vineri, aprilie 12, 2024
AcasăNewsMedic reputat, către Cîțu: "Ce faceți e nebunie curată. E criminal. O...

Medic reputat, către Cîțu: „Ce faceți e nebunie curată. E criminal. O spun de această dată ca psihiatru”

-

Un mesaj-avertisment deosebit de dur (și disperat) la adresa premierului Florin Cîțu și a PNL a fost transmis vineri dimineață de cunoscutul medic psihiatru Gabriel Diaconu. Acesta avertizează că persistența de a nu lua măsuri împotriva pandemiei de Covid, sub justificarea avantajelor economice, e nu doar o crimă oribilă, ci și o dovadă clară de nebunie. Gabriel Diaconu și-a asumat, pe baza observațiilor făcute asupra intervențiilor publice și a măsurilor decise de premierul Cîțu, și un diagnostic: acesta și-a pierdut mințile.

Medicul a explicat că studiile și predicțiile făcute de specialiști nu sunt „magie“, ci date matematice introduse într-un algoritm deja știut, pe baza tiparelor unor epidemii trecute. Aceste predicții sunt cu atât mai precise cu cât sunt calculate pe termen mai lung, iar în acest moment situația în România este catastrofală, cu tendința de a se înrăutăți în lipsa intervenției statului.

„E ca și cum ai pronunța o sentință la moarte pentru mii de oameni. Este iresponsabil. Este criminal“

Gabriel Diaconu consideră criminală și nebunească sacrificarea vieții oamenilor doar pentru a proteja interesele economice ale unor patroni.

Furios, doctorul îl numește pe premierul Cîțu „ovină finanțistă“: „E ca și cum ai pronunța o sentință la moarte pentru sute, mii de oameni. Este o decizie care, prin sine, încalcă dreptul fundamental la viață al populației. Este iresponsabil. Este criminal“.

- Advertisement -

În acest moment, este deja prea târziu chiar dacă s-ar impune prin lege vaccinarea tuturor, spune medicul. Unica soluție, al cărei efect s-ar vedea oricum abia peste o săptămână-două, ar fi intrarea în carantină a zonelor unde Covid face prăpăd.

Apelul disperat se încheie cu un diagnostic pus premierului care, în paralel cu refuzul de a lua măsuri ferme antiepidemiologice, tocmai a decis prelungirea crizei politice, refuzând refacerea coaliției cu USR: „Domnule premier, viitorul curând vă va judeca, alături de toți ceilalți care s-au ambiționat într-o direcție a imploziei sociale și politice. Ce faceți e nebunie curată. O spun de această dată ca psihiatru, și-mi asum până la capăt proprietatea termenilor. Verticala profesiei mele mă obligă să încalc cutuma, și să rostesc acest diagnostic. Sunt vieți de oameni la mijloc“.

Medicul psihiatru Gabriel Diaconu: „Pariul monstruos al facțiunii videne din PNL, cea care l-a propulsat pe Cîțu, se bazează pe un dispreț profund cât privește ființa umană. Lasă-i să vadă durere și se vor vaccina! Până atunci, afacerile să meargă!“

„Bezna”

„Unicul scop al testării și raportării zilnice al numărului de cazuri de COVID, precum și toate celelalte variabile agregate, este predicția matematică, «prognoza» pandemică pe termen scurt.

- Advertisement -

Fără acest element simplu, dar crucial, n-ai cum ști încotro s-o iei. Numerele, luate separat, sunt înșelătoare. Dar pune-le în fața unui meseriaș și-are să-ți poată spune secretul lor.

Când am uitat asta?

Și cum de avem, acum, la conducere, la butoane, oameni corigenți la aritmetică, pentru că de matematici nu pot vorbi?

O șleahtă de diversioniști au creat credința, în marele public și spre omul de rând, că ce fac (de fapt) voluntarii care publică zilnic grafice, curbe, predicții e un fel de dat în bobi, de citit în cărți. Sunt aceiași oameni care, dacă văd un număr de «magie» la «Românii au talent», vor bate frenetic din palme, veseli ca și cum s-ar afla în fața unei minuni.

Nu e nicio minune. E doar știință.

Știință care vine, în rădăcina ei, și de la sapienza, adică înțelepciune. Unde nu-i cap, vai de picioare.

Pariul monstruos al facțiunii videne din PNL, cea care l-a propulsat pe Cîțu, se bazează pe un dispreț profund cât privește ființa umană. Lasă-i să vadă durere, lasă-i să vadă cum se adună morți, și se vor vaccina. Până atunci, afacerile să meargă.

Doar că acești oameni nu pricep matematică decât când vine vorba să-și adune profitul și să-l împartă la lupi.

Mă, ființe, pricepeți că e târziu? Pricepeți cât de târziu este?

Uite argumentul:

În fiecare zi, numărătoarea este despre ziua DINAINTE. Dacă mergi 3-4 zile înapoi, poți să ai o perspectivă matematică vreme de 3-4 zile înainte. Nu mai mult. Posibil mai puțin.

Funcție de cât de bine numeri, «prognoza» va fi mai fidelă. Funcție de cât de bine «antrenezi» motorul matematic, va fi mai aproape de adevăr. El oricum tinde să subestimeze realitatea în felul în care e construit.

Când îți dai seama dacă ți-a «intrat» prognoza? La minimum 14 zile, adică două săptămâni. Drept urmare, logica elementară îți spune că, atunci când se întrunesc câteva criterii vreme de 3-4 zile la rând, ai la dispoziție 3-4 zile să iei decizii care vor da efect în 14 zile (două săptămâni). NU mai devreme.

Asta dacă vorbim de măsuri de scădere a ratei de infecție prin limitarea mobilității.

Când vine vorba de impactul vaccinării anti-COVID asupra ratei de răspândire a virusului, comunitar, lucrurile sunt și mai sobre.

Vaccinarea masivă NU generează impact decât la minimum 30-40 de zile DUPĂ prima doză; drept urmare, în acel interval de timp oamenii, fie ei și vaccinați, continuă să fie vulnerabili la infecție.

Scopul, deci, pe termen scurt al vaccinării NU are cum să fie scăderea ratei/ratelor de infectare, cât decompresia în aval a cazurilor grave/ letale.

Pe aceste spații temporale, orice om cu vârsta judecății de minimum doi ani vede că lucrurile nu păsăluiesc.

Drept urmare, medical, se impune carantinarea acelor zone – că le zici UAT-uri, că le zici orașe – unde focul infecției arde mai tare.

DEGEABA ieși tu, premier, tu, ovină finanțistă, să susții că nu vei impune carantinarea. E ca și cum ai pronunța o sentință la moarte pentru sute, mii de oameni. Este o decizie care, prin sine, încalcă dreptul fundamental la viață al populației. Este iresponsabil. Este criminal.

Nemaivorbind că, odată atins potențialul de îngrijire a grav-bolnavilor, cei care vin din urmă se vor stinge în așteptare. Și ei au dreptul constituțional la sănătate, la îngrijiri medicale. Nu sunt mai puțin cetățeni.

Se întâmplă, în situații de criză, că unii oameni intră în ceea ce se cheamă, tehnic, «group think» sau «gândire de haită». Acești oameni devin opaci la judecată critică, la informație, la bună conștiință. Ce trăiesc ei e un delir partajat, o psihoză organizațională în care contează mai mult să-și susțină, reciproc, credințele decât să ia decizii bazate pe argumente.

La acest moment, TOATĂ autoritatea medicală din România – că e vorba de Colegiul Medicilor, că e vorba de societăți profesionale, că e vorba de lideri de opinie din lumea medicală (autentici, nu ciurucuri conspiraționiste) – i-a atras atenția premierului (mazilit, de altfel; interimar, de fel) Cîțu că situația COVID are proporții diluviene.

Domnule premier, nu condamnați oameni nevinovați la moarte!

Domnule premier, viitorul curând vă va judeca, alături de toți ceilalți care s-au ambiționat într-o direcție a imploziei sociale și politice.

Ce faceți e nebunie curată. O spun de această dată ca psihiatru, și-mi asum până la capăt proprietatea termenilor. Verticala profesiei mele mă obligă să încalc cutuma și să rostesc acest diagnostic. Sunt vieți de oameni la mijloc. Noi, medicii, am jurat să protejăm vieți.

Noi nu omorâm, prin neglijență sau prin incompetență, oameni.

Întoarceți roata acestui dezastru cât mai puteți! Că deja nu prea mai puteți.

Bucureștiul, la acest moment, este pierdut fără decizii grele, dure și salutare. Capitala României riscă nu doar colaps, cât complicații ulterioare colapsului care merg dincolo de justificări economice.

Dacă ieri devenea obligatorie vaccinarea tuturor, și tot nu vom vedea beneficii decât la sfârșit de noiembrie.

Băgați bine de seamă! Băgați bine la cap!

Suntem în bezna epocii noastre.“

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* EDITORIAL. Cacealmaua lui Iohannis

* STENOGRAME PNL. Cîțu: „Să ne victimizăm și noi!” / Bușoi: „Să-i trimitem la origini!” / Rareș Bogdan: „Cioloș lucrează doar pe manipulare” / Nica: „Iohannis a vrut să-l erodeze pe Cioloș pentru 2024”

* Rareș Bogdan îl trimite pe Cioloș să ia voturi de la „doamna Şoşoacă şi anti-vacciniştii din faţa Palatului Cotroceni”

* Mircea Hava, europarlamentar PNL: „Nu vom avea nici Guvern Cioloș, nici Guvern Cîțu” / „Domnii din Guvernul Cîțu au îngropat PNL”

* SURSE: Orban pleacă din PNL și înființează Forța Liberală. Va fi urmat de 30-40 de parlamentari

Premierul Cîțu l-a numit la Justiție pe sinecuristul perfect: membru în 17 Consilii de Administrație, toate la stat, în toate guvernările! Bonus: masterand al Academiei SRI

* Curea și Ciuvică au adus Antenei 3 o amendă de 5.000 de lei, pentru injurii la adresa lui Mălin Bot

* Frica de Covid devine mai mare decât frica de vaccin. Două recorduri într-o zi: 67.853 de persoane vaccinate, 34.944 cu prima doză

* VIDEO. Covid-19 decimează o familie de artiști: la 10 zile după „rapsodul Banatului”, a murit și fiica sa! Cei doi erau nevaccinați

* Olăroiu și-a recuperat în Dubai ceasul de 180.000 de dolari furat la Milano. Dar din țeapa dată de chinezi – 10 milioane de dolari – n-a recuperat nimic!

- Advertisement -

3 COMENTARII

  1. Iată că a sosit și medicul potrivit pentru „vitejii” conducători ai nației. Doctorul Diaconu, specialist de anvergură și cu un rar curaj, a diagnosticat pe unul dintre decidenți. Iohannis și Cîțu sunt densprinși total de realitate. Haideți români să-l ajutăm și noi pe domnul doctor Diaconu și să scăpăm românii de la moarte. Căci nulitățile astea două asta fac.

  2. „Suntem în bezna epocii noastre.” Grele cuvinte. Din pacate de grele ce sunt nu ajung la urechile interimarilor care ne conduc si care, potrivit celor declarate de Rares Bogdan, acest Rasputin modern al lui Catu, ne vor mai conduce si din 2024 incolo. Niciodata n-am crezut ca o sa traiesc pe viu un teatru al absurdului. Caci cat de absurd poate fi sa constati ca nici macar in al 15-lea ceas, gruparea care a fost votata sa conduca PNL NU INTELEGE ceea ce se intampla in jurul ei? Cateodata am impresia ca cei de la guvernare, si-i includ aici si pe Iohannis si pe unguri, traiesc intr-o lume paralela si sunt inconjurati de un fel de camp de forta (nu este flacara violeta, caci aia parca-i facea pe guvernanti constienti si mult mai isteti. Flacara violeta distrugea dusmanii, ceea ca nu-i cazul aici, unde dusmanii PNl sunt chiar membri PNL) care nu-i lasa sa auda si sa perceapa realitatea inconjuratoare. Atata paralelism cu realitatea nu am vazut decat la Dragnea. Dar Dragnea parca nu avea atata rea credinta cat au Catu si Iohannis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -