Clotilde: “Administrația PSD a falimentat cea mai bogată primărie din București. Avem un deficit abisal. Am un proiect de reorganizare”

0
936

Clotilde Armand: “Vechea administrație a falimentat cea mai bogată primărie din București. Avem un deficit abisal. Am un proiect de reorganizare”

Clotilde Armand, noua primăriță a Sectorului 1 din București, încearcă vineri să treacă prin Consiliul Local un proiect de reorganizare a instituției despre care spune că a fost adusă în pragul incapacității de plată de vechea administrație PSD. Clotilde vrea ca serviciile pentru piețe, școli, spitale și Centrul Cultural – pe care vechiul primar Daniel Tudorache le separase ca să nu mai fie clar ce se întâmplă cu banii – să revină în cadrul Primăriei.

La această situație s-a ajuns, acuză Clotilde Armand, din cauza a numeroase achiziții frauduloase făcute prin aceste instituții descentralizate. Conform organizării făcute de Tudorache, primăria aloca bani de la buget către diversele companii, apoi acestea nu mai dădeau socoteală Consiliului Local pentru felul în care îi cheltuiau. Nici transparența nu era punctul lor forte, consilierii solicitând degeaba amănunte despre raportul financiar.

Într-un mesaj video postat pe Facebook înainte de ședința Consiliului Local, Clotilde Armand a explicat: „Astăzi prezint în Consiliul Local un proiect de reorganizare. Propun să aducem în cadrul Primăriei trei servicii care erau gestionate total eronat. Este vorba despre piețe, școli și spitale și Centrul Cultural. Pot da multe exemple de achiziții frauduloase decise în aceste servicii. Îmi doresc să oprim cât mai rapid hemoragia fondurilor noastre.
Vechea administrație a falimentat cea mai bogată primărie din București. Avem un deficit abisal și cred că nimeni nu-și dorește să ajungem în incapacitate de plată pentru furnizori și salarii. Am găsit la Primăria Sectorului 1 o situație de criză gravă, înțeleg să răspund cu măsuri de criză, cu măsuri urgente“.

Primărița le-a cerut tuturor consilierilor locali să se mobilizeze, pentru a stopa dezastrul: “Propun acest proiect de reorganizare ca să plecăm pe baze noi, într-o situație de mare gravitate financiară pentru comunitate. Sper ca toată lumea să înțeleagă acest lucru, nu ne mai putem juca cu banii publici. Îi rog pe toți consilierii locali, indiferent de culoarea lor politică, să nu fie iresponsabili cu soarta comunității locale. Îi rog să-și asume acest proiect de reorganizare“.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Soția-paravan a lui Tudorache garantează cauțiunea și pentru ea, și pentru el, cu case de peste 1.200.000 de euro!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here