Soțul-senator al otrăvii de la Antena 3 ține morțiș să lase România fără fonduri europene! Miza: capturarea Curții de Conturi

6
45096
Două toxine: una politică (Daniel Zamfir) și una mediatică (Oana Stancu-Zamfir)

Senatorul-traseist Daniel Zamfir (a fost ales pe lista PNL, a plecat la ALDE, a ajuns la PSD) insistă să distrugă Curtea de Conturi și, ca efect anunțat, să lase România fără acces la fondurile europene. Proiectul de lege inițiat de el este trecut și marți pe ordinea de zi a Comisiei economice din Senat.

Comisia economică, industrii și servicii a Senatului trebuia să dezbată ieri inițiativa senatorului PSD Daniel Zamfir de modificare din temelii a Legii Curții de Conturi, dar proiectul a fost reportat pentru astăzi (marți).

Dacă modificările propuse de PSD-istul Daniel Zamfir vor fi adoptate pe întregul circuit legislativ, iar proiectul acestuia va deveni lege în vigoare, România ar putea fi pedepsită prin suspendarea totală a fondurilor europene, a avertizat Bruxelles-ul. Pericolul a fost semnalat ieri de G4Media.ro.

Pe 6 martie 2020, Comisia Europeană a trimis o scrisoare oficială către Guvernul de la București și alte instituții, în care avertizează că proiectul de lege inițiat de Daniel Zamfir poate duce la suspendarea tuturor programelor care implementează fondurile europene.

„Ne exprimăm îngrijorările profunde în legătură cu noile evoluții”, se arată în scrisoarea Comisiei Europene, care indică faptul că adoptarea legii ar duce la „încălcarea cerințelor de independență a Autorității de Audit” – instituție care face parte din Curtea de Conturi.

Mai mult, Comisia arată în scrisoare că „orice limitare sau amenințare la adresa independenței Autorității de Audit ar influența capacitatea de a furniza Comisiei asigurările necesare legate de funcționarea eficientă a sistemului de management și control ale programelor co-finanțare din fonduri UE”.

Practic, Bruxelles-ul cere expres ca Parlamentul să renunţe la modificările pe care le aduce Legii Curţii de Conturi (Legea nr. 94/1992) şi care care pun în pericol independenţa Autorităţii de Audit.

Perseverența lui Zamfir ne poate costa 18 miliarde de euro

Daniel Zamfir a mai avut o inițiativă identică, pe care a reușit s-o treacă prin Parlament, dar care a fost respinsă de Curtea Constituțională în 2018.

Așadar, soțul propagandistei Oana Stancu-Zamfir (otrava de la Antena 3) insistă să impună o lege neconstituțională și antieuropeană, care ar distruge Curtea de Conturi și ar aduce mari daune României.

Proiectul de lege ce va fi dezbătut astăzi de Comisia economică din Senat a fost inițiat în octombrie 2019 și a fost adoptat tacit de Camera Deputaților pe 10 martie 2020. PSD are majoritatea în Senat, deci poate impune această lege toxică. Mai e nevoie de două avize (formale), de la Comisia economică și de la cea de buget, pentru ca proiectul să intre la votul final, în plenul Senatului.

Miza financiară a acestei probleme este uriașă: e vorba despre cele 18 miliarde de euro pe care România le mai are la dispoziție în actualul buget al UE.

Planul Dragnea-Zamfir-Busuioc

Una dintre modificările criticate dur de Comisia Europeană este faptul că-i acordă președintelui Curții de Conturi competența exclusivă de sesizare a organelor de urmărire penală în cazul în care, în urma controlului, se constată că o instituție a cheltuit banii publici cu încălcarea legii. În legea aflată în vigoare, sesizarea organelor de urmărire penală se face de către conducătorul departamentului care realizează raportul de audit.

Mihai Busuioc

Prin modificarea legii, Daniel Zamfir urmărește să ducă la capăt unul dintre obiectivele lui Liviu Dragnea: să pună toată puterea Curții de Conturi în mâinile președintelui acestei instituții. Iar președinte e Mihai Busuioc, omul de casă al lui Liviu Dragnea, impus de acesta – prin votul Parlamentului – în octombrie 2017, pentru un mandat de 9 ani.

Așadar, în 2017 se derulau în paralel două operațiuni: președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea (PSD), își instala omul la șefia Curții de Conturi, iar senatorul Daniel Zamfir (pe atunci marginalizat în PNL și cu planuri de migrare la ALDE) trudea la masacrarea Legii de Conturi astfel încât să-i dea președintelui Busuioc puteri discreționare. Era planul prin care tandemul Dragnea-Zamfir încerca să-și asigure serviciile totale ale Curții de Conturi (blocarea rapoartelor nefavorabile unor PSD-iști, plus asmuțirea asupra rivali politici).

O altă modificare promovată de Daniel Zamfir și criticată de Bruxelles este limitarea independenței Autorității de Audit (organism independent acreditat de Comisia Europeană, aflat sub autoritatea Curţii de Conturi), prin faptul că ar fi obligată să-şi însuşească toate constatările făcute de Agenţia Naţională de Achiziţii Publice (instituţie politizată, aflată în subordinea Guvernului).

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

VIDEO. Primar PSD arestat când lua „șpagă de pandemie”: cu mască pe figură și mănuși de protecție! S-a ferit de covid, dar l-a lovit flagrantul

VIDEO. Totul despre coronavirus, în 8 minute: cum a apărut, cum acționează, cum a ajuns să ne terorizeze

6 COMENTARII

  1. Foarte bine, dacă stați că proștii și încă nu-l ați arestat ….acum va tufe de vă merg fulgii..acest terorist trebuia de mult executat pentru aberațiile pe care le-a scos pe gură și cur.. chiar nu îl puteți elimina??… dacă nu, atunci ciocul mic și să vă tufa pe toți de proști..

  2. Este mai mult decât clar ca lumina zilei că aceste ‘cârtițe’ (în principal) bolșevice, și nu numai (bozgore, khazare), primesc în continuare ‘sarcini’ cu instrucțiuni de aplicare pentru destabilizarea cât mai puternică a României !
    SRI, Helvig ce faceți, dormiți în ‘păpucii’ statului sau sunteți și voi plini de ‘cârtițe’ ?!?! Chiar așa ? Au devalizat și întors țara asta cu fundul în sus niște trădători neaveniți, troglodiți, borfași, interlopi, curve, șuți, kriminali, analfabeți … , iar voi ați stat ca la spectacol și ați urmărit fără să interveniți ?! Din punctul meu de vedere, peste 90% din voi ați fost părtași activi la ceea ce i s’a întâmplat României în toți acești peste 30 de ani, iar părinții și bunicii voștri părtași la ce ni s’a întâmplat în perioada 09.03’45 – 22.12’89 !!!
    Este vital pentru România și poporul român resetarea sistemului, instituțiilor statului român cu 180 de grade ! Încep să mă conving că ce a fost în 12/1989 a fost doar ‘antreul’ pentru români, urmează adevărata ‘scuturare’ de jegurile roșii bolșevice ! Atunci să vă vedem spurcați trădători malefici !!! 😈😤

  3. Eu ma tot intreb ce fac serviciile secrete? Sint mina in mina cu PSD sau duduie de incompetenta? Otrava aia grasa de la Antena 3 trebuia scoasa de mult pe tusa la fel si al ei sot.

  4. Serviciile de informatii sunt pline de nepotisme si primesc anual bugete impresionante. D-asta nu sunt rezultate. SRI tine de sase la furtul organizat de lemn in fieful lui Flutur. Cum isi justifica serviciile salariile? Tara merge din ce in ce mai prost, fraude enorme, coruptie, …

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here