Moartea româncei Elena (asistentă medicală, 41 de ani) a îndoliat Italia. „Coronavirusul ne-a răpit un om tare bun”

1
11095

Presa italiană elogiază sacrificiul unei românce de 41 de ani, moartă de coronavirus în Italia. Elena Rodica Nițu, care lucra ca asistentă medicală într-un spital din provincia Lombardia, s-a îmbolnăvit de teribilul virus și a murit în singurătate.

Cotidianul Assocarenews.it îi dedică un articol româncei care s-a jertfit pentru a salva bolnavii de Covid-19. Elena este una dintre asistentele medicale cele mai tinere decedate în Italia din cauza coronavirusului. A murit singură, la Milano, fără nici un apropiat care s-o asiste.

Toți mor singuri în această perioadă, e adevărat, cine moare nu are dreptul la o slujbă de  înmormântare. Dar istoria Elenei este puțin mai specială și dramatică, pentru că ea este una dintre persoanele care au luptat în prima linie contra acestei pandemii nimicitoare. Povestea ei este spusă de un coleg de serviciu, Giovanni Gardani, pentru publicația „Cremona Oggi”.

Născută în anul 1979 în România, Elena se afla de 15 ani în Italia și lucra ca asistentă medicală la spitalul Oglio Po din Cremona. Jobul ei era în secția de dializă, unde se aflau bolnavi cu grave probleme de sănătate, care aveau nevoie de asistență medicală foarte atentă. Este aproape sigur că de la unul dintre bolnavi a luat virusul care, mai apoi, a ucis-o.

S-a îmbolnăvit cu o lună în urmă, iar după ce situația ei s-a agravat, a fost transferată la Milano, continuând să lupte pentru a se însănătoși. Din păcate, a pierdut această luptă: marți, 7 aprilie, a murit singură, fără niciun aparținător aproape, pentru că trăia singură în Italia, de când se mutase din România.

Părinții și fratele ei au luat legătura cu Ambasada României din Italia pentru a putea duce corpul în țară, ca să-l îngroape în localitatea natală.

„Era o persoană simpatică și veselă, mereu voioasă la serviciu. Își iubea munca și i se dedica din tot sufletul. Era o profesionistă care nu se oprea niciodată din lucru, își iubea pacienții. Acest virus ne-a răpit un om tare bun”, își amintesc colegii ei, care i-au fost ca o familie după sosirea din România.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Klaus Iohannis dă semnalul tăierilor bugetare: „Va fi nevoie de reevaluarea TUTUROR cheltuielilor care se fac din banul public”

VIDEO. Primar PSD arestat când lua „șpagă de pandemie”: cu mască pe figură și mănuși de protecție! S-a ferit de covid, dar l-a lovit flagrantul

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.