Cei care au făcut ambele doze de vaccin nu mai intră în carantină la sosirea în România, indiferent de unde vin

0
526

Persoanele care au fost vaccinate împotriva Covid-19 cu a doua doză („rapelul”) sunt exceptate de la carantină la intrarea în România, cu condiția să fi trecut cel puțin 10 zile de la imunizarea cu a doua doză. Această hotărâre a fost luată de Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU).

Același regim se aplică și celor care au contact direct cu una sau mai multe persoane pozitive la Covid-19. Dacă în momentul contactului erai vaccinat cu ambele doze și trecuseră cel puțin 10 zile de la vaccinarea cu a doua doză, nu intri în carantină.

Cum se iese din carantină (pentru cei care intră)

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a decis, de asemenea, ca persoanele care se află contact direct cu un pacient cu Covid-19 pot ieși din carantină în ziua a 10-a, dacă se întrunesc simultan trei condiții:

  • efectuează un test în ziua a 8-a;
  • rezultatul acestui test este negativ;
  • nu prezintă simptomatologie specifică SARS-CoV-2.

CNSU a decis excepții de la carantină pentru cei care vin din Marea Britanie. Și anume: nu mai intră în carantină cei care au fost depistați pozitiv la testul Covid-19 dacă au trecut mai mult de 14 zile de la data confirmării, dar nu mai mult de 90 de zile de la acest moment.

De asemenea, și pentru persoanele care intră în România din Marea Britanie poate fi analizată suspendarea temporară a măsurii de carantină, la fel ca pentru persoanele care sosesc în România din celelalte state aflate pe lista de risc epidemiologic, pentru situații deosebite care vizează participarea la evenimente familiale legate de naștere, căsătorie sau deces, deplasări pentru intervenții/tratamente medicale în cazuri care nu suportă amânare (ex: afecțiuni oncologice, insuficiență renală cronică – în program de hemodializă).

Persoanele care vin din Marea Britanie și sunt exceptate de la măsura carantinării, respectiv persoanele vaccinate sau cele care au fost confirmate cu SARS-COV-2 și sunt în perioada cuprinsă între 14 și 90 de zile de la momentul confirmării, nu trebuie să prezinte rezultatul testului Covid-19 la intrarea în România.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Ruptură la vârf în PNL. Rareș Bogdan, atac dur la Orban: „I s-a umflat capul la Palatul Victoria! Cu excepția lui Boc, toți premierii s-au stricat la cap, au ieșit trăncăniți la cap”

* Atac macabru al lui Roșca Stănescu la adresa lui Orban: „Va trebui să plece de la PNL, cu picioarele înainte sau cu picioarele pe altă parte!”

* Păzea, Șoșoacă se înarmează! „De mâine voi face cerere pentru permis de port-armă. Trebuie să mă apăr cumva”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here