Președintele Chinei începe anul cu o minciună enormă și cu o amenințare: după Hong Kong, vrea și Taiwanul! Se anunță război în Extremul Orient

0
5237
Xi Jinping

Preşedintele Chinei comuniste, Xi Jinping (68 de ani), a declarat vineri, în discursul de sfârşit de an, că „reunificarea completă a patriei” este „o aspiraţie împărtăşită de oamenii de pe ambele părţi ale Strâmtorii Taiwan”, relatează Xinhua, EFE şi Agerpres.

Afirmația lui Xi Jinping este o minciună colosală: în Taiwan, majoritatea covârșitoare a populației nu vrea reunificarea cu China, pentru că nu acceptă dictatura. Minciuna lui Xi Jinping anunță intențiile războinice ale acestuia, mai ales că vin după un an, 2021, în care China și-a arătat clar intențiile de invadare a Taiwanului.

China comunistă are o populație de 1,4 miliarde de locuitori și o suprafață de 9.597.000 km².

Taiwanul, numită oficial Republica Chineză (dar nu „Populară”, precum cea continentală!),  are o populație de 23,6 milioane de locuitori (de 59,3 ori mai mică decât cea a Chinei comuniste) și o suprafață de 36.197 km² (de 265 de ori mai mică decât cea a Chinei comuniste).

Țara cunoscută drept Taiwan este alcătuită din insula principală Taiwan (în trecut, Formosa), arhipelagurile Penghu, Kinmen și Matsu, olus niște insule și insulițe disputate din Marea Chinei de Sud.

În actualul Taiwan s-au retras naționaliștii chinezi, în 1950, în urma războiului civil pierdut în fața comuniștilor lui Mao Zedong, susținuți de Uniunea Sovietică.

Oficial, Taiwanul nu s-a rupt de China continentală niciodată, dar de facto este un stat independent de șapte decenii. Taiwanul evită să-și declare oficial independența, pentru că în acest caz China comunistă ar declanșa un război împotrva sa, așa cum a anunțat.

Alte probleme abordate propagandistic de Xi Jinping

În mesajul său de sfârșit de an, Xi Jinping a trecut în revistă unele dintre cele mai importante evenimente ale anului în China, inclusiv cele – prezidate de el – pentru aniversarea a 100 de ani de la înfiinţarea Partidului Comunist Chinez, în iulie anul trecut. „Am fost la Tienanmen după o călătorie istorică agitată”, a declarat Xi, care a promis eforturi pentru a-i face pe comuniştii chinezi „să ţină pasul cu vremurile”, citează EFE.

Liderul chinez a abordat și situația Hong Kong-ului, după un an în care controlul Beijingului asupra fostei colonii britanice a fost întărit, iar democrația a fost practic eliminată. Xi Jonping a dat asigurări că „patria-mamă a fost întotdeauna preocupată de prosperitatea Hong Kong-ului şi Macao”, unde, „datorită eforturilor noastre”, formula „o ţară, două sisteme” poate fi „stabilă”.

Preşedintele chinez, care s-a descris în discurs ca „provenind din mediul rural” şi „având experienţa sărăciei”, a amintit „realizările” campaniei împotriva sărăciei extreme în China, deşi a recunoscut că „mai este încă un drum lung de parcurs”.

Xi Jinping s-a referit, de asemenea, la Armată şi la Poliţie, amintind „activitatea lor” în salvare a oamenilor în caz de dezastre, în special la inundaţiile din vara trecută din provincia Henan (centrul Chinei), care s-au soldat cu peste 300 de morţi.

Preşedintele chinez, care nu a părăsit ţara de aproape doi ani, a precizat că în timpul întâlnirilor sale prin videoconferinţă cu liderii străini a „primit laude” pentru contribuţia Chinei la lupta împotriva pandemiei, menţionând că ţara a furnizat „2 miliarde de doze de vaccinuri către peste 120 de ţări şi organizaţii internaţionale”.

De asemenea, el a asigurat că ţara sa „este pregătită” să găzduiască Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing (4-20 februarie 2022), al căror boicot diplomatic a fost anunţat de mai multe ţări occidentale, în frunte cu SUA.

Xi Jinping se confruntă cu un an 2022 plin de provocări, printre care se numără gestionarea recesiunii economice a Chinei şi găzduirea în toamnă acel de-al 20-lea Congres al Partidului Comunist, la care va primi, probabil, un al treilea mandat la conducător, lucru nemaiîntâlnit în ultimele decenii pentru predecesorii săi.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Ion Țiriac ar vrea să trăiască într-o dictatură comunistă! „Dacă aș avea 30 de ani, m-aș muta în China”

* VIDEO. Rareș Bogdan: „Am o soție frumoasă și foarte bogată. E fiică de multi-milionari” / „A plâns când au criticat rochia ei de mireasă, au zis că e kitchoasă” / „Au fost senzaționale negocierile cu «pieile roșii»”

Dezlănțuire de ură a unui anti-vaccinist român din Suedia față de fiica sa, doctorița Laura Ghibu, care a îndrăznit să-i pună la punct idolii conspiraționiști: Dana Budeanu, Monica Pop și popa Terheș

* Șoc în sondajul lui Palada: PSD în picaj, AUR trecut de 20%, PNL prăbușit la 15%, USR are 12%. Partidul lui Orban intră direct pe locul 6

* Ministrul Budăi (PSD) i-a mințit pe judecători, dar fără succes: a fost lăsat 3 luni fără permis. A circulat cu 121 km/h în localitate și e ultra-recidivist

* Guvernul PSD-PNL mărește accizele la carburant: de la 1 ianuarie, benzina și motorina se scumpesc cu încă 7 bani pe litru. În 2022, prețul va ajunge la 7 lei/litru

* Deputat USR: „Nu-l voi ierta pe Victor Socaciu. A primit peste rând rinichii care ar fi salvat doi copii. Am fost la înmormântarea lor”

Radu Moraru către Șoșoacă: „Diana, draga mea, te implor: ia-mă consilier!” / „Ești inteligentă, Kovesi e zero pe lângă tine” / „Te-aș pune șefa procurorilor din România, să bagi spaima în toți” / „Dacă facem echipă, nu ne mai învinge nimeni”

* Pentru nenorocirile făcute în anii ’90, îi plătim lui Răzvan Theodorescu peste 5.000 de euro pe lună!

* SERIAL: „Sfârșitul Ceaușeștilor” (48) / Lovitura de stat a generalului Stănculescu

Rusia și-a ales campionii din România în 2021: Cristoiu, Roșca Stănescu, Ciutacu, Anca Alexandrescu, Răzvan Dumitrescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here