Schizofrenia sondajelor: IRES (Dîncu-PSD) cotează PNL la 27%, iar Politico la 18%!

8
2474
Vasile Dîncu, șeful IRES

Două sondaje anunțate la interval de trei zile, dar efectuate la distanță de trei săptămâni (Politico – 26 iulie, IRES – 16-19 august) dau rezultate de-a dreptul schizofrenice în ceea ce privește Partidul Național Liberal: 18%, respectiv 27%! Unul dintre cele două sondaje sau chiar amândouă greșesc grav, alimentând lipsa de încredere a populației în asemenea „cercetări”.

Sondajul anunțat joi seară a fost realizat de IRES, institutul sociologic al lui Vasile Dîncu, senator PSD. Chiar Dîncu a prezentat rezultatele, la Digi 24.

La sondaj au răspuns 1.006 persoane, în perioada 16-19 august, iar eroarea este de ±3,1%.

La întrebarea „Dacă duminica viitoare ar avea loc alegerile parlamentare, care este partidul politic pe care l-ați vota?”,35% au răspuns PSD, 27% PNL, 14% USR-PLUS și tot 14% AUR.

Șocantă este diferența de 9 procente dintre scorul atribuit PNL de IRES (27%) față de cel anunțatăcu trei zile în urmă de Politico (18%).

În sondajul PSD-istului Dîncu, PNL (27%) are mai mult chiar decât la alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020 (25,58% la Senat, 25,19% la Camera Deputaților).

IRES acordă și USR-PLUS două procente în plus (14%) față de Politico (12%), plasându-l la egalitate cu AUR.

Sondaje comparative

Partid  ………… Politico ……. IRES

…………………. (26 iulie) … (16-19 august)

PSD …………….. 34 …………. 35

PNL …………….. 18 …………. 27

AUR ……………. 14 …………. 14

USR-PLUS ……. 12 ………… 14

UDMR …………… 5 ………….. 5

PMP …………….. 4 ………….. 2

Pro România … 3 ………….. 2

PPU …………….. 3 ………….. –

PER …………….. 1 ………….. –

ALDE ………….. – …………… 1

79% dintre români cred că mergem într-o direcție greșită

La o altă întrebare, „Credeți că în România lucrurile merg într-o direcție bună sau într-o direcție greșită?”, sondajul IRES a indicat următoarele rezultate:

 • Direcția este greșită ….. 79%
 • Direcția este bună …….. 19%
 • Nu știu/Nu răspund …….. 2%

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Cîțu: „Am 36 de filiale PNL. Filiala Arad a venit în seara aceasta, l-am convins pe domnul Falcă”

* Mizele fundamentalismului etno-religios de factură legionară promovat la „Serbarea de la Putna”

* Dragnea nu mai e „grav bolnav”, cum spunea la tribunal. Acum „e apt de luptă” să-și ia partidul înapoi, anunță pajul său

* Ciolacu despre prietenia cu Hayssam: între chiolhanuri cu icre negre mâncate cu polonicul, narghilea și poker în cabana de vânătoare a lui Ceaușescu și “Era vreun terorist? Mergea pe avioane cu șefii statului!“

* Ceas de 21.000 de dolari la mâna cu care Tudorache-Diamant strânge semnături pentru demiterea lui Clotilde Armand

* Adio, Colonele! Te las cu rucsacul tău plin cu pietre, care ți-a încovoiat spinarea. Curea și Andronic să-ți lumineze calea!

* Fostul șef al ANI, Horia Georgescu, se distrează pe un yacht de lux, cu șampanie scumpă, pe Coasta de Azur. Dezvăluirile fugarului Rizea

* Fugarul Rizea: „Dana Budeanu se mărită cu Andrei Hrebenciuc. Acel inel cu diamante, cu care se laudă acum, e luat din banii furați de familia Hrebenciuc, tată și fiu!”

* Salima, femeia-guvernator mai curajoasă decât toți generalii afgani, a fost capturată de talibani. Aceștia ar putea s-o execute pentru că a luptat cu arma în mână împotriva lor

* Drama unui afgan din România: mama-deputat și tatăl-general, rămași în Afganistan, sunt vânați de talibani

8 COMENTARII

 1. HAIII…, SĂ FIM SERIOȘI: TOATE SONDAJELE ASTEA-S FĂCUTE… „DIN BURTĂ”!!!

  Doar n-o să avem încredere în… stăpânii ruso-chinezi ai „Politico” sau în… GOLANII ăștia d’acilea, „mioritico”-„dâmbovițeano”-„carpat(in)o”-„danubiano”-„pontici” (aldeee… Dîncu, Pieleanu-Ionaș și ceilalți)!

