Credincioșii au părăsit slujba când preotul și-a început predica anti-vaccinistă și conspiraționistă

0
9278
Delirul preotului paroh Don Tarcisio a fost sancționat dur de enoriași, care nu sunt la primul protest împotriva predicilor bubioase ale acestuia

Oamenii strânși pe 31 decembrie 2021 la slujba de Anul Nou, în comuna italiană Casorate Primo, din Pavia, au părăsit biserica în momentul în care preotul paroh a deviat predica spre un discurs conspiraționist și anti-vaccinist, scrie publicația “Libero Quotidiano”. Părintele Tarcisio Colombo s-a trezit aproape singur în biserică – poate cea mai dură sancțiune pe care o poate primi un preot din partea enoriașilor săi.

În timpul predicii, Tarcisio Colombo a abandonat învățăturile creștine în favoarea teoriilor conspiraționiste cu care propaganda rusă, folosindu-se de mișcările de extremă dreapta și de oamenii mai naivi, a umplut rețelele de socializare din țările membre UE. Preotul a început să le vorbească oamenilor despre presupusul pericol reprezentat de vaccinuri și a criticat măsurile pe câte Guvernul le ia în Italia pentru a combate pandemia.

La auzul acestora, cei mai mulți credincioși s-au ridicat din bănci și au părăsit biserica, spre stupefacția preotului.

Acesta nu e la prima ispravă controversată. În urmă cu câțiva ani, Tarcisio Colombo a atacat-o pe activista de mediu Greta Thunberg, numind-o „un pericol pentru tineri”.

În România e plin de preoți care încalcă îndemnurile Patriarhiei și propagă teorii conspiraționiste

Și în România e plin de preoți și călugări conspiraționiști. Patriarhia dezavuează ferm astfel de abordări obscurantiste, însuși Preafericitul Daniel anunțând că s-a vaccinat cu două doze de Pfizer împotriva Covid. Și alți prelați au militat pentru o abordare rațională, îndemnându-și enoriașii să nu respingă știința și să aibă încredere în medici.

Însă există și numeroși clerici care sfidează îndemnurile Patriarhiei și propagă în rândurile enoriașilor spaime și convingeri medievale. În fruntea lor se află, fără îndoială, Înalt Preasfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului și Constanței, situat de la bun început pe o linie mult mai aproape de cea a Bisericii Ortodoxe Moldovene supusă Moscovei. Acesta îndemnat permanent la nerespectarea măsurilor de prevenire a infectării, spunând printre altele că oamenii n-au cum să se îmbolnăvească dacă sunt împărtășiți cu aceeași linguriță pentru că acolo e Duhul Sfânt la mijloc. Teodosie a ajutat-o pe Diana Șoșoacă să intre în Parlament, deși aceasta fusese, până cu câteva luni înaintea alegerilor, o dușmană înverșunată a BOR.

Au existat însă și alți prelați, precum Episcopul Ambrozie de Giurgiu, care au îndemnat oamenii să nu se imunizeze deoarece vaccinurile ar fi expirate.

Un cunoscut duhovnic de la Mănăstirea Durău, din Moldova, a scris chiar cărți și a înregistrat predicile sale pe CD-uri pe care le vinde pe scările așezământului de cult și unde îi învață pe oameni că pandemia e pusă la cale de Guvernul mondial controlat de extratereștrii veniți din altă dimensiune și care sunt, de fapt, Diavolul!

Astfel de cazuri sunt foarte des întâlnite în bisericile din România – în special în mediul rural.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Revelionul de coșmar al lui Mălin Bot: a ajuns la urgență cu logodnica sa, care a fost operată la miezul nopții dintre ani

* FOTO+VIDEO. Revelionul TV girat de Rareș Bogdan: „Asta-i marfă de gagică / Du-te fără frică!”. Spaima pensiilor speciale a dat-o pe „Pușca și cureaua lată / Ce bărbat eram odată”

Dezlănțuire de ură a unui anti-vaccinist român din Suedia față de fiica sa, doctorița Laura Ghibu, care a îndrăznit să-i pună la punct idolii conspiraționiști: Dana Budeanu, Monica Pop și popa Terheș

* Șoc în sondajul lui Palada: PSD în picaj, AUR trecut de 20%, PNL prăbușit la 15%, USR are 12%. Partidul lui Orban intră direct pe locul 6

* Deputat USR: „Nu-l voi ierta pe Victor Socaciu. A primit peste rând rinichii care ar fi salvat doi copii. Am fost la înmormântarea lor”

Radu Moraru către Șoșoacă: „Diana, draga mea, te implor: ia-mă consilier!” / „Ești inteligentă, Kovesi e zero pe lângă tine” / „Te-aș pune șefa procurorilor din România, să bagi spaima în toți” / „Dacă facem echipă, nu ne mai învinge nimeni”

* Pentru nenorocirile făcute în anii ’90, îi plătim lui Răzvan Theodorescu peste 5.000 de euro pe lună!

* SERIAL: „Sfârșitul Ceaușeștilor” (49) / Portavocea neagră

Rusia și-a ales campionii din România în 2021: Cristoiu, Roșca Stănescu, Ciutacu, Anca Alexandrescu, Răzvan Dumitrescu

* Președintele Chinei începe anul cu o minciună enormă și cu o amenințare: după Hong Kong, vrea și Taiwanul! Se anunță război în Extremul Orient

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here