CTP: „Cum de lasă Dumnezeu să moară toți patriarhii, stareții, mitropoliții, dacă ei sunt trimișii Domnului?!”

6
14758
CTP - ÎPS Teodosie

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a reacționat dur, vineri seara, la emisiunea „Cap limpede” de la Digi 24, după ce mai multe mărimi bisericești au murit după infectarea cu Covid-19. Reacția sa a fost provocată de vârful de lance al iresponsabilității din Biserica Ortodoxă Română: ÎPS Teodosie (64 de ani), Arhiepiscopul Tomisului – alias „Mache”, turnătorul Securității -, care pledează în continuare pentru pelerinaj de Sfântul Andrei, în ciuda faptului că nu mai există locuri la Terapie Intensivă.

CTP, la Digi 24: ”ÎPS Teodosie zice că trebuie să vină toți românii la Peștera Sfântului Andrei. Auzi, «pelerinajul e vaccinul lui Dumnezeu»! Oamenii ăștia nu înțeleg. Am o propunere: toți cei care se infectează să nu mai sune la 112. Să sune la Arhiepiscopia Tomisului și să răspundă Înalt Prea Sfințitul «Mache», că e trimisul Domnului. Le va pune mâna pe cap și îi va degaja pe loc. S-ar putea să se ajute mai întâi pe sine. Nu numai starețul Ghelasie, care zicea că nu există Covid, dar însuși Patriarhul Serbiei a murit de Covid. A ținut o slujbă pentru Mitropolitul Muntenegrului, care – ca și Ghelasie – nu credea în Covid și vorbea de pelerinaj ca de «vaccinul lui Dumnezeu». Vă întreb: de ce îngăduie Dumnezeu să se întâmple așa, dacă ei sunt oamenii lui Dumnezeu? Dacă m-ar omorî pe mine, n-ar fi nicio problemă, că eu sunt păcătos, dement. Dar pe oamenii ăștia – mitropolit, patriarh, stareț – cum de-i lasă Dumnezeu să moară?”.

„Mai are sens expresia «Doamne-ajută»? Vedem că Biserica n-a reușit să salveze un singur om”, a mai spus CTP.

ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, a inițiat mai multe acțiuni prin care a îndemnat populația, practic, să se infecteze.

Arhiepiscopia Tomisului și mai mulți iresponsabili pe persoană fizică, printre care generalul (R) Mircea Chelaru, profesorul Florian Colgeac, inventatorul Iulian Horneţ, au depus la Tribunalul Constanţa o cerere de anulare a unei decizii luate de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Constanţa, prin care se interzice ca la pelerinajele religioase să participe alte persoane în afara celor care au domiciliul în localitatea unde are loc evenimentul, transmite News.ro.

Solicitarea ÎPS Teodosie vine pe fondul intrării municipiului Constanţa în carantină, începând cu seara de vineri, 20 noiembrie. Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă are în vedere carantinarea altor şapte localităţi: Agigea, Costineşti, Lumina, Mihail Kogălniceanu, Medgidia, Techirghiol, Valu lui Traian. Totodată, oraşul Ovidiu este menţinut sub carantină.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

6 COMENTARII

  1. Gafeaza tot mai des CTP. Ori s-a senilizat prea repede ori e speriat de moarte de virus. Isi daduse singur raspunul, recent, cind aratase ca Dumnezeu l-a lasat pe fiul sau sa moara pe cruce. Iar pentru un „om al lui Dumnezeu” viata de apoi e cea mai importanta.
    Pe de alta parte nu avem nici-o idee daca Dumnezeu i-a lasat sa moara pentru un scop nobil sau s-au sinucis singuri din prostie si inginfare ca ei sunt mari si tari (mai probabil). Si cum au liber arbitru sunt lasati oamenii sa faca ce vor.
    Nu stim multe, insa unii se trezesc vorbind. Ca si daca spui timpenii faci audienta si bani. E valabil si pentru unii preoti care spun aiureli despre ce vrea Dumnezeu.
    CTP nu-si da seama cit de ridicol devine.

    • Ar trebui să remarci că atunci când papa a solicitat enoriașilor catolici să nu vină la slujba de paști aceștia s-au supus. La noi în schimb,preoții au invocat diverse motive și au ignorat sugestiile autorităților și au suportat consecințele(vezi cazul Pimen). Cu toate acestea au încercat să-l salveze și l-au trnsportat pe calea aerului la București. În ce-l privește pe Teodosie și eu nu văd în el slujitorul domnului,ci prin acțiunile sale mai degrabă a diavolului. Nu e el cel anchetat de DNA pentru deturnarea de fonduri europene??? Cred că locul lui nu ar fi în strană ci în cu totul altă parte.

  2. E plină țara de cretini că tine ba vlaicule…de ce morții mă-tii nu moare un preot catolic sau greco catolic,sau evanghelic…??..poți să-mi spui ba trogliditule..??…am ajuns mai rău că fundamentaliștii islamici..!!..ce practica acești escroci în sutane nu e creștinism!!. e cretinism…normal la o țară plină de analfabeți că tine nu mă miră că apar șarlatanii ăștia…asta nu are nimic cu credința în Dumnezeu…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here