luni, aprilie 15, 2024
AcasăNewsVIDEO. Ambrozie, Episcopul de Giurgiu: „Nu vă grăbiți să vă vaccinați! Vaccinurile...

VIDEO. Ambrozie, Episcopul de Giurgiu: „Nu vă grăbiți să vă vaccinați! Vaccinurile sunt expirate. Vedeți? Dau foc românilor în spitale!“

-

Puroiul xenofob și obscurantist din BOR a țâșnit iar la suprafață în biserica parohiei Pîslari, din comuna Adunații Copăceni, unde însuși Preasfințitul Ambrozie, Episcopul de Giurgiu, a ținut o predică violentă, încărcată de teorii ale conspirației, minciuni și ură, relevă Spotmedia.ro. Prelatul BOR a făcut o propagandă scelerată anti-vaccinare într-un moment în care epidemia Covid produce în România cei mai mulți morți de după Al Doilea Război Mondial.

Preasfințitul n-a ratat niciuna din etichetele cu care se luptă de atât timp Biserica Ortodoxă. Într-o izbucnire xenofobă fără precedent chiar și pentru BOR, Ambrozie a cerut să fie salvați copiii „de Occident“, acuzându-l pe președintele Iohannis că „e de alt neam“ și „un scuipat pe obrazul românilor“! Asta, deși strămoșii lui Iohannis au trăit necontenit pe pământurile românești în ultimii 570 de ani.

Ambrozie a spus despre șeful statului că s-a dat cu bicicleta la Comana fără să meargă la mănăstirea din zonă, unde s-ar afla înmormântat Vlad Țepeș – o minciună, pentru că locul unde se presupune că a fost înmormântat domnitorul român este Mănăstirea Snagov. Diatriba împotriva Occidentului a continuat mult timp, totul reducându-se, în mintea întunecată de ură și prejudecăți a prelatului BOR, la „alogeni“, „corporații“ și „străini“.

Avalanșă de minciuni, dezinformări, teorii ale conspirației, ură împotriva străinilor – totul, în numele Bisericii

Ambrozie a acuzat jurnaliștii de la Recorder, care au publicat un reportaj despre cum  sunt jumuliți banii publici sub pretextul restaurării și reparării de biserici, că ar fi făcut acest lucru „la comandă“. El a pretins că bisericile și Catedrala Neamului ar fi făcute din „bănuții noștri, ai credincioșilor, ai preoților, ai enoriașilor“, deși în realitate e vorba de bani publici, de la bugetul statului.

- Advertisement -

Delirul dezinformării și al urii nu s-a oprit aici. Preasfințitul a pretins că Samuel von Bruckenthal, fostul guvernator al Transilvaniei a cărui statuie a fost dezvelită la Sibiu, ar fi omorât românii și i-ar fi asuprit pe țărani, deși nu există asemenea informații furnizate de istorici. Teoriile înaltului funcționar BOR se unesc astfel cu cele ale conspiraționiștilor de tipul Șoșoacă și Funar.

Seria acuzațiilor fără temei și dovezi a continuat cu teoriile conspiraționiste delirante în privința pandemiei de Covid. Preasfințitul Ambrozie și-a îndemnat credincioșii să nu se vaccineze, spunându-le că vaccinurile sunt expirate și „încearcă să le vândă“. Mincinosul popă a susținut că incendiile din spitale „sunt făcătură“, iar cei din Guvernul controlat de Occident „vedeți?, dau foc românilor în spitale!“.

Alte minciuni aruncate de ierarhul BOR au fost cele legate de fondul de pensii, pe care „ăștia“ l-ar fi cheltuit „pe campanii“, și cele privind nivelul de trai, care ar fi „mai rău ca-n comunism“.

- Advertisement -

VIDEO: Ambrozie în acțiune

Fragmente din incredibila revărsare de ură, xenofobie și minciună a Preasfințitului Ambrozie, Episcopul Giurgiului

„Zilele trecute, probabil copiii v-au spus, la comandă a apărut un reportaj în care este discreditată Biserica, și pariarhul, si ierarhia, pentru proiectul acesta național de zidire, cu bănuții noștri ai credincioșilor, ai preoților, ai enoriașilor, Catedrala Mântuirii Neamului. (…)

În anul Centenarului singurul proiect de Ţară de la Revoluţia din decembrie a fost Catedrala Mântuirii Neamului. Şi atâta lume şi mii şi zeci de mii de oameni au venit, iar politicienii au venit ca pe covorul roşu, să fie văzuţi, să facă fotografii. Iar preşedintele țării n-a fost prezent (Iohannis era la Consiliul European de la Bruxelles, reunit pentru a discuta despre Brexit – n. red.).

„Preşedinţii de după ´90 se duceau şi se închinau la Sfânta Parascheva. Erau alături de popor. Pe ăştia nu-i îngăduie Sfânta Parascheva să vină pentru că sunt mincioşi şi nu iubesc poporul“

Preşedintele țării, care nu face nimic pentru țară şi care dezbină, a venit la Comana, s-a plimbat prin pădure cu bicicleta, dar n-a intrat la sfânta mănăstire unde e înmormântat voievodul binecredincios, fiul lui Mircea cel Bătrân, Vlad Ţepeş voievod (în realitate, Vlad Țepeș e înmormântat la Snagov și e nepotul lui Mircea cel Bătrân, nu fiul acestuia – n.red.). Nu au intrat şi nu-i interesează Biserica. Sfidare peste sfidare! Oameni corupţi, pe care i-a desemnat miniştri şi prim-miniştri, n-au făcut nimic pentru țară.

Să nu ai astăzi tu o strategie prin care să protejezi țara, ba, mai mult decât atât, să ai miniştri care declară că nu vor ieftini combustibilii… Uitaţi cum se duce țara la vale şi cum se scumpesc toate, de la pâinică, untdelemn, pâinea cea de toate zilele, pentru că cei care conduc țara noastră sunt oameni de nimic, n-au credinţă.

Preşedinţii de după ’90 se duceau şi se închinau la Sfânta Parascheva. Erau alături de popor. Pe ăştia nu-i îngăduie Sfânta Parascheva să vină pentru că sunt mincioşi şi nu iubesc poporul. Singura, dar singura care mai face ceva pentru oameni, pentru popor, pentru copii este Biserica.

Cine îi plăteşte pe aceşti epigoni să înregistreze şi să îşi bată joc de preoţi şi de Biserică? (aluzie la Recorder – n. red.)

Până când or să-şi bată joc oamenii ăştia de credinţa noastră? Pentru că, ştiţi cum e, la baza piramidei stă glodul, stă poporul şi pe vârfuri stau ăştia care ne conduc. Dar când s-o clătina mulţimea să vedeţi cum cad şi-şi rup gâtul toţi!

„Toţi vor sfârşi şi o să se găsească vreun procuror care o să ia şi să vadă ce-au făcut pentru străini, pentru corporaţii. Pentru noi n-au făcut nimic. Numai minciuni şi poporul trăieşte în frig şi în foame mai rău decât în perioada comunistă“

Par tânăr, dar am văzut atâţia care au fost prim-miniştri, şi i-aţi văzut şi dvs., şi miniştri, toţi s-au trecut pe la Jilava, prin puşcării. Când şi-o lua Dumnezeu mâna de pe ei, de pe ăştia care chinuie țara, toţi vor sfârşi şi o să se găsească vreun procuror care o să ia şi să vadă ce-au făcut pentru străini, pentru corporaţii. Pentru noi n-au făcut nimic. Numai minciuni şi poporul trăieşte în frig şi în foame mai rău decât în perioada comunistă. Au sărăcit țara, iubiţi credincioşi, şi noi trebuie să tăcem şi să nu spunem lucrurilor pe nume!?

După ’90 încoace tot copiii securiştilor şi tot ăia care au avut un pic de cheag şi tot ăia care au cumpărat acţiuni au făcut câte ceva prin sate… n-au făcut nimic! De-aia încă şcolile au toalete în curte, copiii stau în frig… N-au făcut nimic! Nişte hoţi şi nişte pungaşi. Singurii care au stat alături de popor au fost preoţii. (…)

Ştiţi, ne uităm aşa cu deznădejde, dar cu speranţă în Dumnezeu, care nu se lasă batjocorit, cum spunea şi Patriarhul anul trecut, la predica de Sf. Dumitru, că Dumnezeu nu Se lasă batjocorit până în sfârşit. Și toate rugăciunile celor care vin la biserică şi la mănăstiri nu se poate ca vreodată să nu îi dea jos pe nemernicii ăştia care nu sunt vrednici de votul nostru şi de încrederea noastră.

„Cine ne va plăti pensiile mâine-poimâine? Dar aud că fondul de pensii l-au consumat ăştia pe campanii!“

Mă gândeam zilele trecute: măi, cum ajung parlamentari şi deputaţi, cum te caută pe tine, episcop, pe tine preot, pe oamenii din sate, vin cu pancarte, cu fluturaşii, intră peste tine ca sectanţii în curte ca să îi votezi. După ce şi-au văzut caii la căruţă, cum se spune, patru ani de zile nu te mai caută nimeni, nu te mai ajută nimeni.

Văd oameni care au copii la 25 de ani care târâş-grăpiş au terminat o facultate, dar stau tot cu părinţii, pe salariul şi pe pensia părinţilor şi a bunicilor. Le e comod, le e cald acolo, nu vor să muncească, nu vor să lucreze. Cine ne va plăti pensiile mâine-poimâine? Dar aud că fondul de pensii l-au consumat ăştia pe campanii!

Am văzut pomelnice la altar şi inscripţii pe garduri, pe ziduri, pe blocuri, unde copii în firea lor, la 12, 14 ani scriau că vor să devină gay sau să-şi schimbe sexul.

Aseară am aflat de la ştiri că un copil eminent, un copil genial de doar 13-14 anişori şi-a pus capăt zilelor, pentru că în şcoli nu mai sunt alături de profesori, de educatori, să existe şi un psiholog, preotul e undeva tratat cu răceală, chiar cu dispreţ şi cumva i se creează cadrul chiar să plece din învăţământ, să nu fie o prezenţă care să le aducă aminte de Dumnezeu, de faptul că sunt ocrotiţi.

„Nu vă speriaţi nici de Covid, nu vă grăbiţi să vă vaccinaţi, lăsaţi-i pe ei să se vaccineze întâi“

Nu ştiu pentru ce pătimeşte țara aşa şi suferă poporul pentru aceşti oameni care au acaparat puterea şi care luni de zile se vor bate pe putere, nu vor forma guvernul… Iar preşedintele ăsta pe care l-au votat românii, care e de alt neam şi care a ridicat în inima Sibiului, unde altădată erau preoţii spânzuraţi în vremea lui Bucow şi a Mariei Tereza, erau preoţii spânzuraţi în Piaţa Mare, a Sfatului, lângă turnul vechi de acolo, iar femeile care ţineau credinţa şi îi adăposteau erau evisecerate, având copilul în pântece…

Iar acum, în Piaţa Sibiului, preşedintele a ridicat o statuie pentru un guvernator care omora românii şi care-i asuprea pe ţărani (afirmații mincinoase – n. red.). Putea să-l pună pe Samuel von Bruckenthal în muzeul de acolo, de la Sibiu, unde a ctitorit şi a lăsat lucrurile Sibiului, dar nu în Piaţa Mare – un scuipat, cum se spune neacademic şi vulgar, pe obrazul românilor. Aşa şi-au bătut joc de țară.

Dvs. sunteţi tineri şi o să trăiţi şi o să vedeţi cum sfârşesc cei care şi-au bătut joc de români. E o chestiune de timp, știți? Să vă rugaţi lui Dumnezeu ca să vă dea putere să vă duceţi crucea mai departe, rămâneţi în Biserică, nu vă smintiţi de ceea ce vedeţi la TV, nu vă speriaţi nici de Covid, nu vă grăbiţi să vă vaccinaţi, lăsaţi-i pe ei să se vaccineze întâi, întâi toţi parlamentarii şi toţi senatorii şi deputaţii şi la urmă, de o mai rămâne vreun vaccin din astea 120 de milioane cumpărate de Câţu, abia atunci să vă vaccinaţi, că sunt expirate şi încearcă să le vândă în străinătate.

„Vedeți, dau foc românilor în spitale! Sigur e o făcătură! Vor să promoveze mai mult spitalele private!“

Îşi bat joc de români! Bată-i Dumnezeu să-i bată de duşmani! Și să se ridice copiii ăştia crescuţi în Biserică, să se ridice să fie primari, să devină prefecţi, să ajute țara şi poporul, să construiască şcoli…

Vedeţi, dau foc românilor în spitale! Cum se poate? S-a întâmplat la Bucureşti, pe urmă s-a întâmplat la Iaşi, la Constanţa, ard de vii în spitale! Sigur că e o făcătură! Nu se poate ca în mileniul ăsta al 3-lea în care trăim să nu ai detector de fum acolo, să nu ai paznici de noapte! Să ardă oamenii cu branule pe mâini şi legaţi de pat! Atât de mult şi-au bătut joc de țară şi de noi.

Vor să promoveze mai mult spitalele private, dar cum se poate duce un om cu pensie mică într-un spital privat? Cum să plătească acolo? Grele vremuri am ajuns să trăim. Rămâneţi în Biserică şi o să vedeţi că Dumnezeu face minuni. Avem un Patriarh puternic şi un Sinod cu episcopi care se zbat şi sunt alături de preoţi. Să ştiţi că cine te judecă după aparenţa veşmintelor strălucitoare și aurului de care zic ei că-l purtăm pe veşminte nu cunoaşte cu adevărat Biserica.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Se confirmă cacealmaua lui Iohannis: PNL nu susține Guvernul Cioloș! USR e trimis să caute voturi la PSD și AUR

* Mircea Hava, europarlamentar PNL: „Nu vom avea nici Guvern Cioloș, nici Guvern Cîțu” / „Domnii din Guvernul Cîțu au îngropat PNL”

* Soluția lui Caramitru jr pentru ieșirea din criză: Ciucă premier, Birchall la Justiție, Rafila la Sănătate, Cioloș la Externe, Ghinea la Fonduri Europene!

* La două zile după ce PNL a votat, alături de PSD, salvarea pensiilor speciale pentru primari, Cîțu spune că le va elimina altădată!

* Medic reputat, către Cîțu: „Ce faceți e nebunie curată. E criminal. O spun de această dată ca psihiatru”

* O profesoară de muzică le spune elevilor de 13 ani că dacă te vaccinezi, „ajungi legumă peste doi ani”, vei fi „cobaiul la nenorociţii ăştia de la OMS”! Compară spitalele cu abatoarele și cu lagărul de la Auschwitz

* Anti-vaccinistul Becali și-a făcut praf și echipa de fotbal: 9 jucători de la FCSB au fost doborâți de Covid. Și antrenorii au intrat la izolare

* CTP despre ÎPS Teodosie: „De ce nu este arestat acum și urmărit penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor?”

* A doua „crimă Brexit” având ca victimă un parlamentar britanic. Ucigașul are 23 de ani și este de origine somaleză

 

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -