Coreea de Nord: interzis să se discute despre slăbirea lui Kim Jong Un! Varianta oficială: liderul suprem „suferă pentru popor”

0
1450
Kim Jong Un

Fotografiile unui Kim Jong Un suplu, deși era cunoscut ca un durduliu spre obez, au făcut senzaţie când au apărut în luna iunie. Se făceau speculații bazate pe problemele lui de sănătate de anul trecut, dar și pe zvonurile că ar fi murit în urma unei intervenţii chirurgicale cardiace eşuate, relatează Marseille News, preluat de Rador.

Oficialii guvernamentali de la Phenian insistă pe faptul că liderul suprem este perfect sănătos. Ei spun că Kim Jong Un a slăbit din cauza îngrijorării pentru poporul său, confruntat cu agravarea penuriei alimentare din cauza pandemiei de coronavirus.

Răpândirea de zvonuri despre sănătatea liderului nord-coreean este considerată de către Guvern o „trădare”, a declarat un cunoscător al realităţii de la Phenian pentru site-ul Radio Free Asia.

Vorbind sub protecția anonimatului, sursa a adăugat că este o „acţiune reacţionară” să vorbeşti despre sănătatea liderului.

„Autoritățile au declarat că pierderea bruscă în greutate nu se datorează unei probleme de sănătate, ci mai curând faptului că suferă în singurătate pentru binele ţării şi al persoanelor în criză”, adaugă aceasta.

Sursa precizează că „nord-coreenilor li s-a spus să nu speculeze” despre pierderea în greutate a lui Kim Jong Un.

„Este prima dată când autorităţile simt nevoia să explice oficial în fiecare regiune că liderul suprem nu are nicio problemă de sănătate”, a mai spus aceeași sursă.

Însă într-un interviu difuzat de canalul public de televiziune KRT în luna iunie, un bărbat anonim declara: „Să-l vezi pe secretarul general respectat Kim Jong Un părând emaciat (foarte slăbit – n. red.) frânge inima poporului nostru”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Mizele fundamentalismului etno-religios de factură legionară promovat la „Serbarea de la Putna”

* Schizofrenia sondajelor: IRES (Dîncu-PSD) cotează PNL la 27%, iar Politico la 18%!

* Dragnea nu mai e „grav bolnav”, cum spunea la tribunal. Acum „e apt de luptă” să-și ia partidul înapoi, anunță pajul său

* Ceas de 21.000 de dolari la mâna cu care Tudorache-Diamant strânge semnături pentru demiterea lui Clotilde Armand

* Adio, Colonele! Te las cu rucsacul tău plin cu pietre, care ți-a încovoiat spinarea. Curea și Andronic să-ți lumineze calea!

* Fostul șef al ANI, Horia Georgescu, se distrează pe un yacht de lux, cu șampanie scumpă, pe Coasta de Azur. Dezvăluirile fugarului Rizea

* Fugarul Rizea: „Dana Budeanu se mărită cu Andrei Hrebenciuc. Acel inel cu diamante, cu care se laudă acum, e luat din banii furați de familia Hrebenciuc, tată și fiu!”

* 15 români au reușit să spargă „zidul de oțel” al talibanilor și să ajungă la aeroportul din Kabul. Unul a fost evacuat în Pakistan, ceilalți vor fi preluați la următorul zbor

* Salima, femeia-guvernator mai curajoasă decât toți generalii afgani, a fost capturată de talibani. Aceștia ar putea s-o execute pentru că a luptat cu arma în mână împotriva lor

* Drama unui afgan din România: mama-deputat și tatăl-general, rămași în Afganistan, sunt vânați de talibani

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here