Criză la frontiere: președintele Iohannis convoacă CSAT după ce Rusia a masat trupe la granițele Ucrainei. „Nu vă imaginați că așteptăm informații de la alții. Noi le dăm altora“

1
868

Președintele Klaus Iohannis a convocat săptămâna viitoare Consiliul Suprem de Apărare a Țării (CSAT), în care urmează să de discute un singur subiect: situația extrem de periculoasă din Est, unde Rusia a masat până la 150.000 de soldați la granițele Ucrainei.

Șeful statului a declarat joi că România este foarte bine informată cu privire la evoluțiile din teren: „Situația este îngrijorătoare. Au apărut tensiuni în regiunea Mării Negre. Noi urmărim cu foarte mare atenție aceste lucruri. Nu așteptăm să primim informații de la alții, noi dăm informații altora, pentru că avem servicii foarte performante pe această zonă. Am avut discuții cu ministrul Apărării și alte servicii. Cunoaștem foarte bine situația din teren și tensiunile de acolo ne preocupă. Suntem extrem de îngrijorați. Situația trebuie evaluată nu doar militar, ci și diplomatic. Voi convoca săptămâna viitoare CSAT special pentru zona aceasta și acumularea de trupe pe granița de est a Ucrainei. Vreau să-i asigur pe români că suntem pe fază“.

Pe măsură ce regimul lui Putin a început să crească presiunea asupra Ucrainei și să escaladeze violențele, în România au apărut vocile care cer ca statul nostru să nu se implice și “să nu provoace Rusia”. Nicio surpriză, sunt aceleași persoane care, promovate masiv în special în mediul online, încearcă să creeze curente conspiraționiste, anti-vaccin, anti-occidentale, anti-NATO și anti-UE.

Șoșoacă s-a poziționat deja preventiv, cerând ca România “să nu semneze tratatul cu Ucraina”.

Senatoarea conspiraționistă își ceruse scuze, acum o săptămână, de la Rusia după ce un grup de protestatari împotriva restricțiilor „au deviat” de la misiunea pentru care fuseseră convocați în stradă și, ajunși în fața Ambadadei Rusiei, au amintit de masacrarea românilor de către sovietici, în 1940, la Fântâna Albă.

Internetul s-a umplut de comentarii ale trollilor și postacilor care spun că Ucraina este revizionistă și că România n-are de ce să fie alături de vecinii de la Est în fața agresiunii rusești. Mai mult, se pretinde că Rusia ar avea dreptate să invadeze Ucraina, care “până la urmă e tot a Rusiei, dar a fost acaparată de Occident”.

Pentru că poporul român nu poate fi convins cu niciun chip să simpatizeze cu rușii, se încearcă astfel o altă strategie, aceea a ostilizării opiniei publice față de ideea unui sprijin sau a unei simpatii față de Ucraina atacată.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Războiul a luat sfârșit: PNL și USR-PLUS merg mai departe cu Guvernul Cîțu! Condiție rezonabilă pusă premierului

* Dragnea e cu un picior în afara pușcăriei! Comisia din Penitenciarul Rahova a avizat pozitiv eliberarea anticipată a fostului lider PSD. Decizia finală o iau judecătorii

* Fiul lui Sever Mureșan a fost arestat după ce, beat și drogat, a urcat la volan și a distrus 12 mașini în Brașov. În 2017 a stat agățat 10 ore pe o macara!

* Comisia Juridică a Senatului propune sancționarea Dianei Șoșoacă pentru instigare la ură, extremism, xenofobie, homofobie și sfidarea legilor

* Studiu științific: Ivermectina nu are niciun efect în cazurile medii și severe de Covid

* „Olguțul” Claudiu Manda, europarlamentar PSD, a fost trimis în judecată de DNA pentru folosirea influenței politice

* S-a ales praful de politicianul Tăriceanu: și-a pierdut și partidul! ALDE și-a ales un nou președinte

VIDEO. Scene înfiorătoare cu anarhistele rusofile. Cerva: „Câta picior i-am tras în cur! I-a sărit curu’ în aer!”. Lovin: „I-am vărsat cafeaua în cap! L-am călcat pe mână!”

* Socaciu, Daea, Bacalbașa, Tărăcilă, Hașotti, Solcanu își vor pensiile speciale înapoi! 122 de foști parlamentari au apelat la instanță pentru a-și recupera privilegiul pierdut prin lege

* Deputații-șaormari Solomon și Stativă au pierdut procesele în care contestau amenzile Covid, după scandalul din Centrul Vechi. Instanța a stabilit că trebuie disciplinați

1 COMENTARIU

  1. ȘANSA noastră este că suntem… membri ai N.A.T.O. (dar ȘI ai… U.E., căci ȘI asta este IMPORTANT!!!), având ȘI un… PARTENERIAT-STRATEGIC cu S.U.A., ba mai mult: având și… BAZE-MILITARE-S.U.A.-N.A.T.O. (cu trupe și tehnică-militară MODERNĂ!) pe teritoriul României!!!!!

    Altfelll…, România era de mult ooo… a doua Ucraina , iar DOBROGEA (CEL PUȚIN!…) era de mult ooo… ALTĂ CRIMEE, daaaaaaaaaaaaaa?!!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here