Cîțu ia la puricat sporurile bugetarilor. Pe cele nejustificate le taie

1
3870
Florin Cîțu

În vederea elaborării proiectului de buget pentru anul 2021, Guvernul analizează situaţia sporurilor acordate în sectorul public, pentru a vedea care dintre ele se justifică, a declarat, joi, premierul Florin Cîţu. Acesta a informat, totodată, că se are în vedere modificarea Legii salarizării pentru a elimina inechităţile din sistemul public.

„Ne uităm la toate sporurile în sectorul public pentru bugetul din 2021 să vedem care dintre ele se justifică sau nu, şi ne uităm la tot sistemul de salarizare. În acelaşi timp, pentru 2021, vom veni cu o lege a salarizării care să elimine din inechităţi. Aşa cum a fost făcută, Legea salarizării în 2017 promitea acest lucru. După aceea, au apărut tot felul de excepţii şi, de fapt, tineţi minte, primul lucru care s-a spus a fost că preşedintele României are cel mai mare salariu, dar nu mai este aşa. Au apărut tot felul de excepţii şi trebuie corectate”, a afirmat Florin Cîţu la Radio Guerrilla, întrebat despre sporurile de 30% acordate angajaţilor din Prefecturi în contextul epidemiei de Covid-19.

Potrivit prim-ministrului, atât Legea salarizării, cât şi Legea pensiilor vor fi amendate anul acesta. „Vor fi modificate pentru a ţine cont de câteva principii: Legea pensiilor de principiul contributivităţii, Legea salarizării de câteva principii clare pentru a elimina aceste inechităţi din sistemul public”, a explicat Florin Cîţu.

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a declarat la Digi 24 că cea mai mare pensie încasată în România depășește 78.000 de lei, însă contribuțiile ar acoperi o pensie de puțin peste 5.000 de lei. Turcan susține că este vorba de o pensie de serviciu, a unui fost magistrat militar.

Ministrul Muncii a precizat că există și pensii de 41.000 de lei, 50.00 de lei sau 18.000 de lei lunar, dar și că sunt 900.000 de români care au venituri de 800 de lei pe lună.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

1 COMENTARIU

  1. A ajuns ca un bugetar să câștige cat trei angajați la privat…!..suntem unici in lume la o asemenea aberație,..cum morții ma-sii o funcționară la stat are sporuri mai mari decât salariul?…are norma de hrană, spor de calculator,spor de stres,spor de lucru cu publicul!..spor de deplasare, spor de îmbrăcăminte, spor de vibratoare….!!..nu le rusine ,ele nu mai lucrează cu publicul de doi ani ….!!…să-mi spună bugetarii cate sporuri au cei de la privat????…Dle prim ministru lăsați-le doar salariul de încadrare!…si acesta dacă merită!!!…nu le convin să lucreze la faianță….

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here