miercuri, mai 29, 2024
AcasăMainPonta a plagiat până și mesajul lui Lineker la moartea lui Maradona!...

Ponta a plagiat până și mesajul lui Lineker la moartea lui Maradona! După ce a fost prins, „Pinocchio” și-a șters postarea

-

Deși pare greu de crezut că este posibil așa ceva, fostul premier Victor Ponta a “reușit” să plagieze până și mesajul postat pe Twitter de legendarul fotbalist englez Gary Lineker, la moartea lui Diego Maradona! După ce a fost prins asupra faptului, românul și-a șters postarea.

Ziua de miercuri a fost neagră pentru fotbalul mondial și penibilă pentru Victor Ponta, liderul partidului Pro România. Fostul președinte al PSD, notoriu pentru că și-a plagiat teza de doctorat și și-a falsificat CV-ul, trecând în el diplome și studii pe care nu le avea, a comis-o din nou. Încercând să pară mai interesant decât în realitate, Ponta a copiat o parte din mesajul postat de celebrul Lineker, golgheterul Mondialului din 1986 și unul dintre marii adversari ai lui Maradona în acel turneu final de poveste.

Ponta a copiat mesajul cu tâlc al lui Lineker, care făcea aluzie la „the hand of God”, expresia folosită de Maradona pentru a explica golul cu mâna înscris contra Angliei în 1986

Gary Lineker, autorul a 6 goluri la Cupa Mondială din 1986 și a încă 4 goluri la turneul din 1990, a jucat contra lui Maradona în celebrul sfert de finală de la competiția mexicană, meciul care avea să consacre intrarea lui “El Pibe D’Oro” în legendă. Maradona a înscris două goluri, unul cu mâna (despre care a spus ulterior că a fost “mâna lui Dumnezeu”) și unul fabulos, poate cel mai frumos din istoria fotbalului, luând mingea la centrul terenului și mergând cu ea până în poartă, după ce a driblat 6 jucători englezi, inclusiv portarul.

Unicul gol al Angliei a fost marcat de Gary Lineker, în minutul 81.

- Advertisement -
Mesajul lui Lineker, marele adversar și prieten al lui Maradona, avea un tâlc. El a fost pe teren în sfertul de finală din 1986, când „El Pibe D’Oro” a înscris două goluri, unul cu mâna și altul fabulos, după ce a driblat 6 englezi.

Lineker și Maradona au rămas prieteni. Miercuri, la aflarea veștii că marele său adversar și amic a murit, englezul a scris pe Twitter: “Reports from Argentina that Diego Armando Maradona has died. By some distance the best player of my generation and arguably the greatest of all time. After a blessed but troubled life, hopefully he’ll finally find some comofort in the hands of God” („Vin vești din Argentina că Diego Armando Maradona a murit. De departe cel mai bun fotbalist al generației mele și, probabil, cel mai mare al tuturor timpurilor. După o viață binecuvântată, dar tulburată, sper că își va găsi, în sfârșit, liniștea în mâinile lui Dumnezeu”).

Mesajul lui Lineker, scurt și emoționant, conține la sfârșit și un joc de cuvinte cu tâlc. “The hands of God” este tocmai parafraza după reacția lui Maradona când a fost întrebat despre golul înscris cu mâna împotriva Angliei în 1986, legendarul fotbalist invocând că a fost puțin capul său și mai mult mâna lui Dumnezeu.

Lui Victor Ponta i-a plăcut jocul de cuvinte al lui Lineker și s-a gândit să și-l însușească fără să mai citeze, crezând că nu se va prinde nimeni în România. Mesajul său, postat tot pe Twitter și tot în engleză, a sunat astfel: “One of the greatest footballers of all time, Maradona passed away aged 60 after suffering a heart attack in Tigre, Argentina. After a blessed but troubled life, hopefully he’ll find some comfort in the hands of God” (“Unul dintre cei mai mari fotbaliști ai tuturor timpurilor, Maradona a trecut dincolo la 60 de ani, după ce a suferit un atac de cord în Tigre, Argentina. După o viață binecuvântată, dar tulburată, sper că își va găsi, în sfârșit, liniștea în mâinile lui Dumnezeu“).

- Advertisement -
Mesajul lui Victor Ponta n-are niciun substrat. Este, pur și simplu, un text scris de altcineva care i-a plăcut și pe care l-a plagiat

După ce plagiatul a fost descoperit, iar postarea a devenit virală pe Internet, Ponta și-a șters mesajul de pe Twitter.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

A murit Maradona. Probabil, cel mai mare fotbalist din istorie

- Advertisement -

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -