cineva interesat să ia drepturile de autor. Să văd dacă ajung la vreo concluzie sau nu. Eu sunt deschis. Avocații au…

Ghiță: Trebuie să vorbești cu ăia din România, nu cu mine, că eu…

Rizea: Nu știu. Dar nu cu tine, nu, eu spun că avocații. Avocații m-au contactat să-mi spună că cineva…Nu mă interesează pe mine.

Ghiță: Auzi, Cristi, nu înțelegeam…

Rizea: Poftim?!

Ghiță: Fii și tu grijuliu. În rest ești bine, sănătos, voinic?

Rizea: Da, da, da, da.

Ghiță: Bravo, hai, ai grijă pe acolo!

Rizea: Da, mulțumesc lui Dumnezeu. Tu? Ce faci?

Ghiță: Ne mai auzim că sunt la vânt, sunt prin Grecia pe la…

Rizea: Păi normal, te-ai dus cu tovarășu’ tău la Mikonos, te doare la bască, normal.

Ghiță: Nu m-am dus la niciun Mikonos, că nu m-au primit ăia.

Rizea: Eeh, nu te-au primit, las’ că te-au primit pe tine. Te primesc, dacă ești cu Nanu, te primește, să știi.

Ghiță: Bine, Cristișor, ne mai auzim. Te mai sun eu când se aude mai bine.

Rizea: Bine, bine, bine, te salut. Vacanță plăcută!

Sebi Ghiță: Te pup, bye!

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here