duminică, aprilie 21, 2024
AcasăLumeaCea mai caragialească întoarcere de arme: Curtea Constituțională a Moldovei își anulează...

Cea mai caragialească întoarcere de arme: Curtea Constituțională a Moldovei își anulează „defintiv” toate deciziile „definitive” din urmă cu 6-8 zile!

-

Curtea Constituțională a Republicii Moldova (CCRM) este pe cât de ticăloasă, pe atât de caraghioasă. Decizia de azi arată servilism și oportunism, compromițând definitiv o instituție penibilă.

În urmă cu o săptămână, CCRM dădea hotărâri definitive „la minut” în favoarea Guvernului Pavel Filip (păpușat de Vlad Plahotniuc), lucrând la foc continuu în weekend-ul 7-9 iunie. Astăzi, tot într-o zi de sâmbătă, a dat hotărâre definitivă de anulare a hotărârilor de săptămâna trecută!

Astfel, la scurt timp după ce a servit grețos regimul Plahotniuc, Curtea Constituțională de la Chișinău, în aceeași componență, a făcut o siropoasă declarație de dragoste noii guvernări!

- Advertisement -

Igor Dodon nu mai e uzurpator, ci președintele țării.

Maia Sandu nu mai e trimisă la plimbare, ci e onorată ca prim-ministru.

Pavel Filip nu mai e nici premier, nici președinte interimar, ci un neica-nimeni.

- Advertisement -

Polițiștii dați afară pentru că s-au pronunțat de partea Guvernului Maia Sandu nu mai sunt concediați, ci eroi naționali.

Țestoasele care-l alungau pe Andrei Năstase nu-i mai blochează acestuia intrarea în clădirea Ministerului de Interne, ci îi jură credință în calitate de ministru.

Deciziile Parlamentului condus de Zinaida Greceanîi nu mai sunt nule, ci au fost revalidate.

Toate aceste metamorfoze au început ieri, prin demisia Guvernului Pavel Filip, și continuă astăzi, prin decizia caraghioasă a Curții Constituționale.

Se revizuiește totul! Se anulează totul! Vivat Republica!

Sâmbătă, într-o ședință publică de numai câteva minute, judecătorii Curții Constituționale au anunțat că au anulat definitiv deciziile de săptămâna trecută.

„Se revizuiesc și se anulează” trei hotărâri, două avize și o decizie ale Curții Constituționale din perioada 7-9 iunie. „Prezenta hotărâre este definitivă, nu poate fi supusă niciunei căi de atac, intră în vigoare la data adoptării și se publică în Monitorul Oficial al Republicii Moldova”, anunță ritos Hotărârea nr. 16, din 15 iunie 2019, a CCRM.

La fel de ritos sunau și hotărârile de săptămâna trecută, anulate astăzi!

Explicațiile Curții Constituționale pentru schimbarea de atitudine

  • „La baza anulării a stat situația de fapt din Republica Moldova, în special anunțul transferului de putere către Guvernul Prim-ministrului Maia Sandu și a coaliției formate în Parlamentul Republicii Moldova.”
  • „Hotărârea Curții din 15 iunie 2019 se dorește a fi o sursă a păcii sociale, a menținerii statului de drept, a democrației, precum și a garantării unui cadru adecvat de protecție a drepturilor omului prin combaterea unei instabilități politice de anvergură.”
  • „Prin anularea actelor Curții din perioada 7-9 iunie, Parlamentul condus de d-na Zinaida Greceanîi dobândește, ope constitutionis, calitatea de Parlament constituțional, fiind revigorate actele normative adoptate de acesta până acum, precum și actele adoptate de Guvernul Republicii Moldova condus de d-na Maia Sandu.”

A fost cândva o Curte războinică…

Anunțul de sâmbătă vine la scurt timp după ce președintele Igor Dodon le-a cerut să schimbe deciziile date recent, amenințănd că, în caz contrar, va numi alți judecători la CCRM.
Majoritatea judecătorilor Curții Constituționale se află sub influența oligarhului Vladimir Plahotniuc. Organizația Free Moldova a făcut apel la jurnaliști ca, atunci când scriu de CCRM, să se refere la „Curtea Constituțională, instituție temporar capturată de PD”.
Vinerea trecută, brusc, CCRM a anunțat că termenul pentru realizarea unei coaliții de guvernare a trecut, iar Parlamentul trebuie dizolvat. Apoi, în următoarele zile, a declarat neconstituționale toate deciziile luate de noua majoritate parlamentară, inclusiv numirea Guvernului Maia Sandu. CCRM a insistat în mai multe rânduri – la fel și Partidul Democrat, și Pavel Filip – că deciziile Curții Constituționale sunt definitive și trebuie respectate.

CITIȚI ȘI:

Oamenii lui Plahotniuc fug ca șobolanii. Oligarhul „se reface” în Elveția. De la Chișinău zboară multe avioane private spre țările ex-sovietice

* VIDEO. Oamenii lui Plahotniuc pleacă de la guvernare cu scaune cu tot! L-am avut și noi pe senatorul „Bideu”

* Cum a ajuns oligarhul Plahotniuc să controleze total Curtea Constituțională din Republica Moldova

Ajutați-ne să identificăm bruta lui Firea! Scrieți-ne dacă-l cunoașteți pe nemernicul din parcare!

VIDEO. Afară cu mutantul lui Firea! Nenorocitul a jignit grav o femeie și s-a comportat ca o brută decerebrată cu Tudor Chirilă

Gașca Firea își apără bruta. Mesaj către Tudor Chirilă: Te porcăim, te și batem, că și tu ai pălmuit un om!

Dăncilă urcă în barca „Statului Paralel”: pune într-o funcție importantă un fost șef SRI. „Cațavencii” lui Bușcu pierd Delta Dunării

„Financial Times”: Klaus Iohannis, favorit să-i succeadă lui Donald Tusk la șefia Consiliului European

Victorie! Oligarhia crapă la Chişinău: Guvernul lui Plahotniuc abandonează puterea!

SEX în grup la PSD… pardon, CEx! Dăncilă a comis-o din nou. Ce-au mai râs PSD-iștii de proasta lor!

Pandele: „Chirieac se îndestulează din banii publici și din banii veniți de la PSD”. Chirieac l-a șantajat în direct!

Orcan dă de pământ cu Chirieac, „un ins care și-a vândut conștiința și a făcut de râs breasla ziariștilor”

Atac necruțător al lui Klaus Iohannis, de ziua sa (60 de ani): „Românii au votat contra acelui atac nemernic PSD-ist asupra justiției”

VIDEO. „De ce dai, mă? Nu ai gaze?” Jandarmeria lui Carmen Dan trece la nivelul următor: bate elevi în școală, la bacalaureat!

Câţi bani a îndesat PSD în visteria Antenei 3 pentru campania electorală

Nepotism și secretomanie. Tarom ascunde un adevăr scandalos: toată familia directorului general e angajată la compania de stat!

Jurnalistul Mălin Bot, agresat de un jandarm la judecătorie. Plângere penală pe numele agresorului

DOCUMENT. Concedieri și reduceri salariale în toate instituțiile publice! Notificarea lui Orlando confirmă că nu mai sunt bani

Cifrele dezastrului: deficitul comercial al României a crescut cu 34,7% față de 2018. „Gaură” de 5 miliarde de euro în 4 luni

Urmarea jafului PSD: trenurile se defectează tot mai des. Ore de calvar pentru călători, fără toaletă, apă sau aer condiționat

CTP: „PSD este un Cernobîl al politicii românești. E radioactiv. Dacă intri acolo, ori mori, ori te transformi într-un mutant monstruos”

„Joaca de-a ambasada” a adus României o înfrângere umilitoare la ONU. Dragnea și Dăncilă au înfuriat țările arabe, dar și pe cele europene

Pe sociologul de casă al PSD l-au lăsat nervii: „Să moară cretinii ăștia care mă critică! Dobitocii!”

- Advertisement -

3 COMENTARII

  1. Situația din R.Moldova seamănă la scara mică cu ce se întâmpla in România când cei de la PSD in loc sa plece odată sa ne lase in pace țin mortiș sa stea in continuare, sa ne umfle capul cu toate tâmpeniile lor care ne vor costa mult de acum încolo!!!

  2. Asteptam o reactie similara si de la CCR. Sa renunte la toate aberatiile pe care le-a „consfintit”
    Are avantajul ca poate pretexta ca si-a innoit compozitia si astefel sa iasa ceva mai putin festelita dacat CC a RM.
    Observatie: Sangele apa nu se face: cum Tandea, cum Mandea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -