Clotilde a depus cerere pentru suspendarea activității Romprest: „Operator șantajist. Acum, cel mai ușor este ca licența să fie ridicată“

10
3344

Clotilde Armand, primărița Sectorului 1, a anunțat miercuri, citată de G4Media.ro, că a depus deja cerere pentru suspendarea licenței de funcționare a Romprest, compania de salubritate care până acum a declanșat două crize ale gunoiului refuzând să ridice deșeurile. Cererea a fost depusă la Autoritatea Națională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice (ANRSC), edilul arătând că Romprest a recurs la șantaj.

Primărița Sectorului 1, care miercuri dimineață a fost atacată de un individ când aștepta cu mașina la semafor, este ținta unei violente campanii de linșaj mediatic orchestrată de sistemul conectat la bugetul de stat. Posturile de televiziune ale oligarhilor, PSD-ul, avocați, diverși apropiați ai foștilor edili social-democrați și firme rămase fără contractele din bani publici și-au dat mâna s-o “curețe” sau, cel puțin, „s-o dea pe brazdă“.

Istoria unui război pe viață și pe moarte cu clientela care nu se dă dusă de la conducta cu bani publici

Până acum, Clotilde n-a cedat și promite că n-o va face nici în continuare. Războiul cu Romprest a izbucnit în decembrie 2020, după venirea noii primărițe în funcție. Compania de salubritate înființată de răpostatul Florian Bușcă, alias Walter, acum controlată de mai mulți acționari, și-a amintit brusc, după ce PSD-istul Daniel Tudorache a pierdut alegerile pentru primărie, că nu i se mai plătiseră facturile de câteva luni.

Exact înaintea alegerilor parlamentare din 6 decembrie, Romprest a încetat să mai ridice gunoiul din Sectorul 1, de criză și nemulțumirea oamenilor luați prin surprindere folosindu-se prompt PSD și televiziunile care o atacă pe Clotilde.

Scandalul s-a repetat săptămâna trecută, când Romprest a refuzat 5 zile să mai ia gunoiul, invocând datorii.

Clotilde i-a cerut prefectului declararea stării de alertă. Acesta ezită și spune că așteaptă un raport

Contractul cu Romprest a fost semnat în 2008 de fostul primar liberal Andrei Chiliman pe o perioadă incredibil de mare: 25 de ani. Clauzele sunt înrobitoare pentru primărie, care n-are aproape niciun drept și foarte multe obligații. Tarifele plătite de autorități pentru ridicarea gunoiului în Sectorul 1 sunt de 4-5 ori mai mari decât în alte orașe sau sectoare ale Bucureștiului. Firma poate să oprească oricând ridicarea gunoaielor fără să riște mai mult de o penalizare de 0,06% pe zi (câteva mii de euro). În schimb, Primăria nu poate rezilia unilateral contractul, iar Romprest are monopolul asupra acestei activități de salubrizare în sector până în 2032!

Clotilde Armand a solicitat prefectului Capitalie, Alin Stoica, să declare stare de alertă sanitară în Sectorul 1, ceea ce i-ar permite să rezilieze actualul contract de salubrizare și să încheie un altul, la prețuri normale și cu o firmă care chiar vrea să facă treabă.

Prefectul însă ezită să ia această măsură, trage de timp și acum spune că așteaptă un raport al Gărzii de Mediu înainte să ia o decizie.

Dan Voiculescu se pregătește de atacul final

În urmă cu două luni, al doilea cel mai important acționar al Romprest a dat publicității un comunicat în care dezvăluia că administratorii companiei plătesc “sume exorbitante” unor posturi TV pentru ca acestea să o linșeze mediatic pe Clotilde Armand.

Dan Voiculescu a dat ordin partidului său, în urmă cu câteva zile, să înceapă strângerea de semnături pentru un referendum de destituire a primarilor Nicușor Dan și Clotilde Armand, cei care i-au învins la alegeri pe oamenii oligarhului, Gabriela Firea și Daniel Tudorache. Antena 3 și România TV au început, simultan, un atac violent, acuzând că bucureștenii ar fi infectați intenționat de cei doi primari, care ar trebui să plece.

Ce a spus Clotilde Armand miercuri despre războiul gunoaielor cu Romprest

„Este un șantaj, este inadmisibil. Acest operator de salubritate (Romprest – n.red.) lucrează pentru statul român și nu invers! Am văzut gunoaie, muncitorii dădeau cu jet de apă pe carosabil și pe gunoi, fără să le ridice. Este șantaj, inacceptabil. În orice capitală europeană s-ar fi oprit acest șantaj!

Am făcut solicitare către ANRSC  pentru ridicarea licenței acestui operator șantajist. Primăria a avut mereu același punct de vedere. Suntem gata să-i plătim pe sortatori direct, nu prin firma de salubritate. Am făcut deja o plată de 9 milioane în luna mai, dar banii n-au ajuns la sortatori.

Noi dorim ca sortatorii să fie plătiți direct. Noi am crezut că operatorul va fi de acord cu această soluție normală, dar ei vor să continue șantajul. E foarte grav.

Cer în continuare starea de alertă. Mi-ar permite să plătesc direct la sortator, să am un operator. Mi-ar da niște instrumente pe o perioadă limitată de timp, în 30 de zile, o perioadă rezonabilă de timp. După ce se instaurează situația de alertă o să avem o soluție de backup. În prima oră când vedem că operatorul nu respectă contractul, legea, reinstaurăm starea de alertă.

Romprest vrea ca noi să nu mai contestăm nici o factură, ceea ce nu se poate. O parte din banii plătiți pentru Romprest erau pentru sortatori.

În calitate de consilier local am avut mereu aceeași linie. Ca să decontăm costurile, trebuie să știm care sunt aceste costuri. Am cerut acest drept de control, care îmi permite să știu care sunt costurile efective ale operatorului, ca să știu că avem niște tarife care corespund. Sunt tarife de cinci, de zece ori mai mari decât cele prezentate la licitație.

Tarifele care se fac la ora actuală nu au nici o legătură cu realitatea și cu costurile efective. Acest litigiu comercial nu are nici o legătură cu ridicarea gunoiului. Este interzis prin lege să nu ridici gunoiul când ai o delegare de serviciu public.

Această stare de alertă mi-ar permite să am o soluție de rezervă. Sunt mai multe variante, rezilierea contractului e un alt subiect. Acum, cel mai ușor este ca licența să fie ridicată.“

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Antena 3 și RTV pregătesc referendumul pentru demiterea lui Nicușor Dan și a lui Clotilde Armand. Cei doi sunt acuzați că „infectează intenționat populația”

* Amenzi grozave pentru Cerva, Tudy și încă doi „protestatari RTV”: 38.000 de lei costă gunoaiele aruncate lui Clotilde Armand!

* Mama premierului Florin Cîțu a murit la 7 zile după ce George Simion a târât-o într-un potop de minciuni

* Radu Moraru: „Aș vrea să-i agăț în cârlig pe preoții trădători care-i îndeamnă pe oameni să se vaccineze” / „S-ar putea să nu mă mai vedeți niciodată, în nicio emisiune!”

* VIDEO. Demența starețului Zenovie: „După vaccinare, pielea oamenilor se va umple de solzi, ca la pești” / „Vor fi zombi, ca drogații” / „Planul lor criminal, de genocid în lume…”

* Liderii AUR au votat împotriva propriei legi, prin care ziceau că elimină subvenția pentru partidele politice!

* Dezvăluiri despre averea lui Gigi Becali: „Are pământuri de două miliarde de euro. 5.000 de ani nu rămâne fără bani”

* Top 3 al moderatorilor TV, în viziunea lui Ion Cristoiu: 1. Gâdea (Antena 3); 2. Ciutacu (RTV); 3 Cristache (TVR)

* VIDEO. Macron, pălmuit de un protestatar. Agresorul l-a păcălit cu o diversiune: i-a întins mâna stângă și l-a lovit cu dreapta

* Naționala de fotbal a României, cele mai proaste rezultate din ultimii 60 de ani! Mirel Rădoi continuă să-și roadă unghiile…

10 COMENTARII

  1. Patronii și administratorii/directorii „ROMPREST” trebuie să răspundă… (ȘI!) PENAL, pentru HOȚIILE și PORCĂRIILE comise înainte și după noiembrie 2020!!!

  2. Este clar ca mafiotii de la Romprest trebuie reziliati si haituiti in toate instantele, civile, penale pentru a stabili un precedent si a avertiza mafiotii din alte localitati ca nu vor mai fi tolerati. Toata mafia gunoaielor din toata tara tremura de frica ca Clotilde va reusi. Daca ea reuseste la Bucuresti vor prinde curaj si primarii nou alesi din orasele mai mici si comune sa se lupte cu mafia mostenita in administratiile locale.

  3. Este ca si cand tot marioneta Cliseru „10 August” ocupa postul de prefect.

    Respect, Clotilde, si putere de munca, romanii progresisti te sustin! – asta elimina aproape in corpore clasa politica actuala.

    In plus PNListii din consiliul sectorului 1 continua sa ii puna bete in roate lui Clotilde.

    PNL + PSD = USL exista

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here