miercuri, mai 22, 2024
AcasăMass-mediaCristina Țopescu își venera tatăl, marele comentator Cristian Țopescu. La moartea lui...

Cristina Țopescu își venera tatăl, marele comentator Cristian Țopescu. La moartea lui a făcut depresie

-

Între marele comentator sportiv Cristian Țopescu și fiica sa a fost o legătură puternică. Cristina a primit numele tatălui său și i-a urmat în profesie. Felix Țopescu, bunicul Cristinei, a fost un mare sportiv de performanță, un maestru al echitației. Acesta a participat la Olimpiadă de la Berlin din 1936 și a câștigat numeroase medalii la călărie pentru România.

În 15 mai 2019, la un an de moartea tatălui său, Cristina Țopescu a postat un mesaj emoționant pe Facebook: „A trecut un an. A plecat exact acum un an. Mă întreb daca ne-om mai vedea vreodată. Altfel, nimic n-are niciun sens”.

La numai un an și șapte luni de la moartea tatălui, Cristina Țopescu se stinge în condiții neelucidate până în acest moment. Mai multe prietene de-ale vedetei au spus că după moartea tatălui ei, Cristina a fost extrem de tristă. Medicul Monica Pop, într-o intervenție la Antena 3, a spus că a făcut tratament pentru depresie după dispariția tatălui ei.

Cristian Țopescu a murit în data de 15 mai 2018 la vârsta de 81 de ani.

„… a face comentariu sportiv nu este o îndeletnicire total lipsită de pericole. Înainte însă, era ceva mai greu decât acum, pentru că simțeam o oarecare presiune care plutea deasupra noastră. Probabil, la fel ca mulți dintre colegii mei, am și eu o deviză profesională: să cred ceea ce spun și să spun ceea ce cred. Aplicând această deviză, de-a lungul anilor m-am trezit de câteva ori în situația de a fi sancționat, adică eram suspendat pe anumite perioade. Dar nu pățeam nimic altceva; zvonurile cu sechestrarea mea, cu plecarea din țară, cu mai știu eu ce nenorocire erau la modă atunci și toată lumea se temea că mi s-a întâmplat ceva, odată ce nu mai apăream la o anume transmisiune sportivă. Presiunea această difuză care plana deasupra comentatorilor sportivi se referea la anumite afirmații care, după părerea conducerii, contraveneau politicii statului. În rest, eram lăsăți sa ne facem treaba și nu este mare diferența între cum mi-o făceam atunci și acum. La urmă urmei, totul se învârte în jurul seriozității muncii”, și-a descris Cristian Țopescu munca și pericolele pe care le-a întâmpinat în perioada comunistă într-un interviu din „Formula As”, 2002.

- Advertisement -

Cristian Țopescu nu a mai avut posibilitatea să comenteze meciuri la televiziunea publică în perioada comunistă deși era cel mai îndrăgit crainic TV.

VIDEO. Ultima apariție TV a lui Cristian Țopescu, noiembrie 2017. „Cea mai frumoasă amintire a mea e legată de copiii mei”.

- Advertisement -

La un meci de fotbal Suedia – România (0-1), din 1983, a spus că fotbaliștii români ar trebui „lăsați” să joace pentru cluburile din străinătate pentru a rămâne competitivi. Remarca sa a iritat conducerea PCR și nu a mai fost lăsat să comenteze o perioadă lungă de timp.

Cristina Țopescu își venera tatăl. Într-un text despre Revoluție, vedeta a povestit ce a făcut în ziua de 22 decembrie 1989: „Am fost atunci la Piața Universității, la Televiziune, aveam cu mine drapelul cu gaură, cât de drag îmi era, mi-am luat frățiorul cu mine, avea atunci 13 ani, tatăl meu era consemnat la clubul Steaua, acolo unde fusese exilat (noroc că era ofițer MAPN și că rămăsese măcar cu acest statut după ce fusese scuipat ca o măsea stricată din televiziune, la ordinele tovarășilor, tovarășei etc.), suna disperat acasă și mă ruga să nu ies în stradă. N-am putut, știa și el că n-o să pot, nu s-a supărat. Cine s-ar fi putut supăra pe cine în zilele acelea? Am strigat din toți rărunchii OLÉ, OLÉ, CEAUȘESCU NU MAI E!, nu cred c-am fost mai fericită nici când m-a luat de mână prima oară iubitul meu din liceu, am fost la Televiziune ca să văd cum arată când e liberă, ca să intru în locul în care eu și familia mea nu mai aveam voie să intrăm de 7 ani, deși ea a fost viața tatălui meu și copilaria mea, deși ea îmi furase tatăl care mă săruta pe frunte doar în somn (credea el…!), deși crescusem în locul acela și-i cunoșteam fiecare cotlon, iar oamenii ei fuseseră familia mea, familia pe care acasă n-o mai aveam din cauza prea marii iubiri a tatălui meu pentru ea”.

Cristian Țopescu a marcat jurnalismul sportiv din România pentru totdeauna, iar celebritatea lui a transferat-o și către fiica sa. Între ei a fost o relație caldă, iar ea a suferit enorm când el a plecat. După numai un an și șapte luni a pornit în căutarea bătrânului comentator, lăsându-ne pe noi mai săraci.

CITIȚI ȘI:

* Mesaj pe pagina de Facebook a Cristinei Țopescu: „Eu am sunat la 112. Am intrat în panică pentru că toate telefoanele erau închise”

* Cristina Țopescu nu s-a sinucis! 5 indicii că moartea ei a avut cauze medicale

* Moartea Cristinei Țopescu. Stelian Tănase: „Am crezut că era plecată în vacanță”

* La plecarea Cristinei Țopescu. Ce s-a întâmplat, buna mea prietenă? De ce n-ai cerut ajutor?

* Jurnalul final al Cristinei Țopescu. Activitatea pe Facebook s-a oprit brusc în seara de 26 decembrie

* FOTO. Cristina Țopescu, protestatara din Piața Victoriei

* Trei câini au urmat-o pe Cristina Țopescu în eternitate. Au murit de sete și de foame, în apropierea ei. Un indiciu clar că jurnalista s-a stins de multe zile, posibil chiar dinainte de Anul Nou

* Îngrozitoare veste! A murit Cristina Țopescu, la nici doi ani după tatăl ei! Avea doar 59 de ani

 

- Advertisement -

1 COMENTARIU

  1. Lasati-o mai usor cu „marele” Topescu…da,de la inceput a fost un turnator ,lucrand pentru clubul armatei,Steaua.Cine putea pleca in strainatate in orice domeniu daca nu avea carnet de partid plus cel de turnator? In occident ma refer,nu in orient,unde in calitate de mana de lucru specializata plecau si cei cu „dosar necorespunzator”pt.partid.,dar erau cu cozile dupa ei,adica sefii care stateau la birou la fel ca in tara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -