PSD își ascunde o parte dintre personajele toxice la “ecologiști”. Vanghelie, Șerban Nicolae, „Mitralieră”, Pleșoianu candidează pe listele PER

7
1157
Dănuț Pop, președintele PER (în centru), la prezentarea candidaților-locomotivă ai "ecologiștilor" pentru Parlament: Șerban Nicolae (Senat) și Liviu Pleșoianu (Camera Deputaților)

Marian Vanghelie, Șerban Nicolae, Cătălin Rădulescu-“Mitralieră” și Liviu Pleșoianu sunt doar câțiva dintre “exilații” din PSD care candidează la Parlament pe listele Partidului Ecologist Român. O analiză a site-ului ziare.com relevă faptul că această formațiune-fantomă, preluată de oameni ai lui Dan Voiculescu și transformată în anexă PSD, aspiră figurile toxice din clica lui Liviu Dragnea pe care Ciolacu le aruncă peste bord în operațiunea de fardare a imaginii social-democraților.

PER devine astfel debușeul și “cimitirul elefanților PSD”. Între PSD și “ecologiști” există o strânsă colaborare subterană. Ținta finală pare să fie aceea ca politicienii compromiși să prindă totuși un fotoliu de parlamentar, fără ca PSD să fie tras în jos politic de prezența lor pe liste.

Omul lui Dan Voiculescu a intrat în conducerea PER în 2018. Un an mai târziu, Dragnea anunța că “ecologiștiiși PNȚCD susțin PSD la alegerile europarlamentare

Partidul Ecologist, formațiune înființată imediat după Revoluție, dar niciodată semnificativă pe piața politică a României, s-a învârtit în jurul lui 1%. După ce s-a înființat pragul parlamentar de 5%, PER n-a mai pupat mandate de deputați și senatori.

Numai că, începând cu 2018, odată cu intrarea partidului în sfera de influență a lui Dan Voiculescu, lucrurile au început să se schimbe. Acum doi ani, Radu Mihai Cristescu, fost lider PMP și președinte al Agenției Domeniilor Statului (ADS), a trecut la ecologiști împreună cu 25 de organizații PMP din disapora.

Radu Cristescu a fost demis din funcția de șef al ADS, acuzat fiind că ar fi adus prejudicii de zeci de milioane de euro prin favorizarea mogulului Dan Voiculescu. Actualul lider al “ecologiștilor” ar fi scăzut nejustificat, cu aproape 50%, redevența pentru terenurile din județul Giurgiu concesionate către firma oligarhului criptocomunist Dan Voiculescu.

El ar fi protejat și interesele afaceristului Ștefan Poenaru, într-un conflict pentru terenuri concesionate în Insula Ialomiței.

În 2019, Radu Cristescu – trecut între timp la PSD – a fost numit de premierul de atunci, Viorica Dăncilă, secretar de stat în Ministerul Energiei. Un minister care, de-a lungul anilor, a beneficiat de o atenție constantă din partea lui Voiculescu.

Noul rol al PER, pregătit de “dom’ Profesor”, a început să se vadă clar în martie 2019. Liviu Dragnea a anunțat atunci că PNȚCD și Partidul Ecologist Român (PER) susțin PSD la alegerile europarlamentare. Nu i-a folosit la nimic.

Olguța Vasilescu anunță “alianță PSD-PER” la Craiova. Fostul PSD-ist Antonie Solomon, trecut prin pușcărie, acum “ecologist”, e susținut de social-democrați pentru postul de vicepreședinte al Consiliului Județean Dolj

Între timp, direcția a devenit din ce în ce mai evidentă. După câștigarea alegerilor pentru Primăria Craiova, Olguța Vasilescu (PSD) – o altă fostă acolită a lui Dragnea – a anunțat, acum două săptămâni, că PSD va face alianță, la Craiova, cu Partidul Ecologist Român.

Reciclat și el la această formațiune, fostul primar PSD-ist Antonie Solomon, trecut și prin pușcărie pentru faptele de corupție, devine vicepreședinte al Consiliului Județean Dolj din partea PER. „Din nou, eu și Antonie Solomon vom promova proiecte comune pentru Craiova, după ce, azi, PSD a semnat un protocol de colaborate cu PER. (…) Cu siguranță, ne veți vedea împreună prin cartiere și ne vom susține reciproc proiectele. Prin această colaborare vrem doar să câștige Craiova!“, a trâmbițat Olguța pe Facebook.

„Ecologiștii” poluează scena politică: “Mitralieră”, Pleșoianu, Șerban Nicolae, Vanghelie, Stanoevici sunt candidații partidului la parlamentare

Grosul figurilor compromise din PSD a fost însă debușat în PER în ultimele zile. Marcel Ciolacu pretinde că vrea să curețe listele de candidați ai partidului de personajele toxice – în fapt, apropiații fostului lider Dragnea. Așa că pe unii i-a promovat în funcții publice înalte (Florin Iordache a ajuns șef la Consiliul Legislativ, funcție pe viață). Alții au intrat în “anexa” PER. Aici au aterizat Cătălin Rădulescu-“Mitralieră”, Șerban Nicolae și Liviu Pleșoianu.

“Mitralieră” va deschide lista de candidați PER la Camera Deputaților din județul Argeș. Pleșoianu deschide lipsa cu candidați PER la deputăție în București. Șerban Nicolae este primul pe lista PER la Senat, tot în București.

Marian Vanghelie, fostul primar PSD al Sectorului 5, este prima poziție a candidaților PER pentru Camera Deputaților din județul Călărași.

Fost apropiat al Gabrielei Firea și ministru în Guvernul Ponta, Bogdan Stanoevici va candida pe listele PER în Mureș, tot pentru un fotoliu de deputat.

În același județ, “ecologiștii” mizează pe candidaturile cântăreților Marcel Pavel (la Camera Deputaților) și Sanda Ladoși (la Senat).

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

7 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here