6 români, „vedete” la televiziunile din SUA. Au jefuit peste 600 de biserici, au furat cecuri cu donații de 740.000 de dolari

3
7047

Șase români au ajuns vedete pe posturile TV din America după ce au fost arestați pentru că au jefuit peste 600 de biserici, paguba ridicându-se la circa 740.000 de dolari. Patru dintre infractori au fost capturați pe 26 mai. Alți doi au fugit înapoi, în Mexic, de unde veniseră, dar au fost prinși pe 29 mai și acum se așteaptă extrădarea lor.

Românii profitau de faptul că bisericile nu erau păzite și furau din cutia milei sau din cutiile poștale cecurile cu donații. Conform rechizitoriului obținut de publicația Adevărul, doar în perioada 7 ianuarie – 18 februarie 2020 aceștia au furat cecuri cu donații în valoare de 28.000 de dolari de la Biserica Metodistă din orașul Naples. Într-un caz au furat un cec de 10.000 de dolari, într-altul – un cec de 8.000 de dolari și de două ori cecuri de câte 5.000 de dolari.

Într-o singură zi, conform anchetatorilor, românii au prădat cecurile din nu mai puțin de 85 de biserici!

Cei 6 mizau pe faptul că, deoarece donațiile nu sunt sursă de venituri regulată, bisericile nu știau când și dacă sosesc aceste cecuri. Prin urmare, dacă infractorii ajungeau primii la cutia poștală, administratorii bisericilor respective nu-și dădeau seama că au fost prădați.

Anchetatorii au descris modul de a opera al românilor: Suspecții mergeau la biserici în zilele în care nu erau slujbe religioase și, drept urmare, erau șanse mai mici să fie văzuți. Suspecții parcau mașinile lângă cutiile poștale ale bisericilor, pasagerul din dreapta scotea corespondența din cutia poștală, iar în mai puțin de 30 de secunde mașinile plecau“.

După ce depuneau în cont cecurile pe care le furau, infractorii retrăgeau imediat sumele în bani lichizi. După câteva luni, banca închidea contul – de multe ori în pagubă din cauza numeroaselor retrageri de bani, iar hoții deschideau alte conturi, la alte bănci.

Cei 6 sunt Ionuț Răducan (33 de ani), Marius Dumitru (27), Marius Viorel Dumitru (34), Panait Dumitru (32), Simona Trandafir (39) și Cătălin Trandafir (45).

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Amenzi grozave pentru Cerva, Tudy și încă doi „protestatari RTV”: 38.000 de lei costă gunoaiele aruncate lui Clotilde Armand!

* Mama premierului Florin Cîțu a murit la 7 zile după ce George Simion a târât-o într-un potop de minciuni

* Dan Voiculescu o atacă și pe soția lui Mihai Șora, cu o tehnică securistă: „Am aflat cu tristețe că postările unui venerabil om de cultură nu sunt scrise de acesta, ci de o persoană apropiată…”

* Liderii AUR au votat împotriva propriei legi, prin care ziceau că elimină subvenția pentru partidele politice!

* Șoșoacă a dat buzna peste medicii de la centrul de vaccinare și le-a ținut o lecție de medicină! Ignoranță totală!!!

* Omul lui Tudorache, fost șef al Poliției Locale Sectorul 1 care o fila pe Clotilde, e pericol și pentru propria-i familie! Are interdicție să se apropie la mai puțin de 100 de metri de soția și de fiica sa

* Dezvăluiri despre averea lui Gigi Becali: „Are pământuri de două miliarde de euro. 5.000 de ani nu rămâne fără bani”

* Top 3 al moderatorilor TV, în viziunea lui Ion Cristoiu: 1. Gâdea (Antena 3); 2. Ciutacu (RTV); 3 Cristache (TVR)

* Legendarul Kasparov, la București: „Nu președintele Putin, ci dictatorul Putin!” / „Domnule Biden, nu faceți pe plac dictatorilor!”

* Naționala de fotbal a României, cele mai proaste rezultate din ultimii 60 de ani! Mirel Rădoi continuă să-și roadă unghiile…

3 COMENTARII

  1. Alooo, presa, nu-i mai numiți „ROMÂNI” că nu sunt români. Puteți să le ziceți persoane cu cetățenie română, deși mai corect ar fi să le ziceți romi, așa cum și sunt.

    Vă e teamă ca nu cumva să-i discriminați? Deci e mai bine să le ziceți români și să se facă de râs un popor întreg care n-are nici o legătură cu etnia respectivă?

  2. După fețișoare, mustăcioare, perișoare (Sic!) și ochișori, sunt… români-„get-beget”, decupați-din-„Miorița”, nu altaaa… („Fețișoara lui, / Spuma laptelui; / Mustăcioara lui, / Spicul grâului; / Perișorul lui, / Pana corbului; / Ochișorii lui, /Mura câmpului.”) și îi cheamăăă… Fulgerică, Mărgică, Portofel, Fărămiță, Sandokan și Firicel…

  3. Cred ca au pus-o urit de tot. Acolo nu prea sint legi pentru infractori ca la noi. O sa se simta perfect cu mexicanii si negrii in puscarile americane. Sper sa nu fie extradati.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here