marți, martie 5, 2024
AcasăNewsA murit mama corupților Radu și Alexandru Mazăre. N-a rezistat să-și vadă...

A murit mama corupților Radu și Alexandru Mazăre. N-a rezistat să-și vadă în pușcărie și primarul, și deputatul

-

Gabriela Victoria Mazăre, mama ex-primarului Radu Mazăre (53 de ani) și a ex-deputatului Alexandru Mazăre (50 de ani), a murit vineri, la vârsta de 80 de ani. Fostă persoană influentă în aparatul regimului comunist, femeia a făcut un infarct, pe care apropiații ei îl pun pe seama supărării de a-și vedea doi copii în pușcărie.

Cel care a dat primul vestea a fost Nicușor Constantinescu, fostul președinte al Consiliului Județean Constanța și tovarășul de haiducii penale al lui Radu Mazăre, fostul primar PSD al orașului Constanța. Amândoi se află acum după gratii, având de executat mulți ani de închisoare.

Nicușor Constantinescu, pe Facebook:Dragostea ei de mamă i-a dus inima în Infinit. Sunt cu tine, umăr lângă umăr, urcăm muntele, până ce rămâne numai muntele. Drum ușor spre lumea fără dor, doamna Gabi!”.

Moartea Gabrielei Victoria Mazăre a survenit la trei zile după condamnarea definitivă la 3 ani de închisoare și încarcerarea fiului ei cel mic, Alezandru Mazăre, fost deputat PSD.

- Advertisement -

Celălalt fiu, Radu Mazăre, e închis de trei ani, din mai 2019, când a fost adus din Madagascar, unde fugise. El are mai multe condamnări, însumând zeci de ani de închisoare. În prezent execută o condamnare de 9 ani.

Dintre cei trei fii ai Gabrielei Mazăre, unul singur se află în libertate: Mihai Mazăre. Acesta este singurul care n-a intrat în politică.

A ocupat funcții importante în guvernul comunist

Apropiații familiei cunoșteau că Gabriela Victoria Mazăre avea probleme cardiace de mai mulți ani. Din cauza acestora, ea fost suferit mai multe intervenții chirurgicale pe cord și avea montat un stimulator cardiac.

- Advertisement -

Familia a transmis următoarele informații celor care doresc să participe la înmormântare, la Cimitirul Central Constanța: ”Luni, la ora 13.30, este slujba la Casa Mortuară. La 14.00 se pleacă de la Casa Mortuară către biserica Mamaia Sat, unde începe slujba la ora 15.00.  Înmormântarea este la ora 16.00, la cimitirul Mamaia Sat.”

Gabriela Victoria Mazăre (80 de ani) s-a născut la Tulcea, a fost economistă şi a ocupat funcţii importante în guvern pe timpul regimului comunist, la fel ca şi soţul ei (răposat și el), Ştefan Mazăre. Gabriela Mazăre a lucrat în diferite ministere, ajungând până la a fi şefa de cabinet a Suzanei Gâdea, ministrul Culturii în dictatura ceauşistă.

Ştefan Mazăre a fost inginer, iar fiul său Radu s-a lăudat în multe rânduri că tatăl lui „a înfiinţat flota de pescuit oceanic a României” – lucru întărit şi de mama sa.

Minciuni din 2019: „Radu nu e vinovat, n-a făcut lucruri rele, a făcut doar lucruri bune. N-a făcut afaceri cu nimeni, nu s-a băgat în combinații…”

În 2019, când Radu Mazăre a fost adus din Madagascar și încarcerat în România, mama sa umplea ecranele televizoarelor de minciuni grețoase, sfidătoare, etalând o aroganță de privilegiată a comunismului și de îmbuibată a post-comunismului.

Stimulată de Mihai Gâdea, marele apărător al corupților, Gabriela Victoria Mazăre afirma despre cel mai corupt dintre fiii săi, la Antena 3: „Radu nu e vinovat, n-a făcut lucruri rele, a făcut doar lucruri bune. N-a făcut afaceri cu nimeni, cu nicio bancă, i-a plăcut să fie cinstit. El n-a venit la primărie să se îmbogățească, a venit să facă bine oamenilor. Nu s-a băgat în combinații, a urcat doar pe munca lui. Îl cunosc foarte bine, ştiu foarte bine ce a făcut, că e nevinovat, că a fost condamnat aşa cum a fost condamnat. (…) Am două operaţii pe cord, am un stimulator la inimă, vă daţi seama cum este şi în ce stare mă simţeam, iar dorinţa lui cea mai mare este să nu sufăr, să nu păţesc ceva”.

VIDEO: Gabriela Victoria Mazăre la Antena 3, în mai 2019

3 ani cu executare pentru Alexandru Mazăre

Alexandru Mazăre (50 de ani), fost deputat PSD,  a fost condamnat definitiv, marţi, 11 mai, la 3 ani închisoare cu executare. Sentința pronunțată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie are legătură cu dosarul deschis de DNA cu privire la construirea locuinţelor sociale în campusul “Henri Coandă” din Constanţa.

La instanţa de fond, fratele lui Radu Mazăre fusese achitat pentru complicitate la luare de mită. Alexandru Mazăre avea de plătit doar o amendă penală de 5.000 lei pentru fals în declaraţiile de avere.

Totuși, completul de 5 judecători de la ICCJ a admis apelul DNA şi a decis ca fostul parlamentar să primească 3 ani de închisoare cu executare. Totodată, a fost menţinută şi amenda penală.

Mai mult, magistraţii au dispus confiscarea sumei de 80.000 de euro de la Alexandru Mazăre, bani pe care acesta i-a primit ca mită.

După pronunțare, Alexandru Mazăre nu a fost găsit la domiciliu și a fost dat în urmărire națională. În cele din urmă, el s-a predate marți, la sediul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul Investigaţii Criminale.

Doi frați infractori: Alexandru și Radu Mazăre

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Sorin Oprescu – 10 ani și 8 luni de închisoare! În total, 63 de ani și 4 luni pentru cei 9 membri ai grupului infracțional organizat – mai mult decât în „dosarul Colectiv”!

* A fugit și Sorin Oprescu! Deși fiul său locuiește la Viena, fostul primar a ieșit din țară pe la Giurgiu, în ziua a doua de Paște

Piedone, primarul lui Dan Voiculescu, va sta la închisoare doar 1 an și 4 luni, din cei 4 ani primiți în „dosarul Colectiv”

„Le e frică de Kovesi”. Guvernul n-a luat încă niciun ban din fondurile UE pentru perioada 2021-2027, iar banii din PNRR pentru autostrăzi sunt ca și ratați de Grindeanu!

Iohannis: „Pentru creșterea prețurilor, nu căutați vinovați în clasa politică, Guvern, Parlament! Putin e de vină”

Guvernul PSD-PNL, înapoi în comunism, la lupta cu chiaburii și burghezii. E înfierată specula: „acumularea de mărfuri”, „limitarea vânzărilor”, prețurile „nejustificat de mari”

Silviu Mănăstire pleacă de la B1 TV și trimite săgeți către patronul Sorin Oancea. Nemulțumiri financiare: „Profitul televiziunii a fost de peste 6 milioane de euro”

Dat afară de la TVR, „gornistul penalilor”, Ionuţ Cristache, a fost recuperat de condamnatul Dan Andronic. De luni, emisiune la EVZ

Minciuna grosolană a lui Ciolacu: zice că nu are dreptul la pensie specială, dar are! Se califică deja la 3.000 de euro pe lună

Trompeta rusească George Simion: „Deblocați portul Constanța de navele din Ucraina!”. Contul liderului AUR colcăie de xenofobie, conspirații și ură

Încă o navă rusească a fost lovită de ucraineni lângă Insula Șerpilor! Vasul Bobrov e în flăcări, tractat către Sevastopol

Șoc la Moscova: Putin l-ar fi dat afară pe șeful Armatei! Generalul Gherasimov a lipsit de la parada de 9 mai, după ce ar fi fost rănit în regiunea Harkov

Putin a eliminat aviația de la parada de 9 Mai din motive politico-militare, nu meteorologice! Ar fi fost avertizat că ar putea fi lichidat

Medic oncolog: „Dacă metastaza a ajuns cu adevărat la oase”, pentru Putin „totul s-ar putea termina în 2022 sau 2023”

Pilot pe F-35: NATO „ar distruge complet forțele rusești” în doar câteva zile, dacă alianța ar fi atrasă într-un război convențional. Avioanele occidentale le surclasează pe cele rusești

General ucrainean ex-KGB: „SUA și Marea Britanie controlează orice puncte strategice de pe teritoriul Rusiei”

Viktor Orban, pe urmele lui Putin: Croația are „mare și porturi” care i-ar fi fost smulse Ungariei! Zagrebul, indignat de revizionismul maghiar; Budapesta, obraznică

CTP: „Pacifismul” este ilogic, slujește propagandei lui Putin. România este de partea bună a istoriei

Ioan Feher, trădătorul care i-a ajutat pe hackerii ruși să atace instituții ale statului român, e fan AUR și citește site-ul lui Buble. E adept al lui Putin și susține Rusia, dar trăiește la Londra!

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -