luni, februarie 26, 2024
AcasăMass-mediaSilviu Mănăstire pleacă de la B1 TV și trimite săgeți către patronul...

Silviu Mănăstire pleacă de la B1 TV și trimite săgeți către patronul Sorin Oancea. Nemulțumiri financiare: „Profitul televiziunii a fost de peste 6 milioane de euro”

-

B1 TV suferă a treia pierdere notabilă în ultimul an și jumătate. După Radu Banciu (octombrie 2020) și Tudor Barbu (martie 2022), pleacă și Silviu Mănăstire, realizatorul emisiunii „Dosar de Politician”. Mesajul său de despărțire arată o nemulțumire de natură financiară în relația cu televiziunea condusă de mogulul Sorin Oancea (venit la B1 de la Antena 3, în 2010).

Silviu Mănăstire părăsește B1 TV după 7 ani în care a realizat emisunea „Dosar de Politician”. În ultimii ani, aceasta a fost principalul talk-show al televiziunii.

Originar din Bistrița-Năsăud, venit în presa centrală după un stagiu în cea clujeană, Silviu Mănăstire și-a anunțat plecarea de la B1 TV printr-o postare pe Facebook. Una în care, mai întâi, creează o perdea explicativă: „Nu există nicio teorie a conspiraţiei în ceea ce priveşte plecarea mea, deci trebuie să-i dezamăgesc pe iubitorii de bârfe. (…) Aşa cum se întâmplă în viaţa fiecăruia dintre noi, din când în când, joburile se schimbă, proiectele se schimbă. Este valabil şi pentru profesia de jurnalist. (…) De ce am plecat? Pentru că tot aşa cum se întâmplă în viaţa de zi cu zi a fiecăruia dintre noi, la un moment dat, te saturi de oameni, de locuri, alţii la rândul lor se satură poate de tine”.

Apoi, Mănăstire dă drumul nemulțumirilor, insuficient mascate, față de conducerea B1 TV (în speță, Sorin Oancea): „Ne-am bătut de la egal la egal cu cei mari din branşă, cu formate de televiziune bine finanţate şi cu mega-echipe în spate. (…) A fost doar munca mea și a unui tânăr și pasionat producător de televiziune, pe nume Alexandru Chirițoi”.

- Advertisement -

Așadar, doar ei doi contra unor „mega-echipe” și a unor „formate de televiziune bine finanţate”.

Iar lovitura năprasnică vine în PS: „Atât timp cât «Dosar de politician» a fost emisiunea de prime time a televiziunii B1 TV, profitul acestui post de news&talk-show politic a fost de peste 6 milioane de euro”.

Mesajul e clar: în vreme ce televiziunea făcea profituri uriașe, iar Sorin Oancea se scălda în bani, el, Silviu Mănăstire, realiza emisiunea seară de seară, în prime time, ajutat doar de un producător. E un reproș de natură financiară la adresa patronatului, reproș în spatele căruia pot fi detectate solicitări contractuale refuzate și frustrări acumulate în timp.

- Advertisement -

Mesajul lui Silviu Mănăstire

„The show must go on”

„O mulţime de binevoitori în sensul propriu al cuvântului, dar şi mulţi alți binevoitori cu ghilimelele de rigoare, mă întreabă direct sau prin intermediari dacă am plecat de la B1 TV. Răspunsul este DA. Colaborarea mea cu aceasta televiziune s-a închieiat după 7 ani. Înainte de a pleca, am avut un binemeritat concediu, în care am rezolvat multe lucruri personale.

Trebuie să le mulţumesc încă o dată, aici şi acum, oamenilor minunaţi, telespectatorilor mei, care au fost alături de mine în această aventură. Fără pile, fără cunoştinţe și relaţii, am construit un brand cu voi alături. În breasla asta au fost vremuri în care şefi din SRI hotărau cine moderează emisiuni la TV. Emisiunea vă aparţine. Ştiu că veţi fi alături de mine, aşa cum am spus la finalul ultimului dosar: în vremuri mai bune, în locuri mai bune.

Nu există nicio teorie a conspiraţiei în ceea ce priveşte plecarea mea, deci trebuie să-i dezamăgesc pe iubitorii de bârfe. Nu mă consider vedetă media şi, aşa cum se întâmplă în viaţa fiecăruia dintre noi, din când în când, joburile se schimbă, proiectele se schimbă. Este valabil şi pentru profesia de jurnalist. De aceea nu am folosit plecarea mea pentru a face din ea o ştire. Sutele de mesaje primite în ultimele săptămâni m-au obligat să vă dau aceste explicaţii.

De ce am plecat? Pentru că tot aşa cum se întâmplă în viaţa de zi cu zi a fiecăruia dintre noi, la un moment dat, te saturi de oameni, de locuri, alţii la rândul lor se satură poate de tine. Se numește rutină. Uneori e bună, de cele mai multe ori nu.

Câteva lucruri trebuie însă precizate: «Dosar de politician» a fost emisiunea de prime time a postului B1 TV. Ne-am bătut de la egal la egal cu cei mari din branşă. Cu formate de televiziune bine finanţate şi cu mega-echipe în spate (se referă la concurență – n. red.). Am câştigat, am si pierdut. Nimeni nu ne-a ignorat însă. A fost doar munca mea și a unui tânăr și pasionat producător de televiziune, pe nume Alexandru Chirițoi. Îţi mulţumesc, Alex!

Cei mai importanţi și relevanţi politicieni, mai simpatici sau nesimpatici, au venit să dea răspunsuri la întrebările dumneavoastră, adresate de mine. În 7 ani nu a scăpat niciunul, deşi de multe ori nu veneau tocmai foarte fericiți în studio. Sau dacă nu veneau «pentru că nu aveam haz», cum îmi spunea un «mare lider», cu siguranţă se uitau la emisiune cu înfrigurare.

P. S. – Atât timp cât «Dosar de politician» a fost emisiunea de prime time a televiziunii B1 TV, profitul acestui post de news&talk-show politic a fost de peste 6 milioane de euro.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Dat afară de la TVR, „gornistul penalilor”, Ionuţ Cristache, a fost recuperat de condamnatul Dan Andronic. De luni, emisiune la EVZ

* OPINIE. Cu diavolul nu negociezi. Îl calci pe cap și i-l zdrobești, nu există altă cale. Iar Putin e diavolul

* Hodorkovski: „Dacă ucrainenii nu vor rezista în Donbass, gașca de bandiți din jurul lui Putin va cere să fie atacat Kievul”

* Curajul nebun de a spune adevărul în Rusia. “Putin e un dictator paranoic. Va ajunge la tribunal după război“. Articolele au fost șterse imediat

* Putin a eliminat aviația de la parada de 9 Mai din motive politico-militare, nu meteorologice! Ar fi fost avertizat că ar putea fi lichidat

Șoc la televiziunile rusești, de 9 Mai: „Sângele copiilor ucraineni este pe mâinile voastre”! Hackerii au făcut zob propaganda lui Putin

Medic oncolog: „Dacă metastaza a ajuns cu adevărat la oase”, pentru Putin „totul s-ar putea termina în 2022 sau 2023”

VIDEO. Insula Șerpilor a devenit cimitir pentru ruși! Atacuri în serie ale ucrainenilor. O dronă Bayraktar a făcut praf un elicopter putinist

Se înmulțesc informațiile despre o iminentă lovitură de stat împotriva lui Putin

Rusia a început o nouă campanie de propagandă: acuză și Suedia că e nazistă!

Pilot pe F-35: NATO „ar distruge complet forțele rusești” în doar câteva zile, dacă alianța ar fi atrasă într-un război convențional. Avioanele occidentale le surclasează pe cele rusești

General ucrainean ex-KGB: „SUA și Marea Britanie controlează orice puncte strategice de pe teritoriul Rusiei”

* Viktor Orban, pe urmele lui Putin: Croația are „mare și porturi” care i-ar fi fost smulse Ungariei! Zagrebul, indignat de revizionismul maghiar; Budapesta, obraznică

CTP: „Pacifismul” este ilogic, slujește propagandei lui Putin. România este de partea bună a istoriei

Ioan Feher, trădătorul care i-a ajutat pe hackerii ruși să atace instituții ale statului român, e fan AUR și citește site-ul lui Buble. E adept al lui Putin și susține Rusia, dar trăiește la Londra!

Minciuna grosolană a lui Ciolacu: zice că nu are dreptul la pensie specială, dar are! Se califică deja la 3.000 de euro pe lună

* Guvernul PSD-PNL, înapoi în comunism, la lupta cu chiaburii și burghezii. E înfierată specula: „acumularea de mărfuri”, „limitarea vânzărilor”, prețurile „nejustificat de mari”

- Advertisement -

3 COMENTARII

  1. uManastire este un tip inteligent si curajos, un talentat jurnaliist de televiziune.
    Desi avea un ascutit simt al realitatii si stia foarte bine sa didtinga binele de reu, a avut deseori atitudini incorecte, revoltatoare de mercenar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -