miercuri, aprilie 24, 2024
AcasăRăzboi în Ucraina"Fie Putin a avut un accident vascular cerebral, care i-a cauzat leziuni...

„Fie Putin a avut un accident vascular cerebral, care i-a cauzat leziuni pe partea dreaptă, fie este o manifestare a metastazei la creier”

-

Președintele terorist al Federației Ruse, Vladimir Putin, este grav bolnav. Constatarea vine din partea un medic neurolog ucrainean cu 15 ani de experiență, Oleksandra Scebet. Aceasta a evaluat prezența tulburărilor neurologice și starea generală de sănătate a dictatorului rus, numind și potențialele boli de care suferă.

Într-un interviu acordat postului de radio Novosti Vremia, doctorița Oleksandra Scebet vorbește despre un accident vascular cerebral, „care a cauzat leziuni la nivelul părții drepte a corpului, deoarece asimetria este izbitoare”, despre o metastază la creier, în urma căreia „poate apărea un tremor parkinsonian”, dar și despre diferitele tipuri de cancer vehiculate deja în presă (tiroidian, intestinal etc.).

Sunt remarcate și schimbările drastice ale aspectului fizic. Putin este practic de nerecunoscut. „Dacă analizăm înfățișarea lui Putin – și ne uităm la cum arată de vreo 6 luni -, putem vedea că volumul feței lui este în continuă schimbare, adică umflarea feței. Uneori ai impresia că acestea sunt două persoane diferite, pentru că o persoană obișnuită nu se poate îngrășa și slăbi atât de repede. Dar poate fi un efect secundar al administrării de doze mari de steroizi”, explică dr. Scebet.

„Înainte de a se întâlni cu Lukașenko, Putin îi întinde brațul drept pentru o strângere de mână. E clar că există un tremor de amplitudine medie sau mare, iar el n-a reușit să-l ascundă”

Obozrevatel.com: Ce observați, ca medic profesionist, în ultimele videoclipuri publicate cu Vladimir Putin?

- Advertisement -

Dr. Oleksandra Scebet: Dacă urmăriți videoclipul de la întâlnirea lui Putin cu ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, faptul că dictatorul rus stă într-o poziție forțată, incomodă, poate spune mai multe lucruri. În primul rând, presupun că suferă de dureri de spate sau în altă parte, fiindcă a luat o postură atât de nefirească pentru a-și atenua durerea. În al doilea rând, putea să stea la masă pentru a nu-i fi detectate mișcările involuntare ale mâinii, așa-numitele hiperkinezii sau mișcări obsesive, care uneori îi tresaltă în alte videoclipuri. Câtă vreme Putin stă la masă, mâna lui nu se mișcă. Cu toate acestea, dacă urmăriți un alt videoclip, în care dictatorul rus, înainte de a se întâlni cu autoproclamatul președinte Aleksandr Lukașenko, îi întinde brațul drept pentru o strângere de mână, este clar că există un tremor de amplitudine medie sau mare. Iar Putin n-a reușit pur și simplu să-l ascundă. Tot în timpul acelei întâlniri, el s-a așezat și și-a ținut scaunul cu mâna dreaptă, aparent pentru a ascunde hiperkineziile și tremorurile involuntare.

Dacă analizăm înfățișarea lui Putin – și ne uităm la cum arată de vreo 6 luni –, putem vedea că volumul feței lui este în continuă schimbare, adică umflarea feței”

Obozrevatel.com: Presa a relatat în repetate rânduri că Putin suferă de boala Parkinson. După părerea dumneavoastră, este chiar așa? Simptomele acestei boli apar doar pe un membru?

Dr. Oleksandra Scebet: Dacă vorbim despre boala Parkinson clasică, de obicei începe pe o parte. Dar nu cred că la Putin se poate vorbi despre boala Parkinson clasică. Aici, cel mai probabil, ar trebui să vorbim despre sindromul Parkinson sau sindromul extrapiramidal. Adică, are simptome asemănătoare cu cele ale bolii Parkinson, dar nu este ea. Este ceva secundar, simptomele au apărut pe fundalul unei alte boli.

- Advertisement -

Dacă analizăm înfățișarea lui Putin – și ne uităm la cum arată de vreo 6 luni -, putem vedea că volumul feței lui este în continuă schimbare, adică umflarea feței. Uneori ai impresia că acestea sunt două persoane diferite, pentru că o persoană obișnuită nu se poate îngrășa și slăbi atât de repede. Dar poate fi un efect secundar al administrarii de doze mari de steroizi. Și iată câteva lucruri de presupus.

În primul rând, s-ar putea să aibă cu adevărat cancer. Nu știm care dintre ele, toată lumea vorbește despre diferite tipuri – despre cancerul tiroidian, cancerul intestinal etc. -, așa că i se pot administra doze mari de steroizi pentru a suprima imunitatea în unele tipuri de terapie oncologică. Și dozele mari de astfel de steroizi au într-adevăr un efect secundar, care, în special, poate da un astfel de aspect, care se numește „fața lunii”. Este destul de tipic pentru ceea ce are Putin.

Dacă mergem mai departe în teoria noastră a ipotezelor, atunci pe fondul cancerului pot apărea diverse complicații. În special, pot exista metastaze la creier sau o tumoare primară la creier. Dacă are metastaze la creier, acestea pot fi localizate în diferite părți ale lui și pot afecta zone care, de exemplu, controlează tonusul muscular. În această condiție, poate apărea un astfel de tremor „parkinsonian”.

În plus, dacă urmăriți videoclipul cu deplasarea lui Putin, puteți vedea că partea dreaptă, membrele drepte, în principiu, nu funcționează foarte bine. Când merge, flutură activ cu mâna stângă, dar nu are mișcările inerente mâinii drepte în timpul mersului. Unii spun că șchiopătează, dar de fapt există probabil o slăbiciune la extremitățile drepte. Având în vedere acest lucru, este posibil să bănuim că fie a avut un accident vascular cerebral, care a cauzat leziuni la nivelul părții drepte a corpului, deoarece asimetria este izbitoare, fie este o manifestare a metastazei menționate.

„Nu mai este atât de vioi, partea dreaptă a corpului îl ascultă mai puțin decât stânga. Apare amintita umflare a feței, o oarecare încetineală a vorbirii și pauze mai lungi” 

Obozrevatel.com: Și ce indică mișcările involuntare și inadecvate ale picioarelor lui Putin, atunci când stă?

Dr. Oleksandra Scebet: Pot fi, într-adevăr, mișcări involuntare, așa-numitele hiperkinezii involuntare, pe care nu le controlează din cauza anumitor tulburări ale creierului. Dar poate fi și o manifestare a aterosclerozei obliterante a arterelor extremităților inferioare. O boală fără legătură cu o tulburare a creierului, care blochează fluxul sanguin și are aport insuficient de sânge la picioare. Prin urmare, atunci când o persoană stă mult timp, picioarele lui devin amorțite și trebuie să le miște pentru a îmbunătăți fluxul sanguin. Prin urmare, poate că aceasta este doar o manifestare a unei astfel de ateroscleroze obliterante.

Obozrevatel.com: În acest caz, ca medic, ce ați spune despre ultimul discurs public al lui Putin, din cadrul paradei din 9 mai? Chiar părea bolnav sau încercăm să luăm de la sine înțeles ceea ce ne dorim?

Dr. Oleksandra Scebet: Dacă respingem orice emoție și ne uităm la performanță mai meticulos, vom vedea un bărbat de 70 de ani care, evident, nu se simte foarte bine. Nu mai este atât de vioi, partea dreaptă a corpului îl ascultă mai puțin decât stânga, apare amintita umflare a feței, o oarecare încetineală a vorbirii și pauze mai lungi. Poate că îi este foarte greu. Și aici trebuie înțeles că este foarte greu să mergi împotriva naturii și împotriva vârstei. Mai ales când există o boală care poate grăbi sfârșitul.

„Schimbările în aspectul lui Putin au fost drastice. Este probabil să fi avut o evoluție bruscă a bolii, pe fondul unor niveluri ridicate de stres”

Obozrevatel.com: Dacă vorbim despre cancer, atunci este clar. Care este pericolul sindromului Parkinson sau al bolii Parkinson clasice?

Dr. Oleksandra Scebet: Dacă vorbim despre boala Parkinson, practic este o boală debilitantă. Dar nu pot spune că este rapid mortală, dacă vorbim despre asta în contextul lui Putin. Cu toate acestea, este o boală cronică cu progresie lentă, care afectează foarte mult calitatea vieții din cauza tremorului, mișcării lente și rigidității musculare. Astfel de pacienți au un risc foarte mare de a dezvolta depresie, tulburări de somn și tulburări de memorie. Adică treptat sistemul nervos și creierul renunță. Pe măsură ce acest lucru se întâmplă treptat, pacienții au primit terapie de substituție de ani de zile, luând medicamente speciale care mențin într-o oarecare măsură tonusul normal. Dar boala progresează și până în prezent nu există metode de tratament eficiente.

Obozrevatel.com: Ați spus că studiați aspectul lui Putin de aproximativ 6 luni. În opinia dumneavoastră, au existat schimbări în aspectul său de când a declarat război pe scară largă împotriva Ucrainei?

Dr. Oleksandra Scebet: Evident, schimbările în aspectul lui Putin au fost drastice. Este probabil să fi avut o evoluție bruscă a bolii, pe fondul unor niveluri ridicate de stres, pe care nu se poate abține să nu-l simtă, chiar dacă avea un psihotip.

Apropo, după declararea războiului, toată lumea încearcă să găsească o boală la dictatorul rus, mai ales una psihică. Și aici vreau să vă reamintesc că în psihiatrie există un astfel de termen ca nebunia. Adică, dacă se constată că o persoană este bolnavă mintal, este nebună și astfel nu poate fi pedepsită în instanță și condamnată. Așa că, în acest caz, mi-aș dori foarte mult să fie sănătos psihic, pentru că nu vreau să fie nebun.

Și aș dori, de asemenea, să adaug că tot ceea ce am luat în considerare sunt doar presupunerile noastre și în niciun caz nu pretindem că sunt adevărate. Pentru că, pentru a pune un diagnostic, o persoană trebuie să fie examinată fizic.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Demența unui artist genial devenit putinist irecuperabil. Emir Kusturica: „Scopul ultimelor două războaie este acela de a șterge rușii și sârbii de pe fața pământului” / „Acțiunile SUA au dus la nenorocirile din Donbass, și nu introducerea trupelor rusești”

Șoc la Moscova: Putin l-ar fi dat afară pe șeful Armatei! Generalul Gherasimov a lipsit de la parada de 9 mai, după ce ar fi fost rănit în regiunea Harkov

Medic oncolog: „Dacă metastaza a ajuns cu adevărat la oase”, pentru Putin „totul s-ar putea termina în 2022 sau 2023”

Pilot pe F-35: NATO „ar distruge complet forțele rusești” în doar câteva zile, dacă alianța ar fi atrasă într-un război convențional. Avioanele occidentale le surclasează pe cele rusești

General ucrainean ex-KGB: „SUA și Marea Britanie controlează orice puncte strategice de pe teritoriul Rusiei”

CTP: „Pacifismul” este ilogic, slujește propagandei lui Putin. România este de partea bună a istoriei

Trompeta rusească George Simion: „Deblocați portul Constanța de navele din Ucraina!”. Contul liderului AUR colcăie de xenofobie, conspirații și ură

* Sorin Oprescu – 10 ani și 8 luni de închisoare! În total, 63 de ani și 4 luni pentru cei 9 membri ai grupului infracțional organizat – mai mult decât în „dosarul Colectiv”!

* A fugit și Sorin Oprescu! Deși fiul său locuiește la Viena, fostul primar a ieșit din țară pe la Giurgiu, în ziua a doua de Paște

Piedone, primarul lui Dan Voiculescu, va sta la închisoare doar 1 an și 4 luni, din cei 4 ani primiți în „dosarul Colectiv”

* A murit mama corupților Radu și Alexandru Mazăre. N-a rezistat să-și vadă în pușcărie și primarul, și deputatul

„Le e frică de Kovesi”. Guvernul n-a luat încă niciun ban din fondurile UE pentru perioada 2021-2027, iar banii din PNRR pentru autostrăzi sunt ca și ratați de Grindeanu!

Iohannis: „Pentru creșterea prețurilor, nu căutați vinovați în clasa politică, Guvern, Parlament! Putin e de vină”

Guvernul PSD-PNL, înapoi în comunism, la lupta cu chiaburii și burghezii. E înfierată specula: „acumularea de mărfuri”, „limitarea vânzărilor”, prețurile „nejustificat de mari”

Silviu Mănăstire pleacă de la B1 TV și trimite săgeți către patronul Sorin Oancea. Nemulțumiri financiare: „Profitul televiziunii a fost de peste 6 milioane de euro”

Dat afară de la TVR, „gornistul penalilor”, Ionuţ Cristache, a fost recuperat de condamnatul Dan Andronic. De luni, emisiune la EVZ

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -