joi, martie 28, 2024
AcasăFără categorieCoronavirusul poate supraviețui până la 7 zile pe măștile chirurgicale! Cât rezistă...

Coronavirusul poate supraviețui până la 7 zile pe măștile chirurgicale! Cât rezistă pe diferite suprafețe

-

Site-ul Bussinesinsider.com publică un articol complex despre durata de supraviețuire a Covid-19 pe diverse suprafețe și despre metodele corecte de dezinfectare a acestora. Surpriză: pe măștile de protecție, virusul poate supraviețui până la 7 zile!

Coronavirusul provoacă, în principal, o boală respiratorie și se răspândește, în majoritatea cazurilor, prin picăturile de salivă care se transmit prin aer, când o persoană infectată strănută sau tușește. Particulele virale pot supraviețui pentru o anumită perioadă pe diverse suprafețe, în funcție și de alți factori, cum ar fi temperatura și umiditatea.

Conform unui nou studiu publicat pe 2 aprilie în revista „The Lancet”, virusul poate supraviețui între 3 ore și 7 zile, în funcție de material. Cel mai mult – 7 zile – pe oțel inoxidabil, plastic și măști chirurgicale.

Așadar, saliva este principalul canal de transmitere a virusului. Dar o persoană se poate infecta (chiar dacă puțin mai greu) și dacă atinge o suprafață care are particule virale, apoi își duce mâna la gură, la nas sau la ochi. Durata vieții acestui virus pe diverse suprafețe (o bară de care te ții în autobuz, căruciorul de cumpărături sau chiar banii) depinde de mulți factori, printre care temperatura, umiditatea și materialul pe care se află.

- Advertisement -

Cercetătorii au testat durata de viață a virusului într-o cameră cu o temperatură de 21,5 grade Celsius și umiditate de 65%. Virusul a dispărut astfel:

  • după 3 ore – de pe hârtie;
  • după 2 zile – de pe lemn și de pe bucăți de stofă;
  • după 4 zile – de pe bancnote și de pe geam;
  • după 7 zile – de pe bucăți de plastic, oțel inoxidabil și măști chirurgicașe.

În mod surprinzător, dintre toate materialele testate, cel mai mult a durat pe stratul exterior al unei măști chirurgicale. A șaptea zi, virusul era încă prezent pe această suprafață.

O altă problemă relevată este aceea a transmiterii virusului prin intermediul banilor în numerar. S-a observat, de asemenea, că monedele îl transmit mai ușor decât bancnotele.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Klaus Iohannis dă semnalul tăierilor bugetare: „Va fi nevoie de reevaluarea TUTUROR cheltuielilor care se fac din banul public”

VIDEO. Primar PSD arestat când lua „șpagă de pandemie”: cu mască pe figură și mănuși de protecție! S-a ferit de covid, dar l-a lovit flagrantul

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -