Mircea Hava, europarlamentar PNL: „Nu vom avea nici Guvern Cioloș, nici Guvern Cîțu” / „Domnii din Guvernul Cîțu au îngropat PNL”

4
46881
Mircea Hava

Într-un interviu acordat Hotnews la Bruxelles, europarlamentarul Mircea Hava (PNL), fost primar al orașului Alba Iulia, le aduce critici tăioase unor colegi de partid ai săi, în special celor grupați în jurul premierului Florin Cîțu.

„Untold a fost o greșeală. Dar cea mai mare greșeală a fost acel Congres cu 5.000 de oameni”, a spus Mircea Hava, referindu-se la Congresul PNL din 25-26 septembrie, de la Complexul Romexpo din București.

„Domnii din Guvernul Cîțu și cei care îl susțin nu au făcut altceva decât să îngroape Partidul Național Liberal. Era un partid istoric, cu lucruri bune făcute, și trebuia și el băgat sub pământ alături de PNȚCD”, a mai spus Hava.

Acesta crede că președintele Klaus Iohannis nu trebuia să participe la Congresul PNL și să ia partea unui candidat.

Previziunea lui Hava: „Nu vom avea un Guvern Cioloș. Dar nici Guvern Cîțu nu va fi, pentru că nu-l va dori nimeni”.

Principalele afirmații ale lui Mircea Hava

* „Untold a fost o greșeală. Dar cea mai mare greșeală – «bă frate, eu sunt șeful, fac ce vreau» – a fost acel Congres cu 5.000 de oameni. Eu nu m-am dus. Și nu m-am dus pentru că «roșu» înseamnă «roșu» și azi, și mâine, tot timpul. Adică cum, pentru noi, care suntem la PNL, nu este…? Că «ne-a controlat»… Cine a controlat, domn’e? N-a controlat nimeni pe nimeni. S-a făcut un simulacru de control. De ce? Pentru că trebuia ales cineva și să plece cineva. Asta este problema mare a României?”

* „Eu n-am văzut să i se spună lui Orban că a greșit ceva, n-a făcut ceva și trebuie să plece acasă. (…) Nu pledez pentru Orban, am rămas același – nici cu el, nici cu ceilalți. Fiecare a greștit foarte mult.”

* „Ce e trist e că astăzi, în special domnii din Guvernul Cîțu și cei care îl susțin nu au făcut altceva decât să îngroape Partidul Național Liberal. Era un partid istoric, cu lucruri bune făcute, și trebuia și el băgat sub pământ alături de PNȚCD. Și tot oamenii l-au îngropat. Dar nu oamenii din afară. Din păcate, oamenii din interior. Datorită lăcomiei, datorită faptului că doreau să fie ceva ce nu puteau să fie niciodată. «Astăzi sau niciodată!» – asta este deviza lor.”

* „Președintele Iohannis… ne uităm în Constituție. Eu aș fi făcut altfel: nu m-aș fi dus la Congres și n-aș fi susținut niciodată nici pe cel, nici pe cel. Eu nu m-aș fi amestecat într-o bătălie de genul ăsta, pentru că cred că președintele pe undeva a fost dezinformat. Un președinte nu poate să fie dezinformat, nu poate să accepte așa ceva, și mai ales cum îl cunosc eu.”

* „Eu, care am fost într-o echipă, n-am fost acolo și am spus clar: «Ludovic, eu rămân aici».”

* „Mulți au spus că l-am criticat pe Cîțu. Eu l-am criticat pe primul-ministru. N-am nimic cu Florin Cîțu. Eu am ceva cu primul-ministru și am avut criticile, pe care le am în continuare, legate în special de banii europeni și de trâmbițata sumă care Dumnezeu știe cât este – 80 de miliarde – care stă pe aici, stă să vină, suntem în Parlament, cred că e pe la ușă, e undeva și așteaptă să vină cineva să o ia.”

* „Ce a fost acum cu numirea lui Cioloș ca prim-ministru – a fost un lucru corect. S-a dus cel mai mare, PSD: «Nu vreau». A venit PNL: «Nu pot, că abia m-au trimis ăștia acasă și eu mă uit pe aici prin ogradă să văd ce mai fac». A fost al treilea partid ca mărime, USR, care a spus: «Da, vreau».”

* „A, că domnul Cioloș are chestiunea asta că ar vrea și el de azi pe mâine să facă ceva, chiar dacă nu are majoritate… Eu, personal, n-aș fi spus niciodată «Da» dacă nu știam că în spatele meu am o majoritate, chiar o majoritate fragilă, dar să am o majoritate cu care să pot să încep să construiesc ceva. Adică eu n-am nimic, dar vreau. Mă duc, fac cutare, dar eu nu pot, nu am nici mușchi, nici înălțime, nici bani, n-am pe nimeni lângă mine, dar eu vreau să fac… ca pe urmă să spună «Îmi pare rău, n-am putut». Nu poți să faci așa ceva!”

* „Am spus-o demult: nu există meritocrație în PNL – ați văzut-o. Nu există competiție. Există o gașcă. Gașcă poate să fie și bine, și rău.”

* „Președintele nu are gașcă, pentru că nu are voie și nu poate să facă o gașcă. E o greșeală, fiindcă nu trebuia să se afișeze cu Florin Cîțu sau cu Orban sau cu nimeni. Trebuia să rămână președintele pe care l-am cunoscut tot timpul și pe care l-am respectat și pentru care m-aș fi dus oriunde.”

* „Ați văzut la rectificarea bugetară? Fără supărare, eu am trăit lucrurile astea, am fost primar atâția ani. Niciun partid care a fost la putere n-a făcut-o chiar așa la vedere! Eu mă simt jignit pentru orașul meu, Alba Iulia, indiferent că e un primar acolo care ține locul de primar, acoperiș de pipă.”

*”Eu zic că nu vom avea un Guvern Cioloș. Dar nici Guvern Cîțu nu va fi, pentru că nu-l va dori nimeni.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* STENOGRAME PNL. Cîțu: „Să ne victimizăm și noi!” / Bușoi: „Să-i trimitem la origini!” / Rareș Bogdan: „Cioloș lucrează doar pe manipulare” / Nica: „Iohannis a vrut să-l erodeze pe Cioloș pentru 2024”

* După o oră de discuții, Cîțu îl trimite pe Cioloș să facă guvern cu PSD și AUR. Minciuna zilei: „Criza a fost creată de «coaliția» AUR – PSD – USR, din partea căreia domnul Cioloș e desemnat”

* SURSE: Orban pleacă din PNL și înființează Forța Liberală. Va fi urmat de 30-40 de parlamentari

* Rareș Bogdan îl trimite pe Cioloș să ia voturi de la „doamna Şoşoacă şi anti-vacciniştii din faţa Palatului Cotroceni”

* EDITORIAL. Cacealmaua lui Iohannis

* Florin Roman despre fostul său șef Ludovic Orban: „A furat munca lui Rareș Bogdan și a lui Klaus Iohannis!”

Premierul Cîțu l-a numit la Justiție pe sinecuristul perfect: membru în 17 Consilii de Administrație, toate la stat, în toate guvernările! Bonus: masterand al Academiei SRI

* Curea și Ciuvică au adus Antenei 3 o amendă de 5.000 de lei, pentru injurii la adresa lui Mălin Bot

* VIDEO. Covid-19 decimează o familie de artiști: la 10 zile după „rapsodul Banatului”, a murit și fiica sa! Cei doi erau nevaccinați

* VIDEO. Kim Jong Un se distrează punându-i pe militarii nord-coreeni să spargă plăci de beton cu capul

4 COMENTARII

    • Auzi,nu ca au venit 5000 de oameni la congres a fost problema,ca erau toti testati sau vaccinati ,ci felul cum s-au comportat 60% din ei la vot,ca pe vremea tatukului Stalin,asta a fost grav!Stai jos,n-ai priceput nimic ,ZERO!

  1. Intrebarea mea este de ce nu se manifesta in cadrul partidului? De ce ii lasa pe cei care distrug PNL sa faca ce vor? Se vede de la o posta ca un grup nemernic a acaparat PNL-ul si continua sa se manifeste dezmatat in fata acestei tari atat de amarata din cauza pandemiei. De ce nu reactioneaza, nici Hava, nici Bolojan? Doar Orban a avut curajul sa spuna lucrurilor pe nume si este fortat sa plece din PNL pentru ca nu poate asista la cum PDL-ul si alti nemernici au pus mana pe acest partid.

    • Domnule Alin, Mircea Hava, o voce lucida din PNL, provine din fostul PDL. Crezi ca Emil Boc este un nemernic? PDL nu mai exista de cativa ani, eu nu cred ca PNL este impartit in ”adevaratii” liberali si ”metisi”. Ai uitat ca ”autenticii” liberali s-au infratit candva cu pesedistii formand USL? Domnul Orban l-a primit in partid pe primarul Iasului care tocmai isi inzestrase bebelusul cu propietati pe care nu voia sa si le treaca in declaratia de avere. Orban nu este fortat sa plece din PNL, este un razgaiat care isi ia jucariile si pleaca acum cand visul de marire si anume acela de a ajunge presedintele tarii s-a spulberat. Pentru acest lucru isi negociase postul de presedinte al Camerei Deputatilor cedand celor de la USR toate ministerele pe care le-au dorit in special cele economice. Sa dea Dumnezeu ca cele 2 partide de dreapta sa se impace cumva iar una din caile posibile ar fi ca domnii Catu, Barna, si Ciolos sa se dea la o parte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here