miercuri, aprilie 24, 2024
AcasăNewsVIDEO. 1.000.000 de euro ascunși în pereți, încuiați în seifuri, ținuți în...

VIDEO. 1.000.000 de euro ascunși în pereți, încuiați în seifuri, ținuți în ligheane sau găleți – „prada” în perchezițiile făcute la „fabricile de permise auto”

-

Anchetatorii care au făcut joi dimineață pecheziții în dosarul “fabricilor” de premise auto, au găsit la angajații Poliției din Suceava aproape un milion de euro. Banii erau ascunși în pereți, încuiați în seifuri sau, în unele cazuri, pur și simplu depozitați în găleți și ligheane de rufe, au dezvăluit surse din anchetă pentru G4Media.ro.

Potrivit procurorilor, șpaga pretinsă de rețeaua polițiștilor de la Serviciul Permise și Înmatriculări Suceava varia între 5.000 și 7.000 de euro pentru un permis auto. Beneficiari erau cetățeni analfabeți sau care, din diverse motive, nu puteau sau nu aveau voie să ia legal permisele de conducere. Ziaristii.com a relatat deja, în cursul acestei zile, despre acțiunile procurorilor. Aceasta este cea mai amplă acțiune de destructurare a mafiei permiselor ilegale de conducere după celebrul dosar al fabricii de permise auto de la Pitești, de la începutul anilor 2000.

“Fabrica” de permise auto de la Suceava funcționa ca “un fel de asociație familială” și implica atât polițiști de la Permise și Înmatriculări, cât și polițiști de la IJP Suceava

Perchezițiile s-au desfășurat simultan în 67 de locații din 5 județe. Presa locală scrie că și angajați ai Poliției Rutiere din Iași au fost duși la audieri.

La Suceava, anchetatorii s-au prezentat în același timp la sediile serviciilor de Permise și de Înmatriculări din Iulius Mall Suceava. Potrivit presei sucevene, mulți dintre angajați nici n-am mai ajuns joi la serviciu, foarte probabil fiind reținuți dimineața acasă de percheziții la domiciliu.

- Advertisement -

Potrivit informațiilor pe care le dețin anchetatorii, „fabrica” de permise auto de la Suceava “duduie” de mai mulți ani. Aici ar funcționa „un fel de asociație familială unde angajații de la Serviciul Permise și Înmatriculări și polițiștii de la Inspectoratul Județean de Poliție fie înlesnesc obținerea permiselor și înmatriculărilor, fie fac trafic de influență pentru diverse servicii”.

Monica Dajbog, purtătoarea de cuvânt a MAI, a declarat, într-o conferință de presă, că ”polițiștii DGA, sub coordonarea procurorilor din cadrul DNA, pun în executare aproximativ 60 de mandate de percheziție domiciliară, într-un dosar penal privind fapte de corupție. Printre suspecți sunt și angajați ai Serviciului de Permise și Înmatriculări Suceava, dar și alte persoane fără calitate specială implicate în activitatea ilegală de obținere a permiselor de conducere și înmatriculare a vehiculelor. Vreau să subliniez faptul că structurile Ministerului Afacerilor Interne au participat activ la instrumentarea acestui dosar, depunând toate eforturile pentru identificarea persoanele vinovate, astfel încât acestea să fie trase la răspundere. Probele administrate au evidențiat crearea unei rețele de intermediere a obținerii permisului de conducere prin fraudarea probei teoretice și a celei practice în schimbul unor sume cuprinse între 5.000 și 7.000 euro pentru un permis”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

- Advertisement -

1 COMENTARIU

  1. Aflu din alte publicatii ca era implicat si un ofițer de la DGA ( DIRECTIA GENERALA ANTICORUPȚIE ), adica omul care lupta impotriva coruptiei. Va dati seama cat de putred este acest STAT? Va dati seama ca structurile funcționează după principii mafiote? Si asa e si la primarii, și la deconcentrate si la ministere…tara asta e bolnava. De asta plangeau unii pe la A3 ca SRI e din nou in prima linie anitcoruptie, pai nu plang oamenii cinstiti ca DNA si SRI au putere, plang coruptii, prietenii coruptilor si in general cine fura STATUL. Au huzurit 4 ani, e timpul ca justitia si justițiabilii sa faca curatenie. Altfel ne ducem dracului!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -