Speriați de ce s-a întâmplat la București și în marile orașe la alegerile locale din 27 septembrie, liderii PSD pregătesc un proiect de lege prin care alegerile parlamentare să fie amânate cu 3 luni, până în martie! După ce, timp de 8 luni, au minimalizat epidemia de coronavirus, pe social-democrați i-a apucat acum brusc grija și invocă pericolul infectării. Ziaristii.com a anticipat încă din luna mai că PSD, în fața perspectivei de a pierde controlul Parlamentului, va încerca să amâne alegerile cât mai mult timp posibil agățându-se de epidemie.
Operațiunea a fost pregătită din timp. Acum câteva zile, Curtea Constituțională controlată de PSD a respins o sesizare a Guvernului, stabilind că data acestor alegeri va fi stabilită de Parlament – de asemenea, controlat de social-democrați. Guvernul fixase alegerile pentru legislativ pe 6 decembrie. Însă acum, după anunțul CCR, Marcel Ciolacu – președintele PSD – a ieșit la atac și anunță că “nu se poate” să se țină alegerile.
Legea permite ca scrutinul pentru Parlament să poată fi amânat cu până la trei luni. Asta înseamnă că Parlamentul actual ar rămâne “la butoane”, să dinamiteze economia României și să blocheze orice inițiativă de reparare a legilor Justiției, până în martie.
Ciolacu se teme că n-o să-i iasă votanții din case la alegeri
Ciolacu a făcut anunțul la Antena 3, postul de casă al PSD. Servit cu întrebarea dacă se pot ține alegeri când există un număr record de infectări, Ciolacu a punctat: “Nu, nu se poate. Dar nu-i interesează altceva decât să se ţină alegerile, să înjure PSD-ul!“.
Din martie până în august, timp de 6 luni, PSD – în frunte cu Ciolacu – a sabotat sistematic toate eforturile de stăpânire a pandemiei. Președintele PSD și-a dat masca jos, ostentativ, la prezidiul Parlamentului, clipind șmecher: „Nu pot respira, că am deviație de sept!”.
Prin CCR, au fost declarate ilegale starea de urgență și amenzile aplicate celor care nu au respectat restricțiile. Prin Avocatul Poporului, medicii care tratează pacienții Covid-19 au fost amenințați că vor fi anchetați pentru tortură.
Liderii PSD s-au pozat în grup, strâns lipiți și fără mască. Baronul Buzatu, de la Vaslui, a declarat public că virusul nu există și a amenințat cu bătaia, în Consiliul Județean, când i s-a atras atenția să poarte mască. Parlamentari PSD au făcut scandal prin șaormerii și benzinării când angajații le-au cerut să-și pună mască de protecție în incintă.
Iar acum, după toate acestea, când sondajele dau PSD la circa 20%, iar partidul a pierdut la alegerile locale Bucureștiul și aproape toate orașele mari (Cluj, Arad, Brașov, Timișoara, Oradea, Iași, Constanța, Bacău, Ploiești, Sibiu), social-democrații se arată îngrijorați de pandemie.
Ciolacu a devenit subit foarte responsabil și afectat de soarta românilor care s-ar putea infecta: “Cum să ieşi tu, preşedintele României, în conferinţă de presă, când ai cel mai mare grad de infectare – încă nu s-a propagat cel de la alegeri, după două săptămâni vedem ce se întâmplă, are obsesie cu PSD – şi la sfârşit să spui românilor să respectaţi regulile, adică să vă spălaţi pe mâini, să purtaţi mască? Toate ATI-urile sunt pline. Lumea va avea o lehamite să meargă, mai ales după aceste imagini, lumea va avea o lehamite să mai vină la vot, fiindcă nu mai contează ce votează ei, contează cine decide să fie la putere şi care este structura Parlamentului. Plus numărul de infectări, şi părerea mea este că vor depăşi 2.500, vor merge spre 3.000“.
Discursul liderului PSD are un substrat. Când spune că „lumea va avea o lehamite să mai vină la vot”, Ciolacu se referă, de fapt, la electoratul PSD. Studiile sociologice efectuate la alegerile locale din 27 septembrie au relevat un absenteism masiv al persoanelor în vârstă – parte foarte importantă a votanților PSD. În ciuda apelurilor disperate și a asigurărilor date de Antena 3 și RTV, oamenii nu s-au lăsat convinși că nu e niciun pericol și mulți au stat acasă.
Foarte interesantă este, din acest punct de vedere, cotitura din discursul PSD, inclusiv al lui Marcel Ciolacu. În toată săptămâna dinaintea alegerilor locale, liderii social-democrați au transmis electoratului propriu, atât direct, cât și prin goarnele de partid de la televiziunile de casă, că prezența la vot nu e mai periculoasă decât un drum la supermarket.
După alegeri, când a văzut că votanții PSD nu au reacționat la mesaje, Ciolacu a schimbat placa și acum spune că așteaptă cu teamă să vadă după două săptămâni cu cât va crește numărul de infectări în urma alegerilor din 27 septembrie.
PSD a stat în spatele propagandei împotriva respectării restricțiilor, iar acum descoperă că „avem şi responsabilităţi faţă de români“!
Liderul PSD spune că studiază posibilitatea de a depune proiect de lege pentru amânarea alegerilor: “Este posibil să facem acest lucru. Este posibil să fie depus un astfel de proiect de lege. Am văzut mai mulţi lideri, eu nu am cerut până acum, care au cerut acest lucru. Lideri din Parlament, nu din PSD“.
Absolut caraghios pentru un om care a făcut tot ce i-a stat în putință să instige lumea la nerespectarea măsurilor de precauție, acum Ciolacu a declarat la Antena 3 că “avem şi responsabilităţi faţă de români! (…) Specialiştii au început să iasă şi să ne atragă atenţia că vom rămâne izolaţi în toată Europa. Pandemia e clar că nu este în acest moment controlată şi bine gestionată de către Guvern. Vom vota amânarea alegerilor”.
Până acum, absolut toate mitingurile împotriva restricțiilor și provocările publice, inclusiv emisiuni de televiziune și articole cu teorii ale conspirației despre pandemie publicate pe diverse site-uri, au avut legătură cu PSD, într-un fel sau altul. Activiști PSD, posturi de televiziune de casă ale acestui partid, demnitari social-democrați, rețele de postaci ale partidului au fost în linia întâi a mișcării care neagă pandemia și instigă la sfidarea măsurilor de prevenire a infectării.
Pandemia asta ne pune capat rabdarii. PSD e pacoste pe capul Romaniei, pacoste care a venit decand ne-a dat Churchill rusilor ca pe niste cartofi!!!
Ar trebui ca Presedintele sa nu promulge noua lege, trecuta cu 5-4 de CCR. Cu orice risc! Cum Guvernul a anuntat deja data alegerilor, 6 decembrie, sa se inceapa deindata pregatirile pentru alegeri. Noua lege, cu 14 martie, sa fie trimisa de Presedinte la CCR si, uite asa, sa se intre in cele 30 de zile (pe 6 noiembrie), cand incepe campanie, cu vechea lege.