miercuri, aprilie 24, 2024
AcasăDezvăluiriCum a negociat mafiotul Rădoi cu primarii Negoiță și Piedone ca să...

Cum a negociat mafiotul Rădoi cu primarii Negoiță și Piedone ca să nu-i fie demolate gheretele de la metrou. Negoiță voia sprijin politic, Piedone – chioșcurile de la Izvor

-

Baronul sindical Ion Rădoi a intervenit direct la primarii din sectoarele Bucureștiului apropiați de PSD pentru a bloca, anul trecut, demolarea gheretelor pe care le deținea ilegal în stațiile de metrou, arată stenogramele depuse la dosarul ajuns în instanță, scrie News.ro. Rădoi n-a îndrăznit să sune decât la oamenii PSD, știind că la Clotilde Armand (Sectorul 1 – USR), Radu Mihaiu (Sectorul 2- USR) și Ciprian Ciucu (Sectorul 6 – PNL) n-are șanse. În schimb, Robert Negoiță (Sectorul 3 – Partidul București 2020, fost și, probabil, viitor PSD) și Cristian Popescu Piedone (Sectorul 5 – PPUSL Dan Voiculescu) s-au arătat receptivi. Daniel Băluță (Sectorul 4 – PSD) a fost o mare dezamăgire pentru Rădoi și ceilalți: „Nu e bărbat, se dă după cum bate vântul”.

Ca să-l ajute, Negoiță a cerut sprijin politic, în timp ce Piedone, mai pragmatic, a fost interesat să primească și el exploatarea unor spații comerciale la stația de metrou Izvor.

Robert Negoiță a fost deosebit de prudent în discuțiile cu Ion Rădoi. I-a promis ajutorul doar acolo unde nu se încălca prea evident legea: ”Nu procedăm ca la Sectorul 2, dar ce e cu pericol de la ISU, pe ISU, acolo nu… Doamne ferește, se întâmplă ceva, mă duc ca Piedone în pârnaie și nu…. am copii de crescut“.

Omul de legătură: un anume Mihai Nițu, care era și angajat Metrorex, și președintele CA al unei companii a Primăriei Sectorului 3, și vicepreședinte al partidului lui Negoiță!

Ca să aibă mai multe șanse de succes, baronul Rădoi a apelat la „pile”. Mihai Nițu, personaj care e angajat și la Metrorex, cu funcția de „instructor depou”, are un al doilea serviciu, președinte al Consiliului de Administrație SC ADPB SA, companie aflată în subordinea Primăriei Sectorul 3! E imposibil de clarificat cum și-ar putea face ambele treburi simultan, mai ales că Mihai Nițu e și membru de al sindicatului USLM și vicepreședinte al Partidului București 2020, al lui Negoiță!

- Advertisement -

Folosindu-se de această persoană multilateral dezvoltată și ubicuă, Rădoi a ajuns la Negoiță. În urma conversației dintre cei doi, primarul a blocat luni în șir evacuarea chioșcurilor din stațiile de metrou aflate pe raza administrativă a Sectorului 3.

La schimb, Negoiță a cerut ca sindicatul de la metrou să contribuie la dezvoltarea partidului pe care-l înființase, București 2020. Ca o primă dovadă de bună-credință, Rădoi le-a comandat șoferului său și familiei concubinei acestuia să intre în partidul lui Negoiță. De asemenea, toți comercianții care aveau spații la stațiile de metrou din Sectorul 3!

Negoiță voia sprijin politic, Piedone era mai materialist, voia direct bani

Procurorii scriu în rechizitoriu: „Relația dintre Robert Negoiță și Rădoi Ion este una privilegiată și co-interesată, în condițiile în care în anul 2020 Rădoi Ion i-a acordat sprijin politic acestuia pentru candidatura la funcția de primar al sectorului 3, din partea Alinței Pro-Romania și Partidul București 2020, iar unul dintre angajații Metrorex și membru de sindicat (Sebeșan Mircea) a fost pe lista de consilieri locali ai Alianței, la Sector 3, devenind ulterior consilier local. Având asigurări de la primarul sectorului 3 Negoiță Robert, cum că nu va proceda la demolarea spațiilor comerciale de la metrou, deși multe din acestea nu aveau autorizații de construcție definitive și nici autorizații de funcționare, inculpații Rădoi Ion și Minea Elena Claudia se arată dispuși să-i acorde sprijin politic lui Robert Negoiță, prin înscrierea în partidul București 2020 a unor persoane de încredere – Nițu Ionu (șoferul liderului de sindicat, angajat IT Metrorex), familia concubinei Minea Elena Claudia, toți comercianții de la Sector 3“.

- Advertisement -

Cu Piedone, primarul Sectorului 5, lucrurile au fost mult mai directe și mai simple. Omul plantat de oligarhul Dan Voiculescu în fruntea acestui sector nu era interesat de avantaje politice, ci direct de bani. Acum exact un an, la sfârșitul lunii mai 2021, într-o convorbire telefonică, Piedone i-a promis lui Rădoi că nu demolează nimic dacă primește la schimb jumătate din chioșcurile amplasate la stația de metrou Izvor. Încântat, baronul sindical a supralicitat, spunându-i că-i dă toată stația!

Piedone a blocat, ca și Negoiță, luni în șir executarea cererii de la Metrorex de a elibera stațiile de metrou de dughenele sindicatului lui Rădoi. Însă după ce conversația sa cu baronul a ieșit la iveală, în 24 de ore chioșcurile erau deja demontate! La momentul respectiv, Piedone a spus că nu fuseseră disponibili muncitorii de la ADP Sectorul 5 și că el doar „a glumit” când a cerut spațiile comerciale de la Izvor. Când procurorii DNA au venit să facă percheziții, Primăria Sectorului 5 a eliberat imediat demolarea chioșcurilor de la Izvor și Eroilor.

Fragmentul buclucaș din conversațiile lui Piedone cu Rădoi

„Ion Rădoi: Să trăiască domn’ primar! Rădoi la telefon.

Cristian Popescu Piedone: Vă salut! Cu cine am onoarea?

Rădoi: Rădoi la telefon, Rădoi! Dacă am văzut că nu se poate discuta pe numărul meu, zic: „Stai, mă, puţin, că…“

Piedone: Dar cine sunteţi? Spuneţi-mi şi mie cine sunteţi!

Rădoi: Nea Ion Rădoi de la metrou!

Piedone: Aaaa, Rădoi de la Metrou!

Rădoi: Da, ăla, prăpăditul ăla!

Piedone: Păi nu răspund, mă, eu n-am nicio… nu te am în memorie, scuză-mă! Eu răspund la toate numerele şi acum te-am sunat…

Rădoi: Păi, n-ai de unde, că toată ziua am încercat pe numărul meu, ăsta e al soţiei.

Piedone: Dar de ce nu ai discutat cu fetele mele, să spui că eşti Rădoi?

Rădoi: Păi, n-am discutat cu ele! Am discutat direct pe telefon…

Piedone: Păi, trebuia să le spui: „Bă, sunt Rădoi, dă-i lu’ ăla să vorbesc şi eu cu el!

Rădoi: Eh!

Piedone: Deci, tati, ce-am făcut? Am dat înapoi toate astea! Eu nu intru, nu intervin până nu am dispoziţia primarului general! Momentan e linişte, da?

Rădoi: Auzi…

Piedone: Eu am dat decât somaţii, dar nu dispoziţie!

Rădoi: Domn’ primar…

Piedone: Rădoi de la metrou! (Către o altă persoană)

Rădoi: Îhhh… domn’ primar… Îhh…

Piedone: Da!

Rădoi: Nu ştiu, că am fost acolo, am vorbit cu băieţii, am văzut că sunt în echipă, ce am văzut eu, cei doi…

Piedone: Da!

Rădoi: Da’ şi eu, dacă nu ar fi trebuit să le cer… „Ia daţi-mi, mă, şi mie o somaţie de la ăştia, o copie după somaţiile alea!”…

Piedone: Aveţi o copie după somaţii, să i-o dăm şi lui Rădoi? Auzi, mă? (Către o altă persoană)

Rădoi: Da, zi tu!

Piedone: Am înţeles! Cel mai tare sindicat de la metrou!

Rădoi: Păi, nici nu există altul!

Piedone: Cel mai tare sindicat de la metrou!

Rădoi: Au şi directorii (neinteleigibil) acolo!

Piedone: Am înţeles! Tu o să rezişti, ascultă ce îţi spun! Tu o să rezişti! Se schimbă (neinteligibil), dar tu o să rezişti!

Rădoi: Da!

Piedone: După ce o să învii, îmi dai şi mie o jumate de staţie la Izvor… şi mie?

Rădoi: O juma’ de staţie întreagă îţi dau!

Piedone: Hai, te iubesc, stai liniştit! Deci, fratele meu… şi ai văzut că… mă, tu ai văzut reacţia mea şi a lui Negoiţă, da? Noi vorbim de cerebral, nu vorbim de…“

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* „Fie Putin a avut un accident vascular cerebral, care i-a cauzat leziuni pe partea dreaptă, fie este o manifestare a metastazei la creier”

* Demența unui artist genial devenit putinist irecuperabil. Emir Kusturica: „Scopul ultimelor două războaie este acela de a șterge rușii și sârbii de pe fața pământului” / „Acțiunile SUA au dus la nenorocirile din Donbass, și nu introducerea trupelor rusești”

Șoc la Moscova: Putin l-ar fi dat afară pe șeful Armatei! Generalul Gherasimov a lipsit de la parada de 9 mai, după ce ar fi fost rănit în regiunea Harkov

Pilot pe F-35: NATO „ar distruge complet forțele rusești” în doar câteva zile, dacă alianța ar fi atrasă într-un război convențional. Avioanele occidentale le surclasează pe cele rusești

General ucrainean ex-KGB: „SUA și Marea Britanie controlează orice puncte strategice de pe teritoriul Rusiei”

CTP: „Pacifismul” este ilogic, slujește propagandei lui Putin. România este de partea bună a istoriei

Trompeta rusească George Simion: „Deblocați portul Constanța de navele din Ucraina!”. Contul liderului AUR colcăie de xenofobie, conspirații și ură

* Sorin Oprescu – 10 ani și 8 luni de închisoare! În total, 63 de ani și 4 luni pentru cei 9 membri ai grupului infracțional organizat – mai mult decât în „dosarul Colectiv”!

* A fugit și Sorin Oprescu! Deși fiul său locuiește la Viena, fostul primar a ieșit din țară pe la Giurgiu, în ziua a doua de Paște

Piedone, primarul lui Dan Voiculescu, va sta la închisoare doar 1 an și 4 luni, din cei 4 ani primiți în „dosarul Colectiv”

* A murit mama corupților Radu și Alexandru Mazăre. N-a rezistat să-și vadă în pușcărie și primarul, și deputatul

„Le e frică de Kovesi”. Guvernul n-a luat încă niciun ban din fondurile UE pentru perioada 2021-2027, iar banii din PNRR pentru autostrăzi sunt ca și ratați de Grindeanu!

Iohannis: „Pentru creșterea prețurilor, nu căutați vinovați în clasa politică, Guvern, Parlament! Putin e de vină”

Guvernul PSD-PNL, înapoi în comunism, la lupta cu chiaburii și burghezii. E înfierată specula: „acumularea de mărfuri”, „limitarea vânzărilor”, prețurile „nejustificat de mari”

Silviu Mănăstire pleacă de la B1 TV și trimite săgeți către patronul Sorin Oancea. Nemulțumiri financiare: „Profitul televiziunii a fost de peste 6 milioane de euro”

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -