Colonelul Kondrașkin, comandantul Brigăzii 31 de parașutiști ruși – ucis în tentativa de a salva rămășițele Brigăzii 72 de pușcași motorizați. Brigada 31, unitate de elită, participase la bătălia de pe Aeroportul Hostomel

2
1158
Colonelul Andrei Kondrașkin, comandantul Brigăzii 31 de Asalt Aeropurtat și unul dintre cei mai experimentați ofițeri ruși, a fost ucis în luptă de ucraineni

Armata rusă continuă să piardă forțe importante, de elită, și ofițeri superiori cu experiență în bătălii de uzură pe frontul ucrainean. Se raportează uciderea colonelului Andrei Kondașkin, comandantul Brigăzii 31 de parașutiști, unitate care fusese trimisă în zona Andriivka, din zona de est a frontului, ca să salveze rămășițele unei alte formațiuni nimicite de ucraineni, Brigada 72 pușcași motorizați.

În ultima săptămână, în timp ce toată lumea era atentă la bătăliile din sudul Ucrainei, pe frontul din Donbass s-a petrecut o catastrofă militară pentru ruși. Ucrainenii au spart frontul și au încercuit Brigada 72 pușcași motorizați. A fost un masacru, doar foarte puțini dintre membrii acestei brigăzi reușind să scape din satul Andriivka.

Gaura din front a produs o destabilizare a situației, în vâltoare au fost atrase alte două unități rusești, Brigăzile 57 și 85 de pușcași motorizați, care au suferit, de asemenea, pierderi îngrozitoare.

Comandamentul armatei ruse a decis, în aceste condiții, să arunce în luptă una din prețioasele unități de elită, Brigada 31 de asalt aeropurtat (parașutiști). Acest fel de formațiuni, compuse din militari mai bine antrenați și echipați, sunt ținute în rezervă, cu scopul de a fi folosite în operațiuni complexe, în general misiuni speciale ori ofensive importante.

Folosirea Brigăzii 31 de asalt aeropurtat pentru a remedia situația în zonă arată cât de gravă este situația la Andriivka pentru ruși.

Numai că nici măcar această unitate de elită n-a avut rezultatele scontate. Supraviețuitorii Brigăzii 72 pușcași motorizați n-au putut fi salvați, frontul n-a fost stabilizat și s-au înregistrat pierderi mari, inclusiv colonelul Kondrașkin pierind în luptă. Cel mai probabil, Kondrașkin a fost licihdat de o dronă sau de o rachetă trasă de un avion ucrainean.

Brigada 31 de asalt aeropurtat a participat la invazia Ucrainei încă din prima zi, fiind printre unitățile care au debarcat pe Aeroportul Hostomel, în încercarea din 24 februarie 2022 de a prelua controlul asupra acestui punct strategic aflat la nord de Kiev.

Pe contul ucrainean de Twitter „OSINT” a fost descrisă, pe scurt, situația de la Andriivka.

„Comandantul uneia dintre formațiunile militare de elită ale forțelor armate ruse – comandantul Brigăzii 31 de Asalt Aeropurtat, colonelul Andrei Kondrașkin, a fost ucis. Acest lucru a fost raportat de celebrul trădător și unul dintre comandanții de teren ruși Alexander Hodakovski. Brigada 31 de Asalt Aeropurtat a luat parte la toate bătăliile majore ale războiului, începând cu aterizarea pe Aeroportul Hostomel. Acum, Brigada 31 se afla în apropiere de Bahmut, unde Kondrașkin îndeplinea în mod special sarcina de a respinge atacurile Brigăzii a 3-a de Asalt (ucrainene – n. red.) și ale unităților atașate acesteia la sud de satul Andriivka, pentru a împiedica capturarea resturilor Brigăzii 72 de pușcași motorizați, pe care soldații noștri le terminau chiar în sat. Cu toate acestea, Kondrașkin nu a reușit să ducă la bun sfârșit sarcina. O serie de fortificații ale Brigăzii 31 de Asalt Aeropurtat au fost complet distruse, iar avioanele de atac ucrainene au străpuns în sat prin sectorul de apărare al lui Kondrașkin.

Circumstanțele exacte în care a fost ucis Kondrașkin în timpul acestor bătălii nu sunt încă cunoscute. Dar lichidarea comandantului uneia dintre formațiunile de atac rusești este o realizare serioasă. În bătăliile pentru Andriivka, după cum se știe acum, a fost distrus un număr mare de personal de comandă al Brigăzilor 57, 72, 85 de pușcași motorizați și al Brigăzii 31 de Asalt Aeropurtat din forțele armate rusești”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Mafia PSD: Agenția care a pierdut 740 de milioane de euro din PNRR pentru spitale e înțesată de PSD-iști care primesc sporuri uriașe tocmai pentru a atrage bani europeni în Sănătate!

* Europarlamentar român: „Criminalii din Guvern refuză banii UE pentru că nu pot să-i fure!” Solicitare oficială către Comisia Europeană să respingă cererea lui Ciolacu de a tăia din PNRR finanțarea de 740 de milioane de euro pentru spitale

* VIDEO. Lui Ciolacu i-a explodat în nas minciuna „9,4%”! Acum își contrazice propria mitomanie: de un an tot clămpănea că „nu putem mări pensiile din cauza plafonului de 9,4% din PIB, pus de USR în PNRR”

* În plină criză, Guvernul Ciolacu dă ilegal 180.000 de euro televiziunii lui Pandele, ca să trimită caravana lui Mircea Radu prin Europa

* VIDEO. Ură viscerală și propagandă rusească delirantă în emisiunea lui Marius Tucă. Istoricul Armand Goșu desființează minciunile „analistului” Hartmann: „Nimeni, în afara lui Putin, nu susține asta!”

* Declarație dementă a ministrului Justiției: „În România sunt milioane de consumatori de droguri, nu pot fi băgaţi cu toţii la închisoare”. Ar însemna că cel puțin un român din 7 se droghează!!!

* PAPAHAGI: Ce scârbă îmi e de toată această bandă de ticăloși!

* Miza politică a lui Teodosie „Mache” Tomitanul – scaunul de Patriarh al BOR, oferit de o posibilă guvernare naționalist-filetistă „de AUR”

* Cei trei care au nenorocit-o pe Simona Halep: francezi din echipa lui Mouratoglou, fostul antrenor al Serenei Williams. ITIA face lumină: cei trei sunt fizioterapeuta, directorul cu pregătirea fizică și însuși Mouratoglou

* Hoție ca-n codru la Farul – FCSB 0-1! Penalty inventat de arbitrul Colțescu, care a refuzat să consulte VAR-ul. Bonus: gafă macabră a lui Gică Popescu

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here