Cum răspunde USR acuzaţiilor din interiorul partidului privind afacerile unor membri cu „dare de mână”

0
842
Dan Barna şi Cristian Ghinea, tot mai contestaţi în USR

Biroul Național al USR a decis, joi, să instituie Registrul public al contractelor partidului, care poate fi accesat pe site-ul formațiunii, în contextul scandalului legat de contractele cu firme deținute de unii membri ai USR.

Registrul va cuprinde toate contractele USR, încheiate atât de Secretariatul General, cât și de filialele USR din țară, anunță partidul, printr-un comunicat de presă citat de Mediafax.

În registru vor fi introduse și contractele deja derulate și vor fi publice, iar cei care le-au semnat vor întocmi către Biroul Național câte un raport privind oportunitatea contractului, motivele alegerii firmei respective și rezultatele.

Acuzaţiile lui Cristina Ghinea

Cristian Ghinea

Anunțul USR vine pe fondul scandalului de săptămânile trecute, când Mediafax a relatat că mai multe persoane din partid, printre care și Cristian Ghinea, sunt nemulțumiți de situația filialei USR Sector 3, unde o agenție media administrată de Sorin Pavel, membru USR, ar fi încasat 8.000 de euro pentru servicii de promovare în mass-media în timpul campaniei la europarlamentare.

Tot atunci, pe grupul intern de Facebook al partidului, „Poiana lui Iocan”, au apărut polemici despre organizația USR Giurgiu, unde au fost încheiate contracte în valoare de 5.000 de lei cu firmele unor membri de partid.

Unul dintre aceste contracte era de promovare a partidului în social media, iar mai mulți membri au semnalat că rezultatele promovării nu s-au văzut, din moment ce, la europarlamentarele din 26 mai, USR a obținut doar 11,57% în Giurgiu.

Ulterior, reprezentanţii USR au afirmat, într-un comunicat de presă, că secretariatul general va evalua diversele acuzaţii interne, transmise „pe surse” în mass-media, cu privire la contractele încheiate de unele filiale ale formaţiunii în campania electorală. Partidul a mai transmis că, din primele informaţii, acuzaţiile sunt nefondate, însă va efectua un audit intern „pentru a înlătura orice suspiciune”.

„USR este primul și singurul partid din România care a decis să aibă un registru transparent de contracte. De asemenea, cerem tuturor partidelor să procedeze la fel. Organizațiile solide sunt cele care învață și dezvoltă bune practici. Cred că avem șansa să mai schimbăm o bucată din politica românească, învățând din propria practică”, a declarat vicepreședintele USR Cristian Ghinea, care a propus ideea Registrului în Biroul Național.

Dan Barna: „Facem altfel de politică, trasparentă”

Dan Barna a afirmat că USR își propune să facă o altfel de politică, „una transparentă și cinstită”.

„USR a demonstrat în ultimii trei ani că este un partid care dezvoltă proceduri etice interne, oneste și transparente. Candidații USR la alegeri au fost aleși prin votul tuturor membrilor după o campanie internă serioasă, deciziile importante au fost luate după referendumuri interne. În continuare, USR își propune să facă o altfel de politică, una transparentă și cinstită”, a declarat președintele USR Dan Barna.

Transparența este unul dintre principiile de bază ale USR. Partidul deja publică pe siteul oficial bilanțurile contabile, bugetele anuale și execuția bugetară, precum și organigrama Secretariatului General, conchide sursa citată.

Noi modificări care vizează transparența USR vor fi introduse și în Statutul partidului care va fi actualizat la Congresul din 13 iulie.

CITIȚI ȘI:

Homosexualii=USR&PLUS=#Rezist. O nouă intoxicare de presă marca Buble-Tuşa

Intoxicarea lui Buble, bărbățel de deputată PSD: Orban „se leapădă” de Iohannis!

Adevăruri grave pe care propaganda PSD-ALDE le-a acoperit cu diversiunea „Sorina răpită de americanii traficanți de organe”

Efectul propagandei infernale: părinții adoptivi ai Sorinei au fost atacați în trafic, la Severin, fiind în pericol de linșaj

Cazul Sorina. Propaganda rusă o laudă pe judecătoarea Dana Gârbovan şi îl atacă pe Cristi Danileţ

Adevăruri grave pe care propaganda PSD-ALDE le-a acoperit cu diversiunea „Sorina răpită de americanii traficanți de organe”

Efectul propagandei infernale: părinții adoptivi ai Sorinei au fost atacați în trafic, la Severin, fiind în pericol de linșaj

Sorina şi linşajul presei iresponsabile. Un articol despre manipularea mediatică ordinară şi impotenţa statului de a aplica legea

„Sorina, noi vom lupta, traficanţii nu te ia”. Tăriceanu, Dăncilă, Firea&co. se „lipesc” de scandalul fetiţei adoptate pentru a poza în victime ale justiţiei

Adevărul în cazul fetiţei „smulse” de mascaţi de la familia maternală. Cine are dreptate? De ce nu s-au abţinut Dăncilă şi Firea?

„Când am văzut că Sorina e de etnie romă, am zis: «Doamne, ce noroc are acest copil pentru că va ajunge la New York, unde culoarea nu contează»”

Primele imagini cu Sorina şi familia adoptivă din SUA. „Fetiţa este bine, am avut mereu un psiholog alături. Încercăm să trecem împreună peste acest moment greu”

Filiera roşie continuă atacul cu Dragnea în puşcărie. Tucă, scos de la naftalină de mogulul Adrian Sârbu, judecat pentru evaziune fiscală

Europa s-a săturat de sabotorii Justiţiei. Cel mai dur raport al GRECO atacă „SS-Gestapo”, secţia inventată pentru protejarea mafiei politice

Cei 7 PSD-iști care o protejează pe directoarea Cap-de-Porc. Printre ei: Tușa, Bacabașa, Pleșoianu. Din cauza lor, Parlamentul nu a putut afla de ce TVR i-a făcut campanie nerușinată lui Dragnea la „Viața Satului”

Șeful de cabinet al lui Tăriceanu e încolțit de DNA pentru șpaga de 800.000 $ a „jupânului”

PSD Dâmbovița, o afacere de „famiglie”. Clanul Plumb: mama președinte, fiul „vice”. „Mamițica îi construiește lui Goe un viitor”

VIDEO. Renate Weber (ALDE) spune că 1,5 milioane de votanți, cei de pe listele suplimentare, de fapt nici n-au existat!

„Când s-a dat sentința la Dragnea, toată lumea a izbucnit în urale de parcă ar fi dat gol România în finala Campionatului Mondial”

Dosarele grele abia acum vin peste Dragnea! Pe lângă ele, cel care i-a adus închisoarea a fost mizilic

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here