Conspiraționiștii din pandemie își dau jos măștile. Modistul Cezar Ionașcu, delir penibil după ce s-a dus în Rusia: „Au tot ce le trebuie, orașele curate, credința ortodoxă peste tot, mâncarea mai sănătoasă ca oriunde în Europa”

7
1927
Cezar Ionașcu, îndestulat la Moscova

Cezar Ionașcu, consultant de modă devenit celebru în pandemie pentru conspirațiile propagate și îndemnul adresat oamenilor să nu se vaccineze, face acum propagandă Rusiei. Pe contul său de Facebook, modistul povestește extaziat cât de bine o duc rușii, cât de frumoase sunt orașele, ce sănătoasă e mâncarea și ce lider măreț au ei. Cezar Ionașcu tocmai s-a întors dintr-o vizită în Rusia.

Conspiraționistul a luat pauză de la laudele adresate Rusiei și lui Putin doar pentru a-l omagia pe turnătorul la Securitate decedat acum câteva zile, Constantin Bălăceanu-Stolnici. Cezar Ionașcu a căzut în fund de admirație și față de acest sinistru personaj care are pe conștiință oameni și care, decenii la rând, le-a făcut enorm de mult rău la zeci de români de acasă și din exilul anticomunist.

În rest, Rusia pare să-l fi mulțumit pe deplin pe influencerul cu 148.000 de urmăritori pe Facebook, pentru că acesta a făcut un serial în care curg odele. Titlul este edificator: „Rusia astăzi – pace, abundență, credință”.

Creditul pare să se fi terminat pe 19 august, când șirul poveștilor despre cât de bine e în Rusia se încheie apoteotic, cu un rezumat în 10 puncte al concluziilor lui Cezar Ionașcu – un veritabil material de PR, exact ca-n contractele de promovare a unor destinații turistice.

Mai jos, povestea lui Ionașcu despre Rusia – una care depășește, nu de puține ori, granița ridicolului. Textul este conceput exact în stilul propagandei rusești, care nu te îndemnă direct să fii un fan al lui Putin și al Rusiei, dar ți se vorbește admirativ despre ei, despre calitățile lor, ți se spune că nu trebuie să te pui cu ei și că Occidentul e rău.

„Federația Rusă are tot ce-i trebuie. Ea nu are nevoie de alții, alții au nevoie de ea. Are inclusiv un lider. Asta înseamnă să fii lider: POPORUL TĂU SĂ AIBĂ HRANĂ ȘI ENERGIE IEFTINĂ. PENTRU CARE TU ÎȚI PUI PIELEA PE BĂȚ”

„«Rusia este o țară săracă…», «rușii sunt răi», «…vor fi învinși…». De către cine? Cum? Că încă nu-mi revin după experiența călătoriei în Rusia, care a durat mai bine de 10 zile. Cine să-i bată? În ce fel? Ai avut parte, oare, vreodată de o arătare pe care s-o înfrunți, căreia să nu-i poți cuprinde, din privire, lățimea spatelui sau a pieptului? Sau încercând s-o strangulezi să realizezi instant grosimea și densitatea imensă a gâtului său? Aceasta este Rusia. De arătarea asta uriașă se face mișto la știrile noastre. Oare ai noștri știu în ce se bagă cu gesturile astea foarte proaste diplomatic și foarte ofensatoare la adresa celui mai zmardoi din parcare? Chiar știu? Rusia… Și mi-am luat KO. Repet, încă îmi revin. Câteva precizări.

1. Rusia NU ESTE O ȚARĂ SĂRACĂ. Sau este la fel de săracă, raportat la nivelul populației, atât cât este orice altă țară. Doar cu o diferență: în Rusia, dacă ești sărac, chiar ești vai mama ta. Pe de altă parte, să fii bogat în Rusia e… vorbim despre un nivel pe care îl mai putem întâlni în China sau India. Asta cu rapoartele oficiale, vestice, despre primii cei mai bogați oameni ai lumii, care sunt în proporție de 60% pe teritoirul SUA ))))))) – văzând acum Rusia – mă face să râd copios. Asum, dupa această vizită, simt că cei care chiar contează sunt aici, în est, nu în vest. Vorbesc despre bani mulți tare. Și nici măcar nu se văd cu ochiul liber, stau deoparte. Elegant. Cum așa? Efectiv. Se simte în aer. Federația Rusă generează pentru baieții ei deștepți BOGĂȚIE VERITABILĂ, MATERIALĂ, NU DIN CEA PE HÂRTIE SAU PE CREDIT. În mână.

2. Federația Rusă are tot ce-i trebuie. Ea nu are nevoie de alții, alții au nevoie de ea. Are inclusiv un lider. Ceea ce ceilalți nu prea au. Când spun că au tot, chiar au tot și nu prea au nevoie de nimic. Iar dacă au nevoie de ceva în vremea «sancțiunilor» (râd iarăși copios), bagă prin Kazahstan sau Turcia, prietenii lor de o viață. E plin de reprezentanțe Mercedes, Ferrari sau Lamborghini. Plin! Cu vânzări cash. Așa că n-o mai mușcați pe aia cu sancțiunile!

3. Există și Mc, și KFC, și Coca-Cola – doar că au primit nume și prețuri rusești. Apropo – poporul este mai mult decât fericit dacă energia și prețul mâncării sunt decente, spre joase. Asta înseamnă să fii lider: POPORUL TĂU SĂ AIBĂ HRANĂ ȘI ENERGIE IEFTINĂ. PENTRU CARE TU ÎȚI PUI PIELEA PE BĂȚ. La alde noi, invers: vând și pielea mamei lor pentru a merge cu secretara la Mamaia. Offf… Vorbind serios, nota la unul dintre cele mai luxoase restaurante din Moscova a fost la jumătate față de una la Casa di David. Așa, în echivalență ușor forțată. Asemenea, mâncarea din supermarketuri – la prețuri de între 50% – 75% din prețurile de pe la noi. Cu multe facilități pentru mame cu copii și familii – vouchere, pachete, reduceri etc. Vreau și eu aici, acum, în România. Dar ACUM, NU MAI TÂRZIU.

4. Nu vreți să fim ocupați de ruși. Sigur nu vrem – sunt rigizi, duri, unilaterali în abordare, nu negociază. Pentru că asta este ținuta corectă a unui imperiu. Eu chiar nu știu de ce, într-o iresponsabilitate imbecilă, noi susținem, prin conducerea de toată jena și retardată a statului încă numit România, un partener strategic de la 4.000 km, alături de care băgăm un băț prin gardul vecinului de la 100 km. Nu înțeleg de ce. Nu, nu vrem conflict deschis cu rușii. Nu vreau, personal, și nu vrei sigur să te pui cu oamenii ăștia. Repet, sunt prea mari și prea răi. Mult mai răi decât ne putem imagina. Și vorbesc aici de răutatea celui care e zgândărit, enervat, de 1.000 de ori mai mare ca tine și care te poate ucide cu un strănut.

5. Orașele rusești, altele decât Moscova, sunt curate, vii, civilizate, educate – cu mult mai multe repere culturale decât îți poți imagina vreodată – Rostov, Soci, Vladimir, Sankt Petersburg etc.

6. Magazinele și mall-urile rusești sunt pline de marfă bună, ieftină și importată DIN TOATĂ LUMEA. Nimeni, mai ales din industria luxury, nu-și permite și nu-și va permite curând să nu aibă client ruși și chinezi – au rămas și vor rămâne o mare bucată de timp SINGURII CUMPĂRĂTORI importanți. Cu cash, pe cash.

7. «La distanță de Moscova e sărăcie lucie». Da?! Ia studiați filmulețele! O fi. Pentru putori sau leneși sau cei care nu vor ceva cu viața lor, sărăcia e în orice colț de glob. Într-o țară cu o populație de peste 200 milioane de locuitori (minciună flagrantă, Rusia are oficial 144 de milioane de locuitori – n. red.), să fii rezident și să nu faci bani cu lopata, dai dovadă ori de mare puturoșenie, ori de retard.

8. Credința ortodoxă este la tot pasul: veche, vie, aspră și NENEGOCIABILĂ. Și asta mă unge pe suflet. Foarte greu de îngenuncheat un popor cu credință. D-aia tot spun: eliminare untold-uri, scălâmbăieli, glume proaste, hăhăleli, manele la maxim, nebărbat, nefemeie, necredință, needucație. Lăsați prosteala venită pe țeava de evacuare dejecții din vest întru slăbire accelerată a populației! Veniți înapoi la familie – credință – bărbat – femeie! Ca să refacem cetatea asta românească!

