Deputatul Lasca, „aghiotantul” Șoșoacăi, condamnat definitiv: 2 ani de închisoare cu suspendare, pentru că a bătut un șofer în trafic

0
2531
Diana Șoșoacă și Mihai Lasca, în campania electorală, sub sigla AUR. Acum, ea ea e senatoare, iar el deputat

Deputatul Mihai Ioan Lasca (41 de ani) a fost condamnat definitiv, miercuri, la 2 ani de închisoare cu suspendare și 120 de zile de muncă în folosul comunității, sub acuzația de loviri și alte violențe, anunță Bihorjust.ro.

Lasca a fost ales deputat în decembrie 2020, pe lista AUR, în județul Bihor. După două luni a fost exclus din partid, împreună cu senatoarea Diana Iovanovici-Șoșoacă (aleasă pe lista AUR Iași), al cărei aghiotant a devenit la protestele CapVid (anti-mască, anti-vaccinare).

Prin sentința definitivă dată astăzi, Curtea de Apel Oradea a respins ca nefondat apelul lui Ioan Mihai Lasca și a menținut condamnarea dată, în noiembrie 2020, de Judecătoria Oradea.

Mihai Lasca a fost acuzat că, pe 24 august 2019, pe DN79 (Oradea – Salonta), la ieșirea din Nojorid, a blocat o mașină în trafic și l-a luat la bătaie pe cel aflat la volan.

Victima le-a povestit judecătorilor că, după ce autoturismul i-a fost blocat, Lasca a coborât din mașina sa și a încercat să deschidă portiera șoferului. Pentru că nu a reușit, a rupt ștergătorul din partea stângă și s-a îndreptat spre portiera din dreapta-față. A deschis-o și a urcat în vehicul, unde l-a lovit pe șofer în față și în zona coastelor.

În urma agresiunii, victima a suferit răni multiple (traumatism cranio-facial, fractură perete lateral sinus maxilar stâng, hemosinus asociat, chist subarahnoidian, nevralgie trigeminală) și a avut nevoie de 20 de zile de îngrijiri medicale.

Incidentul a fost filmat cu telefonul de un alt conducător auto, iar imaginile au fost folosite ca probă în procesul deschis de victimă împotriva lui Lasca, pe atunci administrator al unei firme de pază.

Minciunile lui Lasca, „alegații puerile”, nu i-au păcălit pe judecători

În cursul urmăririi penale, Mihai Lasca a susținut că, intersectându-se în zona Aeroportului din Oradea, șoferul celeilalte mașini ”l-a salutat ironic cu un semn obscen, arătându-i degetul mijlociu, fapt care l-a determinat să întoarcă autoturismul (…) cu scopul de a-l ajunge și de a-l opri pentru a discuta cu acesta privind obiceiul de a-l saluta cu semne obscene indiferent de locul intersectării”.

Când a ajuns și a blocat mașina urmărită, Lasca a declarat că bărbatul aflat la volan ”și-ar fi rupt ștergătorul din partea stângă și ar fi încercat să-l lovească cu acesta”.

Inculpatul a susținut faptul că a urcat și s-a așezat pe scaunul din dreapta-față al autoturismului pe care-l conducea persoana vătămată și a încercat să discute cu aceasta, moment în care persoana vătămată ar fi scos un baston din cauciuc, cu care a încercat să-i aplice lovituri inculpatului. A mai arătat că a ieșit din autoturism și a încercat să-l deposedeze de baston, creându-se astfel o îmbrânceală, în care persoană vătămată ar fi putut încasa lovituri superficiale, fără intenție. A precizat că la plecarea de la locul unde s-a produs incidentul, și-a cerut scuze de la ceilalți participanți la trafic, fiind conștient de faptul că a deranjat traficul în zonă prin oprirea sa și a persoanei vătămate”, se arată în hotărârea Judecătoriei Oradea.

Magistrații au considerat susținerile lui Mihai Lasca drept ”simple alegații puerile, de conjunctură, nesusținute de vreun mijloc administrat în cauză, ci infirmate de probele utile reținute de instanță”.

Drept urmare, pe 11 noiembrie 2020, Judecătoria Oradea l-a condamnat pe Ioan Mihai Lasca la 2 ani de închisoare cu suspendare, pedeapsă menținută astăzi de Curtea de Apel Oradea.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Șoșoacă: „Veți fi pseudo-oameni, o altă specie! Vaccinul îl înlocuiește pe Dumnezeu, modifică structura ADN-ului! Provoacă avorturi, sterilitate. Experimentul va dura până în decembrie 2023”

* „Șoșoacă belgian” a trecut la nivelul următor: s-a înarmat și amenință cu moartea politicieni și virusologi. Militarul extremist terorizează țara de două săptămâni, dar e de negăsit

Dan Puric, delir conspiraționist: „S-a dat ordin să se stingă pandemia… la cei care ascultă de ordine pe unitate”

E groasă: Ciolacu îl „izolează” pe Iohannis! „Nu mai stau de vorbă cu el până nu-și cere scuze pentru «Ciuma Roșie»”. Ghinion: președintele n-a spus niciodată „Ciuma Roșie”!

Sergiu Toader, din Noua Zeelandă, despre „Tolontan și «caracatiţele» lui necâştigătoare”. O bijuterie stilistică, o reparație necesară

Misterele atacului mafiot la Arad. Ioan Crișan creștea somn african și crocodili în 22 de bazine încălzite cu apă termală

Tatăl celor 3 fete omorâte cu tomoxan vrea să se spânzure. El a adus otrava de la stână, unde muncește cu ziua

Metrul pătrat de gazon din Sectorul 6 s-a ieftinit de 5,5 ori după venirea lui Ciucu în locul lui Mutu la Primărie!

„Rechinul” a fost „vândut” de bodyguardul său craiovean, și el infractor periculos, dar care ar fi devenit colaborator al FBI

Furie în Italia: ucigașul judecătorului Giovanni Falcone a fost eliberat „pentru bună purtare”! A participat la peste 100 de asasinate. A răpit, omorât și dizolvat în acid un copil de 11 ani

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.