Cîțu a schimbat macazul: PSD nu mai e „dușmanul românilor”, ci un partid „responsabil”! Iar Iohannis e de acord

8
38178

Președintele PNL a schimbat încadrarea pentru PSD: nu mai e „dușmanul nostru și al românilor”, „dușmanul României”, „inamicul nostru politic”, ci un „partid responsabil”. Unul cu care, sub înaltul patronaj al președintelui țării, se va putea negocia o formulă de guvernare. Atenție, se închid ușile! Urmează stația USL 2, cu peron pe partea stângă!

O declarație făcută de premierul demis (și interimar) Florin Cîțu vineri, 15 octombrie, după ședința Biroului Executiv al PNL în care s-a decis în unanimitate să nu fie refăcută coaliția PNL –USR – UDMR sub bagheta premierului desemnat Dacian Cioloș, conține cheia jocului politic făcut de liberali în această etapă a crizei politice.

Florin Cîțu a spus așa: „USR este parte a unei majorități parlamentare alături de PSD și AUR. Votul pentru moțiune a fost unul politic și a însemnat ruperea coaliției cu PNL. Răspunderea politică revine USR. În mod simetric, responsabilitatea pentru instalarea unui nou guvern revine coaliției USR – PSD – AUR. Dacian Cioloș are datoria să găsească sprijin la partenerii de coaliție PSD și AUR. Premierul desemnat Dacian Cioloș să facă negocieri cu cele două partide pentru a găsi numărul de voturi necesar. Dacă nu va reuși, PNL va demara negocieri cu toți liderii partidelor politice responsabile, mai puțin AUR, pentru a găsi soluții pentru români”.

Mascată de minciuna grosolană „coaliția USR – PSD – AUR” (această coaliție nu există și n-a existat niciodată, dar propaganda PNL o invocă la tot pasul!), a scăpat neobservată fraza cea mai importantă pentru înțelegerea lucrurilor: „PNL va demara negocieri cu toți liderii partidelor politice responsabile, mai puțin AUR, pentru a găsi soluții pentru români”.

Așadar, cu excepția AUR, toate celelalte partide parlamentare sunt „responsabile”, ne spune premierul demis. Inclusiv PSD!

E un moment istoric: președintele PNL, Florin Cîțu, aplică PSD eticheta de „partid responsabil”. Iar asta se întâmplă la câteva săptămâni de când același Cîțu rupea microfoanele cu expresii tari la adresa aceluiași PSD: dușmanul nostru și al românilor”, „dușmanul României”, „inamicul nostru politic” etc.

Dar Florin Cîțu nu e de capul lui, el se află într-un „parteneriat” (de vasalitate) cu președintele României, Klaus Iohannis. Iar Klaus Iohannis n-a protestat nici cu o silabă la afirmația favoritului său din PNL, pentru care a fost în stare să destabilizeze partidul.

Cu alte cuvinte, Klaus Iohannis e de acord că PSD nu mai e Peee-Seee-Deee-ul de anul trecut, din campania electorală, sau cel de pe vremea lui Liviu Dragnea ori a Vioricăi Dăncilă, ci a devenit un „partid responsabil”.

Adică un partid frecventabil.

Adică un partid cu care se poate face o înțelegere de guvernare, pentru a-i izola pe rebelii de la USR.

Ne mai despart puține zile de momentul în care concubinajul PNL-PSD va fi pe față, fără perdea și fără pătură! Iar „premierul de la Grivco”, de pe vremea germinării USL 1, își va fi desăvârșit, în sfârșit, marea sa lucrare politică: USL 2.

Alte editoriale de GRIGORE CARTIANU

* Scenariul absurdului. Scenariul ieșirii din criză

Cacealmaua lui Iohannis

Marea înfrângere a unui politician mărunt: Klaus Iohannis

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Se confirmă cacealmaua lui Iohannis: PNL nu susține Guvernul Cioloș! USR e trimis să caute voturi la PSD și AUR

* Mircea Hava, europarlamentar PNL: „Nu vom avea nici Guvern Cioloș, nici Guvern Cîțu” / „Domnii din Guvernul Cîțu au îngropat PNL”

* Soluția lui Caramitru jr pentru ieșirea din criză: Ciucă premier, Birchall la Justiție, Rafila la Sănătate, Cioloș la Externe, Ghinea la Fonduri Europene!

* La două zile după ce PNL a votat, alături de PSD, salvarea pensiilor speciale pentru primari, Cîțu spune că le va elimina altădată!

* Medic reputat, către Cîțu: „Ce faceți e nebunie curată. E criminal. O spun de această dată ca psihiatru”

* O profesoară de muzică le spune elevilor de 13 ani că dacă te vaccinezi, „ajungi legumă peste doi ani”, vei fi „cobaiul la nenorociţii ăştia de la OMS”! Compară spitalele cu abatoarele și cu lagărul de la Auschwitz

* Anti-vaccinistul Becali și-a făcut praf și echipa de fotbal: 9 jucători de la FCSB au fost doborâți de Covid. Și antrenorii au intrat la izolare

* CTP despre ÎPS Teodosie: „De ce nu este arestat acum și urmărit penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor?”

* A doua „crimă Brexit” având ca victimă un parlamentar britanic. Ucigașul are 23 de ani și este de origine somaleză

8 COMENTARII

 1. Nu cumva acesta a fost, de la inceput, PLANUL?
  Nu cumva, presedintele a inteles ca nu PNL-USR-UDMR este „partidul meu” ?
  Ca impreuna reprezinta un partid prea mic, o majoritate prea fragila pentru a realiza orice proiect? In plus, USR prea are ambitiile lui, ideile lui!
  Cu PSD sunt mai compatibili, au mai lucrat impreuna. In plus, cu PSD s-ar obtine o majoritate confortabila!
  Ideea ar putea fi buna! S-ar limpezi apele si s-ar termina cu incertitudinile. Am vedea ce vrea de fapt presedintele. Iar opozitia s-ar clarifica si ea.
  Cred ca planul functioneaza de mai mult timp. Prima etapa a fost eliminarea lui Orban si formarea „echipei castigatoare”.
  A doua etapa – provocarea plecarii din guvern a USR.
  Probabil, schimbarea structurii de guvernare era convenita cu PSD, dar motiunea deposa de USR si AUR a incurcat putin, Insa, pana la urma le-a iesit.
  Urmeaza trantirea propunerii Ciolos si circul cu … singura „solutie pentru salvarea tarii”… bla-nla … bla bla.

 2. Sa ne imaginam ce perioada idilica, de vis ar urma!
  Raluca Turcan in deplina armonie cu Marius Budai. „Gemenele” Alina Gorghiu si Gabi Firea facand schimb de impresii. Citu si Grindeanu, Bogdan si Simonis,. etc, etc…

 3. Poate ca este mai bine sa facem alegeri anticipate desi ma indoiesc ca se va dori. Cata vreme PSD + PNL au peste 30% vor fi in continuare un pericol pentru societate, democratie si banul public. Trist popor pentru ca timp de 32 de ani au fost nevoiti sa aleaga intre un hot si un violator.

 4. Ce fel de partid de dreapta mai e și ăla care face coaliție cu unul de… stânga?
  Mie, unuia, mi se face silă. De politică, de partide, de președinte, DE TOT. Să vină monarhia și mai du-te dracului, republică de rahat!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here