Consilierul lui Zelenski: „Putin a pierdut lupta pentru Mariupol. Băieții noștri vor ieși de-acolo și-i vor arde pe ocupanți”. Secretul rezistenței celor din Batalionul Azov: zidurile de beton, groase de 4 metri, de la buncărul combinatului lui Ahmetov

0
12790
Aleksei Arestovici

Aleksei Arestovici, consilierul președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, arată un optimism incredibil în legătură cu situația celui mai devastat oraș mare din Ucraina: Mariupol, port la Marea Azov.

Aleksei Arestovici declară că Federația Rusă a pierdut efectiv bătălia pentru Mariupol. Anunțul său, exprimat pe YouTube, în cadrul unui dialog cu jurnalista Iulia Latînina, vine după ce dictatorul criminal Vladimir Putin i-a ordonat ministrul Apărării de la Moscova, Serghei Șoigu, să nu atace combinatul metalurgic Azovstal.

Oficialul de la Kiev spune că luptătorii ucraineni vor continua să-i distrugă pe invadatori până când se va găsi o soluție politică privind soarta orașului devastat de bombardamente.

Arestovici: “Ei (rușii – n. red.) au anunțat că nu vor mai ataca. Și au transferat o parte din unități în nord, unde sunt acum principalele lor eforturi. Le este inutil să asalteze Azovstal, pentru că vor suferi pierderi grele. Acolo sunt pereți de 4 metri grosime. Pe cei din Azov nu trebuie să-i aperi, trebuie să te aperi de ei”.

El a amintit, de asemenea, de ultimatumul președintelui Volodimir Zelenski, care a spus că va înceta negocierile cu Federația Rusă dacă armata inamică îi va lichida pe toți militarii din batalionul Azov adăpostiți în subteranele combinatului: „Și rușilor le este frică de acest lucru, pentru că ei cred că în cazul încetării negocierilor, ridicarea sancțiunilor va fi imposibilă”.

În opinia lui Arestovici, Federația Rusă nu are suficiente trupe pentru a înconjura toată zona Azovstal, întinsă pe 11 kilometri pătrați.

„Azov și restul băieților vor ieși de-acolo și îi vor arde pe ruși. Au anunțat la nivelul președintelui Federației Ruse că acolo nu se întâmplă nimic, nu va fi niciun atac. Dar acolo vor fi lupte în fiecare zi până când problema se va rezolva politic”, a mai punctat consilierul lui Zelenski.

Combinatul Azovstal din Mariupol îi aparține lui Rinat Ahmetov, patronul clubului de fotbal Șahtior Donețk. Considerat cel mai bogat om din Ucraina, acesta îl consideră pe Vladimir Putin „un criminal”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Înalt oficial militar american: Rusia a pierdut 25% din puterea de luptă inițială

* Morți suspecte printre oligarhii ruși: acuzați de Putin de „trădare”, ei „se sinucid” după ce-și omoară familiile

* Rusia o amenință pe Maia Sandu: „Va ajunge la groapa de gunoi a istoriei. Răspunsul nostru va fi dureros”. Motivul: Parlamentul Moldovei a interzis simbolurile agresiunii în Ucraina

* Rusia amenință tot mai primitiv, Finlanda nici n-o bagă în seamă: dezbate în Parlament aderarea la NATO. „Moscova a devenit nemiloasă, imprevizibilă şi agresivă”

* Un comandant rus și-a trimis militarii să omoare civili în Dnipropetrovsk, deși acolo locuiesc fiicele sale din prima căsătorie. Anastasia și Viktoria nu vor să mai audă de teroristul lor tată

Alt 8-lea general rus lichidat în Ucraina era fiul unui ofițer sovietic care a participat la masacrul de la Katyn, din 1940, împotriva ofițerilor polonezi

Primul deputat rus care-l înfruntă pe Putin: „Toți susținătorii așa-zisei «operațiuni militare speciale» vor regreta amarnic”

VIDEO. Cecenul Kadîrov, „luptătorul de pe Tik-Tok”, îi cere lui Putin să dea cu arma nucleară în ucraineni, „ca să nu mai glumească pe seama noastră”

Discurs scelerat al Moscovei: se cere exterminarea poporului ucrainean! Ria Novosti: „Naziștii trebuie uciși în număr cât mai mare. Nu doar elitele! Cei mai mulți oameni sunt vinovați, sunt naziști pasivi”

„Dezgustător! Această Șoșoacă, sluga lui Putin, reprezintă cea mai hidoasă expresie a unui politician vândut. Act de trădare națională”

Medic faimos despre Putin: „Trăim lângă un câine turbat. Nu trebuie să-l tachinăm, ci să devenim urgent atât de puternici, încât să nu ne mai fie frică de el”

* AUDIO. Ucrainenii fac astăzi exact ce ar fi trebuit să facă românii în 1917 și 1940. Neagu Djuvara era de aceeași părere

* Valeriu Zgonea, fost președinte al Camerei Deputaților, are două surse de venit. Soția sa are funcție mare la stat

* Autorii rușinii de la Târgul de Turism din New York sunt „cei mai mari sinecuriști”, plătiți de statul român „cu 6.000-12.000 de euro pe lună”

* Patronul ziarului „Adevărul”, trimis în judecată în dosarul Romvag Caracal. Prejudiciul: 32,6 milioane de euro. Burci e plecat în Emirate

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here