„Cea mai sofisticată operațiune din lume”. Cum au fost prinși sute de membri ai Mafiei din toată lumea care comunicau pe o aplicație criptată fără să știe că era a FBI

1
1113

Una dintre cele mai spectaculoase și mai rafinate operațiuni anti-Mafia din istorie s-a încheiat cu arestarea aproape simultană, în întreaga lume, a sute de infractori de top din criminalitatea organizată. Modalitatea în care au fost prinși este antologică: membrii grupărilor comunicau pe o aplicație criptată despre care aveau certitudinea că e sigură, dar în realitate era controlată chiar de FBI, relatează Euronews.com.

Mii de mesaje în care mafioții și le trimiteau despre operațiunile de trafic de droguri, asasinate și trafic de carne vie au intrat astfel în posesia anchetatorilor.

Operațiunea a fost derulată simultan de forțe speciale anti-Mafia din state europene, SUA, Australia și Noua Zeelandă, polițiștii urmărind în timp real, vreme de 3 ani, ce puneau la cale și cum se organizau grupările mafiote.

Aplicația ANoM și-a căpătat în rândurile interlopilor de top din întreaga lume reputația că este inexpugnabilă, discuțiile fiind criptate și sigure. AnoM era instalată pe telefoane mobile care nu mai aveau puse absolut nicio altă aplicație sau program și nu erau folosite decât pentru transmiterea mesajelor. Aceste telefoane mobile erau luate de infractori de pe piața neagră.

Telefoanele nu puteau comunica decât cu alte aparate care aveau instalat, de asemenea, ANoM. „Marile figuri ale crimei organizate erau garanți ai integrității acestei aplicații”

Telefoanele cu ANoM nu puteau comunica decât cu alte telefoane de același tip care aveau instalat ANoM. Poliția australiană a dat un comunicat în care a explicat: “Aparatele au circulat şi popularitatea lor a crescut în rândul infractorilor, care aveau încredere în legitimitatea aplicaţiei, deoarece marile figuri ale crimei organizate erau garanţi ai integrităţii acesteia. Un criminal trebuia să cunoască un alt criminal pentru a obţine acest material. Aceşti influenceri criminali au pus poliţia federală australiană în buzunarul a sute de presupuşi infractori”

În realitate, aplicația era controlată de FBI.

Poliția neozeelandeză a caracterizat această incredibilă lovitură drept “cea mai sofisticată operațiune pe care au efectuat-o, până în prezent, forțele de ordine împotriva crimei organizate. Șeful poliției australiene, Reece Kershaw, a spus, la rându-i, că “practic, infractorii și-au pus cătușele unul altuia, neștiind că îi ascultăm tot timpul”.

Doar poliția australiană a arestat 224 de persoane în baza acestor interceptări. Alte sute de persoane au fost arestate în alte state. Neozeelandezii au raportat arestarea a 35 de mafioți, în principal pentru trafic de droguri și spălare de bani.

La nivel mondial, această foarte sofisticată operațiune a poliției a primit numele de “Trojan Shield”.
În România, interceptările SRI din dosarele infractorilor au fost declarate neconstituționale de CCR, iar probele – eliminate. Astfel au scăpat sute de persoane care au încălcat legea. Printre vârfurile de lance ale sistemului care au insistat că li se încalcă drepturile oamenilor dacă sunt interceptați fără a fi anunțați în prealabil s-au numărat Antena 3 și România TV, posturile controlate de Dan Voiculescu și Sebastian Ghiță.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Amenzi grozave pentru Cerva, Tudy și încă doi „protestatari RTV”: 38.000 de lei costă gunoaiele aruncate lui Clotilde Armand!

* Mama premierului Florin Cîțu a murit la 7 zile după ce George Simion a târât-o într-un potop de minciuni

* Dan Voiculescu o atacă și pe soția lui Mihai Șora, cu o tehnică securistă: „Am aflat cu tristețe că postările unui venerabil om de cultură nu sunt scrise de acesta, ci de o persoană apropiată…”

* Liderii AUR au votat împotriva propriei legi, prin care ziceau că elimină subvenția pentru partidele politice!

* Șoșoacă a dat buzna peste medicii de la centrul de vaccinare și le-a ținut o lecție de medicină! Ignoranță totală!!!

* Omul lui Tudorache, fost șef al Poliției Locale Sectorul 1 care o fila pe Clotilde, e pericol și pentru propria-i familie! Are interdicție să se apropie la mai puțin de 100 de metri de soția și de fiica sa

* Dezvăluiri despre averea lui Gigi Becali: „Are pământuri de două miliarde de euro. 5.000 de ani nu rămâne fără bani”

* Top 3 al moderatorilor TV, în viziunea lui Ion Cristoiu: 1. Gâdea (Antena 3); 2. Ciutacu (RTV); 3 Cristache (TVR)

* Legendarul Kasparov, la București: „Nu președintele Putin, ci dictatorul Putin!” / „Domnule Biden, nu faceți pe plac dictatorilor!”

* Naționala de fotbal a României, cele mai proaste rezultate din ultimii 60 de ani! Mirel Rădoi continuă să-și roadă unghiile…

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here