  • Pe cel de la „Politico” scria-mic: „Comandă Moskva-Beijing”, iar p’ăsta a lu’ Dîncu (ULTRA-CUNOSCUT ca fiind un P.S.D.-ist pentru care BANII N-AU MIROS sau… CULOARE-POLITICĂ!!!) scrie-MAAARE: „Comandă Cîțu-Iohannis, pentru campania-internă din P.N.L.”, DAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA?!!!

 2. Atat timp cat procentul PSD plus falanga AUR este constant in ambele sondaje 48%-49% diferentele intre procentele pierzatorilor alegerilor din 2020 PNL si USR in diferite sondaje sunt vax albina. Acesta este semnalul care ar trebui tras de catre sustinatorii coalitiei de centru-noaptea. Fara reforme, meritocratie, eradicarea saraciei, 6% pentru educatie, PSD(AUR) va defila in 2024, va castiga europarlamentarele, va face prapad la locale, va castiga apoi prin mobilizarea locala exemplara alegerile parlamentare cu un scor mai mare ca dragnea in 2016 si in sfarsit isi va pune presedintele.

  • „Centru-noaptea”… ești tu, băăă… „tudor”OV-ule PENIBIL, SLUGOI AL RUSKOILOR ÎMPUȚIȚI (și la PROPRIU!!!), TRĂDĂTOR DE ȚARĂ (IDENTIFICAT-și-MONITORIZAT ca atare de către… S.R.I., că… AVEM CONFIRMAREA, la sesizarea noastră PERSONALĂ, oficială!!!), VÂNZĂTOR DE NEAM, NĂIMIT al PORCULUI și CRIMINALULUI DE PUTIN!!!

   Cât o să ne mai JIGNEȘTI tu aici, cu maximă NESIMȚIRE, măăă… RUSKOIULE, când știi bine că cititorii acestui ziar sunt, TOȚI, susținători ai coaliției de centru-dreapta (P.N.L.-iști, U.S.R.-iști sau U.D.M.R.-iști chiar)!!!

   Vii tu, un SLUGOI-PUTINIST, plătit de la Ambasada Rusiei, și te crezi… deșteeeeept-nevoie-mare: sub pretextul grijii față de actuala formulă de Putere, nu faci altceva, de fapt, decât să BAGI BĂȚUL PRIN GARD (adică: să toooot încerci să bagi zâzanie între P.N.L.-iști și U.S.R.-iști!), SĂ ÎNJURI PARTIDELE COALIȚIEI (și coaliția în ansamblu) și să lauzi CIUMA… ROȘIE-VERDE (P.S.D., A.U.R., Șoșoacă, „Neamul-Românesc” ȘI ALTE SPURCĂCIUNI DE-ASTEA!!!

   P.S. – Apropooo…, PUTIN-al-TĂU/VOSTRU… tot PEDOFIL, toooot PEDOFIL, băăă… SLUGĂ-MUSCĂLEASCĂ ce ești???!

 3. Din pacate pnl-aua nu are urechi sa auda nici ochi sa vada, prea ocupati cu demolarea partidului cand liderii se bat pt ciolan!!!! Sa va fie rusine, datorita unei guvernari absolut idioata, duetul PNL-USRPLUS, fara UDMR, ca astia stiu cum sa cada tot in picioare, or sa se scufunde precum ghiuleaua pe fundul apei, sper sa nu se mai ridice o vreme, daca atata au inteles ei ca vor roamnii sa vada, o lupta prosteasca pt functii si nu pt cei care i-au ales!!!

  • Daaa… CE VINĂ/CONTRIBUȚIE ARE U.S.R.-P.L.U.S. înnn… „ROMMIADA” (căăă… „Țiganiadă”, cum a scris Ion Budai-Deleanu, NU mai avem dreptul s-o numim!!!) voastrăăă…, de la P.N.L.??????!!!

   Vedem că nici acum, când sunteți, ca partid (P.N.L.) în… RAHAT-PÂNĂ-N-GÂT, NU vă mai potoliți oleacă cu atacurile la adresa U.S.R….

   Lumea NU-i proastă în-masă…, a văzut cine a fost și rămâne, în această coaliție guvernamental-parlamentară, ca la BOB: PILOT(-al-REFORMELOR-și-DEZVOLTĂRII/INVESTIȚIILOR!), U.S.R.P.L.U.S. adică, șiii… FRÂNAR(-în-același-sens!), P.N.L.-și-U.D.M.R., daaaaaaaaaaaaaaaa?!!!

   Așadar…, vedeți cum reușiți să vă măturați gunoiul din casă șiii… mai lăsați grija pentru alții!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.