Numirea în Curtea Constituțională a României (CCR) a judecătorului Cristian Deliorga și a procurorului Gheorghe Stan, de către majoritatea PSD-ALDE, își arată toxicitatea. CCR a luat miercuri o decizie care provoacă și mai mult haos în sistemul de justiție. O decizie în urma căreia jubilează doar marii corupți.
Completurile de 3 judecători de la instanța supremă au fost nelegal constituite, a decis CCR, după mai multe amânări. A fost admisă, astfel, sesizarea lui PSD-istului Florin Iordache, vicepreședintele Camerei Deputaților, privind un conflict juridic de natură constituțională între Parlament și Înalta Curte de Casație și Justiție, pe tema completurilor de 3 judecători specializate în fapte de corupție.
Decizia a fost luată cu un scor la limită, 5-4, în favoarea cererii lui „Ciordache”.
Pentru Dragnea e prea târziu
O astfel de hotărâre favorabilă l-ar fi putut scăpa pe Liviu Dragnea de condamnarea la trei ani și jumătate de închisoare, în procesul angajărilor fictive, dacă ar fi venit înaintea sentinței definitive a Înaltei Curți, care a fost pronunțată de completul de 5 pe 27 mai 2019.
Avocatul Toni Neacșu declara, după pronunțarea sentinței în cazul lui Dragnea, că o decizie prin care CCR constată un conflict de natură constituțională între Parlament și instanța supremă nu ar mai putea fi folosită, nemaiexistând nicio cale de atac a deciziei din 27 mai.
Toate procesele aflate pe rolul Înaltei Curți, la completurile de 3 judecători, vor fi reluate dacă nu au primit între timp o sentință definitivă.
Până acum, CCR a amânat de patru ori luarea unei decizii. La a cincea încercare, componența Curții a fost diferită, prin numirea în forul constituțional a doi vectori ai intereselor PSD: judecătorul Cristian Deliorga (adus de la Constanța, unde a protejat mafia locală) și procurorul Gheorghe Stan (după ce acesta a servit PSD de la Inspecția Judiciară și din fruntea Secției Speciale „SS-Gestapo”).
Florin Iordache a sesizat CCR în luna martie, când Liviu Dragnea l-a lăsat pentru o săptămână la conducerea Camerei Deputaților. Scopul pare să fi fost chiar acesta: sesizarea CCR, cu intenția de a-și scăpa șeful de pușcărie. Ulterior, lucrurile s-au complicat, iar Dragnea n-a scăpat.
Daca am avea justitie, cei 5 judecatori corupti de la CCR ar fi arestati astazi pentru aderare la un grup infractional organizat, pentru abuz in serviciu, pentru obstructionarea justitiei si pentru favorizarea infractorilor, in forma continuata.
CCR nu se poate pronunta pe legalitate, ci doar pe constitutionalitate.
Nu exista niciun conflict intre parlament si ICCJ.
Nu exista niciun judecator la ICCJ care sa nu fie specializat pe coruptie.
Ciordache nu avea dreptul sa sesiseze CCR.
Deja ICCJ a facut prostia sa anuleze condamnarile date de completurile de 5 judecatori.
Si in acel caz, CCR nu se putea pronunta.
Chiar aberanta, decizia CCR trebuia aplicata doar in viitor.
pe toata aceasta „perioada” practic de ANULARE A JUSTITIEI,TOTI care au lucrat/lucreaza in justitie si conex,inclusiv CCR ar trebui sa NU MAI BENEFICIEZE DE STATUT SPECIAL=pensii speciale/salarii speciale/sporuri ENORME si NESIMTITE…timp de 5-6 ani cat zic ei ca STATUL A FOST FURAT de penali FAVORIZAT FIIND de „justitiabili dar si legiferanti”,TOTI BUGETARII anexa la PAGUBA STATULUI sa fie „OAMENI OBISNUITI” cu salarii si pensii de mizarie
Răzbi total între Mafia Bolșevică care a jefuit România și oamenii cinstiți. La mijloc sunt proștii și pomanagii care se bucură la un covrig aruncat de bandiții bolșevici.