Mihai Șora nu se sperie de amenințările lui Dan Voiculescu. Filosoful de 104 ani nu retractează nimic, ci îl ridiculizează încă o dată pe „turnătorul cu ifose de intelectual”

5
6132
Mihai Șora - Dan Voiculescu

„Războiul rece” dintre filosoful Mihai Șora (104 ani) și infractorul Dan Voiculescu (74 de ani) a fost deja câștigat de venerabilul gânditor. Somat de patronul Antenelor să retragă un text acid de pe Facebook, altfel va fi târât prin tribunale, Șora a ales să nu reatracteze nimic. Mai mult, l-a ridiculizat o dată în plus pe temutul Varan.

Dialogul dintre cei doi a avut trei episoade, pe un traseu interesant: Mihai Șora a scris două texte pe Facebook, Dan Voiculescu l-a „notificat” prin intermediul avocaților!

Totul a pornit de la faptul că Editura Academiei Române i-a publicat lui Dan Voiculescu o carte, „Umanismul pragmatic”.  Mihai Șora a criticat această asociere dintre Academie și „turnătorul cu ifose de intelectual ale cărui fapte de corupție și poluări din spațiul mediatic, prin mercenarii angajați la trustul său, sunt îndeajuns de cunoscute oricărui om onest, cu mintea clară”.

Dan Voiculescu a replicat printr-o amenințare, trimisă prin avocați: „Vă solicit să retractați, de îndată, postarea de pe rețeaua de socializare Facebook referitoare la subsemnatul. În cazul în care nu veți da curs prezenței notificări, mă voi adresa instanțelor judecătorești competente, urmând ca dvs. să suportați costurile unui asemenea demers”.

Răspunsul lui Mihai Șora în fața acestei amenințări? Magnific, în cheie literar-securistică: „Manole și Felix”! Adică, Mugur Isărescu și Dan Voiculescu (primul a girat apariția volumului celui de-al doilea).

Episodul 1 (29 mai): Prima postare a lui Mihai Șora

„Aflu că Editura Academiei Române îl publică pe Dan Voiculescu, turnătorul cu ifose de intelectual ale cărui fapte de corupție (pentru care a fost condamnat penal) și poluări din spațiul mediatic, prin mercenarii angajați la trustul său, sunt îndeajuns de cunoscute oricărui om onest, cu mintea clară, pentru a nu putea fi nici minimizate, nici trecute cu vederea.

Cum a ajuns un asemenea personaj să pună numele Academiei pe copertă? Prin ce complicități, legături subterane, transfer de fonduri (căci, în mod probabil, au fost cumpărate niște «indulgențe» acolo)?

(…) Publicarea lui Dan Voiculescu la Editura Academiei reprezintă o insultă nu doar pentru abstracția numită «instituție», cu siglă și ISBN, ci tocmai pentru oamenii care gândesc ai României, fie că sunt academicieni sau nu.

(…) Dan Voiculescu este liber, firește, să-și publice scrierile, însă Editura Academiei nu are libertatea de a-și macula numele și portofoliul cu un asemenea «autor».”

https://www.facebook.com/mihaisora/posts/330356288461692

Episodul 2 (31 mai): Notificarea lui Dan Voiculescu

„În mesajul postat de dvs. pe pagina de Facebook sunt folosite cuvinte cu caracter jignitor la adresa subsemnatului, cum ar fi «turnător cu ifose de intelectual», «asemenea autor» și sunt aduse acuzații cum că aș fi ajuns să public la Editura Academiei Române prin «complicități, legături subterane, transfer de fonduri (căci, în mod probabil, au fost cumpărate niște „indulgențe” acolo)».

În condițiile în care nu există nicio dovadă în sensul că acuzațiile privind «complicități, legături subterane, transfer de fonduri» sunt reale, se constată că dvs. ați depășit limitele acceptabile ale libertății de exprimare, afirmațiile reprezentând un atac îndreptat împotriva subsemnatului. Referitor la cuvintele jignitoare, cum ar fi «turnător cu ifose de intelectual» și «asemenea autor», acestea nu pot fi justificate în niciun context.

Pentru aceste motive, vă solicit să retractați, de îndată, postarea de pe rețeaua de socializare Facebook referitoare la subsemnatul. În cazul în care nu veți da curs prezenței notificări, mă voi adresa instanțelor judecătorești competente, urmând ca dvs. să suportați costurile unui asemenea demers.”

Episodul 3 (2 iunie): A doua postare a lui Mihai Șora

„Ați învățat la școală despre Manole și Ana, Felix și Otilia…

Realitatea este alta: Manole și Felix.

Restul e literatură.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Cum l-a publicat turnătorul „Manole” (Isărescu) pe turnătorul „Felix” (Dan Voiculescu) la Editura Academiei Române. Rețelele securiste sunt active și după 31 de ani de la dispariția Securității

* O veste bună de la Comisia Europeană: intrăm în Spațiul Schengen! Marile avantaje pe care ni le aduce noul statut

* Marele jaf de la Capitală. Contracte rămase de la Firea: 400 de lei pentru înlocuirea unei șipci la o bancă, 4 lei pentru golirea unui coș de gunoi

* Guvernul a prezentat PNRR: în 5 ani se fac 434 km de autostradă, 311 km cale ferată modernizată, 3.000 km de șosele pentru biciclete, 45.000 hectare împăduriri

* Deputatul Lasca, „aghiotantul” Șoșoacăi, condamnat definitiv: 2 ani de închisoare cu suspendare, pentru că a bătut un șofer în trafic

Șoșoacă: „Veți fi pseudo-oameni, o altă specie! Vaccinul îl înlocuiește pe Dumnezeu, modifică structura ADN-ului! Provoacă avorturi, sterilitate. Experimentul va dura până în decembrie 2023”

E groasă: Ciolacu îl „izolează” pe Iohannis! „Nu mai stau de vorbă cu el până nu-și cere scuze pentru «Ciuma Roșie»”. Ghinion: președintele n-a spus niciodată „Ciuma Roșie”!

Furie în Italia: ucigașul judecătorului Giovanni Falcone a fost eliberat „pentru bună purtare”! A participat la peste 100 de asasinate. A răpit, omorât și dizolvat în acid un copil de 11 ani

* Lukașenko se dă de gol: l-a capturat pe Protasevici, deturnând un avion, pentru a-i face un serviciu lui Putin! Acum își dă prizonierul pe mâna separatiștilor pro-ruși din estul Ucrainei, să-l „interogheze” pentru că „a omorât oameni în Donbass”

* Ne râde Caucazul: România – Georgia 1-2! Cât o să-și mai roadă unghiile Mirel Rădoi pe banca naționalei de fotbal?

5 COMENTARII

  1. Sincere FELICITARI si urari de SANATATE, domnului Sora! FELICITARI pt.art.Robert Mateescu! S-aveti, in continuare SUCCES, alaturi de Laurentiu Ciocazan, Grigore Cartianu si intreaga Redactie!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.