Delirul Gabrielei Firea: confruntată cu dezvăluirile din „azilele groazei” din Voluntari, conduse de pilele sale, PSD-ista spune că totul e o înscenare a adversarilor politici!

5
1694
Familia Pandele-Firea și prietena apropiată Ligia Gheorghe, cea care a gestionat până acum câteva luni Asociația Sfântul Gabriel cel Viteaz, unde se petreceau atrocitățile împotriva vârstnicilor cu dizabilități

Confruntată cu dovezile indubitabile ale atrocităților comise în azilele groazei din Voluntari, care erau conduse de pilele sale, Gabriela Firea are o reacție delirantă: sfidând realitatea și bunul-simț, ea invocă o conspirație a adversarilor politici care-i fac înscenări, pentru a fi oprită din cursa spre Primăria Bucureștiului!

Scandalul a izbucnit miercuri dimineața, când DIICOT și poliția au descins la două azile pentru bătrâni cu handicap. Scenele de acolo erau de coșmar, oamenii fiind ținuți în condiții atroce, demne de lagărele de exterminare. Cel puțin unul dintre azile, aflat în Voluntari, e administrat de apropiați ai Gabrielei Firea (50 de ani), ministrul PSD al Mediului și nevasta primarului de Voluntari, Florentin Pandele. Coincidența merge și mai departe: azilul, care încasa milioane de lei de la autoritățile publice sub pretextul că are grijă de vârstnici, e administrat de o asociație care se numește „Sfântul Gabriel cel Viteaz!”.

Vicepreședinta asociației a fost până astă-primăvară Ligia Gheorghe (fostă Enache), o bună prietenă a Gabrielei Firea (fosta producătoare a emisiunii acesteia la Antena 1, pe vremuri), pe care nevasta lui Pandele o ia după ea, pe post de consilier, în toate funcțiile oferite de partid – la Primăria București, ca senatoare și ca ministru al Familiei.

Acestea nu sunt singurele fire care duc la Firea în cutremurătoarea poveste a exploatării bătrânilor din azilele respective. Cea care ar fi trebuit să controleze și să oprească abuzurile a fost tocmai sora ministrului Gabriela (Vrânceanu) Firea, Nela Vica (Vrânceanu) Andrieș, care fusese pusă de Pandele șefă la Direcția de Asistență Socială Voluntari! Această direcție a mușamalizat toate scandalurile și plângerile făcute de rudele celor internați în azilele respective, de ONG-uri și de alți oameni.

În fața acestor detalii ale unei afaceri în care sunt implicați aproape exclusiv numai oameni de-ai săi, Gabriela Firea a dat pe contul său de Facebook un mesaj în care se victimizează, invocând o teribilă teorie a conspirației împotriva persoanei sale.

Mai jos, textul în care Firea consideră că totul se întâmplă cu scopul de a o lovi pe ea.

„Se încearcă prin manipulare, informații scoase din context, falsuri în articole de presă care nu respectă minimul adevăr și sunt corelate politic, denigrare și intimidare, scoaterea mea dintr-o eventuală cursă electorală”

„Se încearcă intimidarea mea, compromiterea imaginii mele, scoaterea din viața politică! Care este vina mea? Sunt vinovată că exist? Acum 2 luni vindeam copiii românilor, iar acum chinui bătrânii! Este evident o campanie orchestrata împotriva mea ca om, ministru și candidat la Primăria Capitalei!

Am spus încă de la apariția informațiilor cu privire la aceste cazuri grave că persoanele responsabile pentru neregulile constatate trebuie să plătească. Este inacceptabil orice fel de abuz asupra unor oameni, în special asupra unor persoane fără ajutor, iar cine se face vinovat trebuie să răspundă.

Este intolerabil orice act de cruzime asupra unor bătrâni și nu pot fi de acord cu astfel de comportamente. Susțin ca toate aceste centre să fie controale, să existe verificări extinse la nivel național. Însă, de la a trage la răspundere vinovații, așa cum pe bună dreptate o fac anchetatorii, până la a inventa persoane responsabile doar pentru a mă calomnia este cale lungă și nu are legătură cu realitatea.

Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse pe care îl conduc nu are atribuții pentru acreditarea și/sau controlul căminelor de bătrâni și/sau a centrelor pentru persoane cu dizabilități. Domeniul de activitate al centrelor anchetate, îngrijirea persoanelor adulte cu dizabilități, nu intră în atribuțiile ministerului.

Nu am implicare în acest caz și nu am avut cunoștință despre activitatea centrelor și a asociației menționate în această anchetă. În ciuda eforturilor masive făcute de persoane care și-au dovedit lipsa de deontologie și echidistanță, fiind în serviciul unor partide și oameni politici, singura legătură este faptul că în conducerea unei asociații din dosar a făcut parte, pentru o scurtă perioadă de timp, unul dintre consilierii mei.

Datele din dosar, cele apărute în spațiul public, sunt cea mai mare dovadă că nici consiliera mea nu cunoștea activitatea centrelor deținute de asociația respectivă. Sigur că nu este de interes pentru cei care împroașcă cu noroi faptul că numele ei nu apare nici în stenogramele citate în presă, nici în interceptările publicate și nici pe documente. De asemenea, s-au creat intenționat confuzii publicând imagini amestecate ca să pară și mai vinovată consiliera mea, deci și eu.

Mai spun ceva cât se poate de clar: sora mea nu are vreo legătură cu ancheta DIICOT, chiar dacă lucrează într-una din instituțiile vizate, DGASPC Ilfov. Niciodată de când a fost angajată în această instituție nu a avut atribuții privind persoanele adulte cu dizabilități, acreditarea sau verificarea acestor centre, atribuirea contractelor sau efectuarea plăților pentru serviciile prestate. Atribuțiile de serviciu ale surorii mele privesc programele educative pentru copii. Nici la fostul loc de muncă nu a avut astfel de atribuții, oricât ar afirma persoane care fac parte dintr-un plan bine gândit și regizat pentru compromiterea mea. Sora mea nu este și nici nu a fost anchetată vreodată și nici nu va fi, având în vedere lipsa de implicare în acest caz dramatic. Singura «vină» pe care o are este că îmi este soră și că lucrează în instituția vizată în anchetă, dar într-un alt departament.

Constat cu amărăciune că a început deja campania electorală, cu mult înainte de vreme. Se încearcă prin manipulare, informații scoase din context, falsuri în articole de presă care nu respectă minimul adevăr și sunt corelate politic, denigrare și intimidare, scoaterea mea dintr-o eventuală cursă electorală, înainte ca orice competiție să fi început. În paralel cu ancheta penală, a început și lupta electorală dusă de unele partide politice, în favoarea propriilor candidați, doar pentru a mă împiedica să obțin un nou mandat la Primăria Capitalei.

În ultimele două zile, am fost atacată și terfelită doar cu scopul de a-mi fi distrusă imaginea publică, în scop politic. Este cu atât mai evident când acuzațiile vin dinspre aceleași persoane care m-au atacat sistematic în timpul mandatului de primar general, în campania electorală și, ulterior, în funcțiile publice pe care le-am ocupat. Însă, orice atac la adresa familiei mele, a copiilor mei și a soțului meu, cu dorința de a ne compromite carierele, înseamnă un linșaj de joasă speță. Așa cum a menționat și soțul meu, primăria pe care o conduce nu are competență de control a căminelor de bătrâni și nu are încheiate contracte de prestări servicii sociale cu parteneri privați.

Totul este o dovadă că adversarii politici sunt în stare de orice, chiar de înscenări ca să mă oprească din cursa pentru Primăria Municipiului București. Nu vor reuși, pentru că adevărul va ieși la lumină, iar oamenii nu se vor lăsa păcăliți de această denigrare și intimidare a mea”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Sora Gabrielei Firea trebuia să oprească atrocitățile din „azilele groazei”! Ca șefă la Serviciul de Protecție Socială Voluntari, la ea se opreau toate reclamațiile venite de la rudele bătrânilor torturați. În funcție a numit-o cumnatul Pandele

* Prima gafă externă de proporții a lui Ciolacu a pus România într-o situație penibilă: germanii au refuzat oficial cererea premierului PSD de a trimite trupe permanente

* Prostie fără margini în „România Educată”: rezultatele la Evaluarea Națională au fost afișate greșit, aruncând în haos sute de mii de copii și părinți! A trebuit să fie republicate

* La inaugurarea podului peste Dunăre de la Brăila, făcut de japonezi și italieni pe banii UE, Ciolacu a ținut un discurs cu iz suveranist, proclamându-l „un simbol al patriotismului economic” și „un proiect reușit al României”

* Ex-consilierul prezidențial Iulian Chifu a semnat o carte împreună cu un putinist dat afară de la Universitatea Uppsala pentru propagandă pro-Kremlin: „E un vechi prieten”

* Victor Rebengiuc: „Pot să spun că sunt fericit într-o ţară condusă de Marcel Ciolacu? Asta e nenorocirea noastră” / „Revoluţia a fost o iluzie, ruşinea pe care o trăim acum. Moştenitorii comuniştilor au pus mâna pe putere, au furat toţi banii”

Nepotism scârbos al premierului Ciolacu: și-a numit-o șefă de cabinet pe Otilia Romașcanu, nașa fiului său, după ce pe nașul Lucian Romașcanu l-a făcut senator și ministru!

* CARTIANU: Solovioave, ai grijă că-ți rup urechile!

* VIDEO. Minciunile lui Putin. De la „Rusia nu are nimic de-a face cu Wagner” la „Wagner este finanțat în întregime de stat”. Mercenarii sunt responsabili de masacre în mai multe țări și declarați organizație criminală la nivel mondial

* „Du-te, copile, unde vezi cu ochii! Alege o meserie pe care s-o poți practica oriunde și apoi pleacă, du-te cât mai departe de țara asta!”

5 COMENTARII

 1. Sufera de o grava amnezie tovarasa FEREA. A uitat faptul ca Sora Gabrielei Firea, era șefa Serviciului de Asistență și Protecție Socială în perioada abuzurilor inimaginabile din azilele groazei.Si acum , deoarece frica pazeste bostanaria tovarasa sora Nela, a demisionat rapid din fruntea Asistentei Sociale Voluntari imediat dupa ce au aparut primele informatii despre acest caz.O mare familie lipsita de bun simt !

 2. Intamplandu-se asemenea atrocitati sub ochii oamenilor din localitatea unde Firea locuieste de fapt, unde sotul ii este primar, este imposibil sa nu-i fi ajuns la ureche informatii, sa nu o fi abordat cineva.
  Orice simplu cetatean, daca nu este un nesimtit, incearca o rezolvare: reclama la autoritati, presei, nu tace. Dar cand cetateanul are atata putere – este sotia primarului,cel care comanda politia locala,este sora celei care raspunde de un domeniu apropiat, cand ea insasi este la varful partidului de guvernamant, este parlamentar, ministru, cand are atatea parghii – a ignora situatia depaseste mult limitele normalului!
  A tacea in asemenea conditii, inseamna a fi complice la crima. Este inadmisibil ca un asemenea om sa continue a avea putere in stat.
  Este urgent sa se initieze o cercetare in privinta ei.
  Dar, din pacate, cuvantul final il are justiitia si stim cat de complice poate fi si ea.
  Asa ca, mingea ramane in terenul lui Ciolacu, care va fi nevoit sa demonstreze acum cat de sincer a fost in promisiunile lui, sau cat de trisor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here