Drama unui afgan din România: mama-deputat și tatăl-general, rămași în Afganistan, sunt vânați de talibani

0
2443
Abrooz, afganul din România cu părinții rămași în iadul din Kabul

Doi soți cu statut înalt în societatea agană – ea deputat, el fost general de armată – sunt vânați de talibani la Kabul. Oamenii stau baricadați într-o cameră, alături de rude, mașina le-a fost luată din curte, iar casa le-a fost devastată. Fiul lor, Abrooz, se află în România, iar Digi 24 l-a găsit și a stat de vorba cu el. Iar prin intermediul lui – cu rudele care trăiesc momente de groază.

Mama lui Abrooz, tânărul afgan stabilit în România, transmite din Kabul: „Toată familia locuiește acum într-o casă mică, deoarece casa în care stăteam a fost distrusă. Eu și copiii suntem demoralizați și cerem ajutor de la Națiunile Unite sau de la țările care se uită la ce se întâmplă în Afganistan. Să le ajute pe femeile care au lucrat pentru Guvern, deoarece nu sunt în siguranță pe viitor”.

Acestea sunt imaginile terorii din Afganistan. Oamenii stau baricadați în case, cu bagajele făcute, și așteapă o salvare din partea autorităților internaționale.

Este și cazul familiei lui Abrooz, tânărul afgan este stabilit în România, care se gândește cu groază la ce se poate întâmpla cu familia sa, află sub teroarea talibanilor.

Abrooz: „Mi-e teamă pentru familia mea, sunt îngrijorat tare. Părinții mei chiar vor să plece de acolo. Au vorbit cu consulatul, cu țările vecine, vor să plece acolo momentan. Mama mea a fost membru în Parlament, parlamentar, iar tatăl meu a lucrat în armată. De aia îmi e frică, pentru că talibanii au zis că i-au iertat pe toți din Guvern, care au fost soldați, dar eu nu cred. Pentru că am văzut imagini cu talibanii care se duc în fiecare casă, le iau mașinile, fură. Nu cred că e pace acolo”.

Chiar în momentul în care Abrooz vorbea prin Skype cu mama lui, aceasta i-a dat teribila veste că talibanii le-au invadat casa.

Abrooz: „Mama a zis că stau toți într-o cameră, aproape 14 persoane, și deja toți vor să plece din Afganisan, mai ales femeile care au lucrat în Guvern, în Parlament. Viața lor este în pericol și mama mea vrea să iasă de acolo. Au bagajele făcute și vor să plece de acolo. Mama mi-a zis că nu poate să iasă din casă și că au venit talibanii și au luat mașinile din fața casei. Au fost și la sora mea. Sora este și ea membră în Parlament și merg talibanii la ei în fiecare zi. Le-au luat mașinile. Zice: «Nu putem ieși afară, că e teroare»”.

Pe telefonul lui Abrooz apare, prin Skype, mama sa

Tânărul afgan speră ca autoritățile internaționale să intervină cât mai rapid pentru a salva viața oamenilor aflați sub teroare.

Abrooz: „Afganistanul e în criză umanitară, e în pericol. America și țările NATO care au fost acolo știu cum sunt talibanii. Aș vrea să intervină cât mai repede, să ajute oamenii. Să nu fie prea târziu, pentru că am văzut ce s-a întâmplat în Siria, în Irak…”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Cîțu: „Am 36 de filiale PNL. Filiala Arad a venit în seara aceasta, l-am convins pe domnul Falcă”

* Mizele fundamentalismului etno-religios de factură legionară promovat la „Serbarea de la Putna”

* Dragnea nu mai e „grav bolnav”, cum spunea la tribunal. Acum „e apt de luptă” să-și ia partidul înapoi, anunță pajul său

* Ciolacu despre prietenia cu Hayssam: între chiolhanuri cu icre negre mâncate cu polonicul, narghilea și poker în cabana de vânătoare a lui Ceaușescu și “Era vreun terorist? Mergea pe avioane cu șefii statului!“

* Ceas de 21.000 de dolari la mâna cu care Tudorache-Diamant strânge semnături pentru demiterea lui Clotilde Armand

* Adio, Colonele! Te las cu rucsacul tău plin cu pietre, care ți-a încovoiat spinarea. Curea și Andronic să-ți lumineze calea!

* Fostul șef al ANI, Horia Georgescu, se distrează pe un yacht de lux, cu șampanie scumpă, pe Coasta de Azur. Dezvăluirile fugarului Rizea

* Fugarul Rizea: „Dana Budeanu se mărită cu Andrei Hrebenciuc. Acel inel cu diamante, cu care se laudă acum, e luat din banii furați de familia Hrebenciuc, tată și fiu!”

* Salima, femeia-guvernator mai curajoasă decât toți generalii afgani, a fost capturată de talibani. Aceștia ar putea s-o execute pentru că a luptat cu arma în mână împotriva lor

* Cea mai mare victimă a pandemiei în tenisul mondial: Simona Halep. E din nou accidentată, s-a retras și de la Cincinnati, după doar un meci. Cariera ei e în pericol

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here