9. Mâncarea este una sănătoasă – mult mai sănătoasă decât am văzut și gustat în toată Europa. Cumva, se are grijă de oameni. Într-un mod specific și poate ciudat pentru unii, dar spre exemplu mama de peste 5 copii în Rusia primește lunar echivalentul a 1.600 de euro și are scutire pe viață de taxe și impozite. Prin decret prezidențial. La noi, președintele nu are copii…

10. Mă voi întoarce în Rusia cât de curând pentru a continua să aduc din acest bogat teritoriu alte și alte înțelesuri pentru oameni. Dintre cele care să conteze în supraviețuirea noastră, a tuturor. Formula vestică este una falimentară, din păcate. Nici cea rusească nu este una, poate, de un real succes. Dar ne trebuie calea noastră, cea românească. Cu băgare de puțin sânge în instalație, o vom identifica curând.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Penetrarea Chinei la vârful statului român. Episodul 1: Iohannis și Ciolacu dau undă verde companiei Lenovo să intre pe piața 5G. Episodul 2: Premierul Ciolacu îl reactivează pe Ponta consilier

* Lider PNL, necruțător după aducerea lui Ponta în Guvern: „E omul Partidului Comunist Chinez, un aliat al fasciștilor de la AUR, consiler asumat al lui George Simion”

* A murit un turnător odios al Securității: Bălăceanu-Stolnici. Cazul Vlad Georgescu – Radio Europa Liberă

* Elogiu grețos adus de un lider PNL sinistrului turnător al Securității: „un spirit rarisim”, „rafinat”, „generos cu natura umană”, „un credincios într-un secol al activismului periculos”

* CTP: „A sucombat unul dintre cei mai vomitivi turnători din istoria Securității”. Primise Ordinul „Sfântul Ioan Gură de Aur”!!!

* Stolojan: „Reforma de acum a pensiilor speciale e o caricatură. Cei care se revoltă contra PNRR nu înțeleg nimic”

* Ciolacu și trei miniștri se duc la Bruxelles să cerșească dreptul de a supra-îndatora România, pentru a păstra pensiile speciale și a-și salva clientela nesătulă

* Ucraina confirmă oficial că George Simion are interdicție de a intra pe teritoriul său, „în scopul asigurării securității statului”. Motivul: întâlnirile liderului AUR cu șefi ai spionajului rusesc, la Cernăuți

* Încă o pensionare rușinoasă, după cea a șefului DNA: procurorul general „a tras pe dreapta” la 50 de ani, cu o pensie de peste 5.000 de euro!

* Orlando Teodorovici se gudură grețos pe lângă Șoșoacă: „S.O.S. este un partid frecventabil” / „Doamna Șoșoacă este omul cu care poți să faci echipă” / „Oamenii din S.O.S. vor binele României”

7 COMENTARII

  1. Toti astia care iubesc Rusia de ce nu se muta acolo?

    E asa de bine in Rusia ca 100 ruble au ajuns sa faca 1 cent. Razboiul cu Ucraina o sa le toace resurse importante si vremea dictaturii pe fata o sa vina curand cand Putlerul nu va mai putea controla tara.

  2. D-asta s-a intors in tara in care presedintele nu are copii. De prea mult bine cat a trait in Rusia! Doamne, filmuletele alea put de la o posta a propaganda kaghebista, iar in magazinele alea pe care le prezinta nu exista cumparatori. Cu ce dreaq le-a filmat? Le-a filmat el sau le-a primit de la ambasada Rusiei mincinoase? Plus ca lauda faptul ca in Rusia se gaseste mancarea cea mai curata de pe fata pamantului, dar prezinta mancarea aia „imputita” a occidentalilor, care mancare cica s-ar gasi in supermarketuri rusesti. Aceeasi mancare se gaseste si in supermarketurile noastre. Numai ca asta-i pute, ca de, nu-i din Rusia. Niste fake-uri mai mari nici nu se putea. Greata enorma!

  3. E insurat cu o rusoaica, ce asteptari aveti, sa laude Ucraina? Una e cultura rusa si alta e sa sprijini regimul criminal de la Kremlin cu propaganda gheboasa! Probabil ca pe la bogatii din Rusia, pe unde s-a plimbat el, a vazut curatenie si abundenta, dar ce faci cu ceilalti, marea masa de drojdieri spalati pe creier inca de la gradinita? Oricum, studiile tot in Vest le-a facut, nu in Rusia!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here