Atacat violent de Mafie, Ivan Patzaichin renunță să-l mai aleagă pe noul Guvernator al Deltei. Inițial, Patzaichin acceptase propunerea USR-PLUS

2
8359
Ivan Patzaichin se luptă de mulți ani pentru dezvoltarea sănătoasă a Deltei Dunării, pentru îmbunătățirea condițiilor de trai ale locuitorilor de acolo fără a fi afectat mediul înconjurător. Acțiunile sale deranjează mafia din zonă. FOTO: Facebook Ivan Patzaichin

Două zile. Atât a rezistat legendarul Ivan Patzaichin în rolul de coordonator al comisiei care urma să aleagă noul Guvernator al Deltei Dunării. Fostul mare canoist, de 4 ori medaliat cu aur la Olimpiadă și recunoscut ca model de integritate și modestie, acceptase inițial propunerea USR-PLUS, dar duminică a anunțat că se retrage, acuzând “atacuri violente”.

Mafia care exploatează sălbatic Delta Dunării a reacționat imediat după anunțul privind implicarea lui Patzaichin, iar acesta, intimidate, a bătut în retragere.

Asta arată cât de puternic este sistemul ocult care controlează țara și de ce este atât de greu de reformat sau schimbat ceva în România.

Ivan Patzaichin a scris pe Facebook de ce renunță: “Cred foarte tare în ideea de a decide transparent, printr-un proces de consultare, cine să fie guvernatorul ARBDD. Tocmai de aceea am acceptat să fiu parte din acest proces, însă am fost surprins de violența atacurilor la adresa mea pe acest subiect. Sunt mulți oameni de calitate în Tulcea, și sunt convins că vor găsi posibilitatea de a colabora și fără mine. Așa că mă voi retrage din această activitate. Eu n-am avut niciodată alte interese decât de a contribui la dezvoltarea Deltei și la bunăstarea oamenilor săi. Nu doresc să trebuiască să dovedesc mereu și mereu acest lucru, sau prin prezența mea să pun în pericol acest proces. Sper să continue această consultare, să ducă la rezultate frumoase și le doresc succes celor ce o vor duce la bun sfârșit“.

https://www.facebook.com/IvanPatzaichin/posts/3612483098868373

Cu atât mai relevant, în privința modului ocult prin care se controlează lucrurile, este faptul că aceste atacuri care l-au determinat pe Patzaichin să se retragă n-au fost formulate în public. După anunțul lui Dacian Cioloș și Dan Barna, au existat doar știrile privind implicarea fostului sportiv.

Rotițele sistemului s-au învârtit însă în subteran, departe de ochii opiniei publice, mesajele fiindu-i transmise pe alte căi lui Patzaichin.

Delta Dunării a fost mutilată și distrusă de mafie în ultimele decenii. Construcții ilegale, braconaj intensiv, zone întinse de luciu al apei concesionate de șmecheri, defrișări, folosirea unor ambarcațiuni prea mari și prea grele, cu motoare prea puternice care provoacă poluare și dispariția faunei – sunt doar câteva dintre nenorocirile aduse de rețeaua de interese care a năpădit această rezervație naturală.

Cazul Bogdan Olteanu – Liviu Mihaiu – Sorin Ovidiu Vîntu este emblematic pentru rechinii care se ascund în apele puțin adânci ale Deltei

Prin negocierile din coaliția de guvernare, Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării a revenit USR-PLUS, spre nemulțumirea mafiei. Pentru cei care controlează ocult această zonă, lucrurile s-au înrăutățit când Cioloș și Barna l-au pus pe Patzaichin să se ocupe de alegerea unui Guvernator potrivit. La Patzaichin era imposibil de ajuns, așa că a fost forțat să renunțe.

Ilustrativ pentru încrengătura mafiotă care sugrumă Delta și amploarea acesteia este cazul Bogdan Olteanu – Liviu Mihaiu – Sorin Ovidiu Vîntu.

Olteanu (nepot al fostei cominterniste bolșevice Ghizela Vass în anii ocupației sovietice a României, ajuns viceguvernator al BNR și președinte al Camerei Deputaților după 1990) a fost condamnat la 5 ani de închisoare pentru trafic de influență la numirea fostului jurnalist Liviu Mihaiu ca guvernator al Deltei Dunării. Pentru a interveni ca Liviu Mihaiu (fost autor la Academia Cațavencu) să fie pus guvernator, Olteanu a luat mită 1.000.000 de euro de la Vîntu.

Cuantumul mitei arată interesele majore existente în zona Deltei și cât de profitabilă este exploatarea acesteia.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

2 COMENTARII

  1. Domnii mei Udrea si Cartianu,
    Ivan Patzaichin a fost un imens sportiv. Chiar unul exponential, dacã privim palmaresul lui impresionant.
    Dar cum covârsitoarea majoritate a gloriilor noastre sportive a performat în anii „Daciadei”, ca Gabriela Szabo, de pildã, ca sã dau un singur exemplu… Si la fel ca si Gabi, se pare cã Ivan a rãmas atasat de oamenii de partid (a se citi PCR) care i-au repetat la nesfârsit cã fãrã acesta („partidul e-n toate” spunea poetul de casã Dan Desliu) n-ar fi fost niciodatã performer (în parantezã fie spus, ce se întâmplã cu sportul românesc de 30 de ani încoace tinde sã le dea dreptate). Asa încât…

  2. Daca credeti ca legendarul Pataichin ,omul lui Ilici,chiar este speriat de „mafie”…mafia Deltei este pesedisto-rusofila ,prietenul Pataichin ii cunoaste,ca doar e lipovean si stie ca poate sa aleaga guvernator doar dintre ei,prietenii sai!Asa ca,s-a retras din jena,poate? Paka-paka,gaspadar Ivan!!!😆

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.